Şimdi Ara

KUŞLARI RAHATSIZ EDECEK FREKANSTA SES ÇIKARAN ALET LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
6.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ceviz ağacı yetiştiriyorum insan kulagının duymadıgı kusları cok rahatsız edecek frekansta ses cıkartan bir alet var mı önerebilir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşları Rahatsız Eden Ses Frekansı Aletleri

Kuşlar, yaşam alanlarına müdahale edildiğinde veya tehdit altında hissettiklerinde rahatsız olabilirler. Kuşları belirli bir alandan uzak tutmanın veya rahatsız etmenin bir yolu, kuşları kaçıran ses frekansı aletleri kullanmaktır.

Kuşları Kaçıran Ses Frekansı

Kuşları kaçıran ses frekansı aletleri, kuşlar için rahatsız edici olan ancak insanlar için genellikle duyulmayan ses dalgaları yayarlar. Bu sesler, kuşları korkutarak veya rahatsız ederek uzaklaştırmayı amaçlar. Etkili frekans aralığı türlere göre değişebilir, ancak genellikle 15 ila 20 kHz arasındadır.

Kullanım Alanları

Kuşları kaçıran ses frekansı aletleri, çeşitli ortamlarda kuşları uzak tutmak için kullanılabilir:

• Bahçeler ve tarlalar
    • Balkonlar ve pencereler
    • Otoparklar ve çatılar
    • Havaalanları ve limanlar

Etkinlik

Kuşları kaçıran ses frekansı aletlerinin etkinliği, kuş türüne, yerleşim alanına ve kullanım koşullarına bağlıdır. Bazı durumlarda, kuşlar zamanla sese alışabilir ve geri dönebilirler. En iyi sonuçlar için, bu cihazları diğer caydırıcı önlemlerle birlikte kullanmak önemlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kuşları kaçıran ses frekansı aletleri kullanırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisin:

• Cihazı kuşların yuvalama veya beslenme alanlarının yakınına yerleştirmekten kaçın.
    • Aşırı yüksek ses seviyeleri kuşlara zarar verebilir.
    • Cihazı düzenli olarak farklı yerlere taşı, böylece kuşlar sese alışmasınlar.
    • Bu cihazları diğer hayvanlar veya insanlar için rahatsız edici olmayan alanlarda kullan.

Kuşları kaçıran ses frekansı aletleri, kuşları belirli bir alandan uzak tutmak için etkili bir yol olabilir. Ancak, bunları sorumlu bir şekilde ve kuşların refahını göz önünde bulundurarak kullanmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ultrasonic ses vericisi yapmalısın. Ben şu devreyi yapıp çıkışlarına hoparlör bağladım.http://tacashi.tripod.com/elctrncs/555sstc/555sstc.htm
    İstediğin frekansta kare dalga üretiyor. Düşük frekansta insanı bile çıldırtıyor. Frekansı biraz yükseltince 40 yaşından küçükler duyuyor sadece, insan yaşlandıkça kulak hassaslığı kayboluyor , bizzat denedim Üniversitede öğrenciyken çalıştırıp masanın altına koydum öğrenciler deli oldu fakat öğretme ne olduğunu anlamadı bile.
    Frekansı dahada yükseltirsen kimde duyamaz ama hayvanlar etkilenirler. Ama hangi frekansta rahatsız olurlar bilemeyeceğim. Bunun için hazır kutular var 30-40 tl ye alabilirsin. Olmadı çıkışa güçlü bir hoparlör takar karıncaları bile kaçırırsın.

• Vaktinde komşunun köpeği için yapmaya çalıştığım o devreleri bir türlü sağlıklı çalıştıramadım. Hazırları ne kadar sağlıklı denemeden bilmek zor.
    Ama bu devrelerde en önemli parça o yüksek frekansı çıkarabilecek özellikte piezo.Vaktinde Motorolanın piezosunu almıştım ama içimde bir ses sahte olduğunu söylüyordu.Zaten istediğim frekansa çıktığında çekmesi gereken akımın çok az bir miktarını çekiyordu.Neticede başaramadık :) en iyi yolun ataların kullandığı yol olan taş atmak olduğuna karar getirdim :D
    Vaktinde kargaaları kaçırmak için çan kullanırdık.İple uzaktan çanı çekerdik kargada çıkan gürültüye korkar kaçardı.
    Benzer şekilde hareket sensörü ile çalışan duyulan frekansta ses çıkaran devre muhtemelen daha sağlıklı olur.

Hazır ürünler genelde çin malı ve fazla abartılı değerlere sahipler.

• Arkadaşım kuşlar her türlü devam eden sese ve harekete uyum sağlıyorlar. Çok yararlı olacağını sanmıyorum. Hava alanında piste oturan martıyı kovalamak için siren çalan araç gönderiliyor. Kuş araç kendine 10 metre kala havalanıyor. Düşün artık.
    Bence sana lazım olan şöyle birşey
    http://www.birdgard.com.au/bird-pest-control-products/bird-gard-eagle-kite.htm

Birde bunun bir hat üstünde giden türü vardı ama bulamadım şu an.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.