Şimdi Ara

30 cm bots marka wofer için hava portu gereklimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 gün önce bots marka 300 watt lık kabinli hoparlör aldım aldığımda hava portu açılmamıştı daha doğrusu böyle bir delik-port yoktu.

şimdi ben bu hoparlörü kendim yaptığım 300 watt lık mosfet amfi ile çalıştırıyorum. bass lar gerçektende çok güzel ama tam istediğim gibi olmadı işin açıkcası yani bass ları derinden alamıyorum.

sizce ben bu kabine hava portu açmalımıyım yoksa açmamalımıyım?? değerli bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 20 Mart 2006; 18:06:36 >

• Senden kişisel bir Ricam olsa yaparmısın. Lütfen " W " yi kullanmamaya çalış.
    Teşekkürler.
    Melih
  • neden bu kabinleri bu kadar enine genişletirler anlamam.Kabin genişledikçe malzemenin esneme payı artar dolayısıyla da kabinin frekans cevabı bozulur.Ayrıca o kabinin içi muhakkak yumuşak malzemeyle doldurulmalı veya kaplanmalı.Dünyada içi bunun gibi dümdüz vidalanmış tahtalardan ibaret bir bas kabini olamaz.Önce bunları dene baslar yine derinleşmezse ki büyük ihtimal değişmeyecek çünkü kabin şekil itibariyle saçma ve küçük.Bunlar olmazsa port denenebilir yine olmazsa yallah marangoza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 20 Mart 2006; 18:10:16 >
  • 4 cm lik port yeterlimi arkadaşlar?

benim bildiğim hoparlörün rahat hareket edebilmesi için her kabine hava portu açılır. yoksa yanlışmı biliyorum?
  • Sonsuz Bafıl denilen kabinler sızdırmaz kabinlerdir ve tam kapalıdır senin kabinin gibi.Portlu olan kabinlere ise bas refleks kabinler denir.Yani tüm kabinler portlu değildir.
    quote:

Orjinalden alıntı: taka8604

4 cm lik port yeterlimi arkadaşlar?

benim bildiğim hoparlörün rahat hareket edebilmesi için her kabine hava portu açılır. yoksa yanlışmı biliyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 20 Mart 2006; 18:24:25 >
  • Selam ..

Kabin küçük olmuş.Bence o kabin daha çok oto bagajlarında iyi performans verebilir gibi.Yukarıda arkadaşında bahsettiği gibi biraz daha dar,daha çok geriye doğru uzun ve yüksek kabin şekli daha uygun gibi 4 cm lik hava portu çok çok dar en az 7 - 8 cm genişliğinde etli bir borudan (pvc boru olabilir) içeriye doğru yaklaşık 13 - 14 cm kadar girmeli tabi bu deliği nereden vereceğinizde önemli benim söylediklerim kaba taslak bilgiler biliyorsunuzki kabin tasarım mevzusu nerdeyse bir mühendislik istiyor .

Kolay gelsin Allaha emanet ..
  • arkadaşım kabinine bakılırsa bas reflex kabin.bu kabinlerde port olmaz bildiğim kadarıyla.bi seferinde seninki gibi bi kabine port açmıştım 10 dk sonra deliği kapatmak zorunda hissettim kendimi.baslar tamamen söndü gitti,yerine kompresör gibi hava basan bi kabin geldi.gayet kötü oldu yani.şimdi evimde 16cm bm bas hoparlör kullanıyorum.kabin yüksek seste hareket edecek gibi olmasına rağmen port açmadım.kısacası bas reflex kabinde portun yeri yok.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar 2 arada bi dere kaldım

neyse birkaç yorum daha gelsin değerlendirip ya açacam ya açmicam. ben açmak istiyorum sanki hoparlör rahat hareket edemio gibi.........
  • Yanlız birşeyi belirtmeyi unutmuşum bahsettiğim 7-8 cm çapında portu o kabine koyamazsınız aksi takdirde derin bas mevzusu tarih olur ki bu kabin ile derin bas almanız zaten pek mümkün gibi görünmüyor en azından içerisine bir miktar izocam yada cam elyafı koyup uygun bir yerdende yaklaşık 5 - 6 cm çapında etli bir boru ile içeriye doğru 10 cm uzanacak şekilde hava deliği verirseniz bir nebze olsun bişeyler olabilir sanki .

