Şimdi Ara

30 cm bots marka wofer için hava portu gereklimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selam dostum iyi güzelde bots marka alacağına wooferı kamasonic alsaydın bence daha dayanıklı baslara kabine gelince çok şiddetli bass vurabilen kırmızı bots marka woofer için tasarlanmış sahne woofer ölçüleri var süper.sana adresi vereyim.www.tamircihasan.com.tr.tc adresine gir orda her türlü anfi kolon herşey var süper bi site yaa
  • Bots Kabin

bi arkadaşıma toplamış olduğum bots kabin. ses tonu oldukça iyi (iş yapar) kalitede. 30cm bots kırmızı woofer kullandık. tweeter ise piyasada hazır satılan piezo tweeter lardan taktım. tweeter için tweeter e seri olarak 3,3uf bipolar kapasitör bağlayın.

size kabin imalatı hakkında bazı tavsiyelerim olacak. eğer subwoofer döşeyecekseniz kabininiz küp şeklinde olsun. tünel filan işe yaramıyor. büyük firmalar bile küp şeklinde yapıyor. ayrıca şu mutfak dolapları yaptıkları suntalar mükemmel ses veriyor. ben bu şekilde MDF den daha iyi ses aldım. sanayide yaptırdığım kabinin ölçüleri: 30x30x35cm içinde 16cm woofer var. isterseniz 20cm takabilirsiniz.

SELAM KARDEŞ SENİN İÇİN KOLAYLIK OLSUN DİYE BEN RESİMLERİ KOYDUM BAK KOLAY GELSİN

30 cm bots marka wofer için hava portu gereklimi?

30 cm bots marka wofer için hava portu gereklimi?

• Arkadaşlar şu bas kabinleri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz ?
    Piyasada çeşit çeşit görüyorum.Birinde hoparlör önde ve port yok,
    birinde port var.
    Diğer bir çeşidinde hoparlör yanda port önde.
    Bir diğerinde dıştan hiç hoparlör görünmüyor.İçeri bir yere monte etmişler ve öne port açmışlar.
    Bunların farkı nedir ?
    Hangi çeşidi daha performanslıdır ?

Teşekkürler.
  • kardeş hoparlör hiç görünmiyo ve hava portu önde ise o kabin bi subwoofer dır yani sadece şiddetli bass seslerini 100hz i geçirir.hoparlör olupta port olmayan diye bi kabin yoktur kesin ya arkada yada altta bi hava portu bulunmalıdır.hoparlör önde hava portu yanda olanlarda aynı subwoofer kabini olarak tanımlanabiir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tda 1562q
    hoparlör olupta port olmayan diye bi kabin yoktur kesin ya arkada yada altta bi hava portu bulunmalıdır.hoparlör önde hava portu yanda olanlarda aynı subwoofer kabini olarak tanımlanabiir.

Böyle bir genellemede bulunmak kesinlikle yanlıştır bu olay ortamın akustik değerlerine , kabin yapısına ve hoparlör özelliklerine göre kesinlikle değişir subwoofer kabinleri için özel bir dizayna gerek yoktur yeterki hoparlörün gerek duyduğu litre hacmini iyi hesaplayın kabin içerisindeki izolasyonu iyi yapın .

Kolay gelsin .
  • Benim dediğim çeşitler tam böyle birşey.Resimlerdeki gibi.
    Port ve hoparlör önde.

Sadece hoparlör.

Hoparlör içeri monte edilmiş.Port önde.

Birde kabin değerlerini hesaplayan bir program var mı ?
    Profesyonel bir tasarım yapamayız haliyle ama yakın değerler tuttursak bile yeter bizim için.Hem fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 19 Eylül 2006; 1:41:58 >

• iyi güzelde sadece hoparlörden ibaret yani hava portu olmayan bir kabin düşünmek biraz saçma geliyor bana hesaplamaya gelince bende elektronik lise 1 .sınıf için eski ve kalın bir kitap vardı ve içinde bass kabin için hesaplanmış litreler vardı ben biraz incelemiştim şöyle yazıyordu; bass kabinleri 2 cm lik mdf den yapılmalı ve içinden dışarıya hiç bir şekilde hava kaçırmamalı vs. o kitabı bir bulabilsem aslında tam litreler hesaplanır.internette kesin vardır. ama kim bulcak neyse ben bi bakayım hadi bye
  • tümü kapalı kabinlere sonsuz ekran deniyor ve doğru tasarımla en güzel bası verirler ancak çok büyük olmaları gerekir. elindeki hoparlöre göre kapalı bir kasa olması için 250 lt'lik falan bir hacim olması gerekir.
  • özellikle oto tipi subwooferlar hakkında çokça bilgi var intermette..subwooferların hem kapalı kutu hem de portlu kutu litreleri mevcut.tabi bilinen markaların..

mesela benim kullandığım bir subwooferın kapalı kutu litresi 32 lt,portlu kutu litresi ise 67 lt..genellikle yer sıkıntısı olanlar kapalı kutu kullanırlar ama portlu kutunun 5 desibele kadar daha fazla performans verdiğini okumuştum...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.