Keşke kutuyu yaptırmadan önce bilen birilerinden yada en azından burdan yardım isteseydiniz .

Allaha emanet ..
  • hocam zaten ben bunu yaptırmadım hazır aldım. aldığım elemena dedim bunda hava portu yok dedim eleman bizede öyle geldi dedi. bende buna hava portu açmak gerekirmi dedim eleman yok dedi!
  • Hava deligi actiginda, delikten cikan sesle hoparlorden cikan ses ayni fazda olmali.
  • o kabine port acarsan olmaz bence kabinide ziyan etme illa denemek istiyorsan kabin hoparlör bağlantı terminalini sök basit bir deneme yap ayrıca içine izolasyon malzemesi koyarsan cam elyafı sünger gibi daha tok bir ses elde edebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: royaldevice
    denemek istiyorsan kabin hoparlör bağlantı terminalini sök basit bir deneme yap

dediğinizi kesinlikle denicem hocam...
  • hocam elindeki kabini derinliğe değil genişliğe sahip.dolayısıyla dışarı çıkacak olan hava hoparlörün sesini bozacak şekilde olur.port çıkacak olan havanın hoparlör sesiyle aynı fazlı çıkmasını sağlar ki buda ince hesaplamalara dayanır.bence deneyip de kabini ziyan etme....
  • quote:

Orjinalden alıntı: royaldevice

o kabine port acarsan olmaz bence kabinide ziyan etme illa denemek istiyorsan kabin hoparlör bağlantı terminalini sök basit bir deneme yap ayrıca içine izolasyon malzemesi koyarsan cam elyafı sünger gibi daha tok bir ses elde edebilirsin

bu kadar basit şey aklıma bile gelmemişti. çok saol hocam kısık seste denedim ve gerçekten muazzam farklılık gördüm. gerçektende benim aradığım/istediğim bu SESTİ!!!! artık böyle dinleyecem

hava portu bu şekliyle 7 cm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 20 Mart 2006; 21:11:05 >

• İçeriye doğru 10 cm kadar kalın etli boru sokmayı unutma (daha hoş bir bas açısından)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 20 Mart 2006; 21:19:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnarKin

İçeriye doğru 10 cm kadar kalın etli boru sokmayı unutma (daha hoş bir bas açısından)

tmm hocam onuda yarın alır takarım.

hepinize çok teşekkür ederim...
  • Bir kabine Bass reflex deyebilmek için o kabinin portlu olması gerekir.
    quote:

Orjinalden alıntı: TunctH

arkadaşım kabinine bakılırsa bas reflex kabin.bu kabinlerde port olmaz bildiğim kadarıyla.bi seferinde seninki gibi bi kabine port açmıştım 10 dk sonra deliği kapatmak zorunda hissettim kendimi.baslar tamamen söndü gitti,yerine kompresör gibi hava basan bi kabin geldi.gayet kötü oldu yani.şimdi evimde 16cm bm bas hoparlör kullanıyorum.kabin yüksek seste hareket edecek gibi olmasına rağmen port açmadım.kısacası bas reflex kabinde portun yeri yok.....
  • Bu arada imzanız tam bir dil katliamı.
  • hocam kusura bakmayın tamamen yanlış bi anlaşılma sonucu yazılmış bi mesajdır alıntı yaptığınız.şahsen yazmadım.bir daha böyle hatalar yaşanmayacağına sizi temin ederim. imzadan kastınız TUNCTH ise onu karıştırmayın.konuyla alakası olduğunu sanmıyorum.ayrıca dilimize gösterdiğiniz itina için de ayrıca teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.