Şimdi Ara

Soğuk Buhar Makinesi Nasıl Çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
52.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bildiğim kadarı ile piyasada artık çok bulunan soğuk buhar makinelerinin içinde rezanatör var. Bunlar suya yüksek frekans verince su buharlaşıyor yada yanlış biliyorum. Bunun çalışma mantığını ve bu rezanatörü bulabileceğim bir yer var mı ?

Saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soğuk Buhar Makinesi Nasıl Çalışır?

Soğuk buhar makineleri, havayı nemlendirmek için kullanılan cihazlardır. Buhar makinelerinden farklı olarak, soğuk buhar makineleri buhar vermezler. Bunun yerine, suyu küçük damlacıklara ayırırlar ve havaya yayarlar.

Soğuk buhar makinelerinin çalışma prensibi oldukça basittir. Cihazın içinde bulunan bir tank suyla doldurulur. Tankın içindeki bir pompa, suyu ince bir tabağa veya diske pompalar. Bu tabak veya disk hızla döner ve suyu küçük damlacıklara ayırır.

Bu damlacıklar, cihazın ön tarafındaki bir fana yönlendirilir. Fan, damlacıkları havaya doğru üfler. Damlacıklar o kadar küçüktür ki gözle görülmezler ve havada asılı kalırlar.

Soğuk buhar makineleri, aşağıdaki şekillerde havayı nemlendirmek için kullanılabilir:

• Odaları nemlendirme
    • Boğaz ağrılarını ve tıkanıklığı hafifletme
    • Uyku kalitesini artırma
    • Cildi nemlendirme

Soğuk buhar makineleri kullanımı kolay cihazlardır. Tek yapmanız gereken tankı suyla doldurmak, cihazı prize takmak ve nemlendirilmiş havanın tadını çıkarmaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • merhabalar arkadaslar.
    bu sogk buhar cıkartan nemlndırıcısıstemı bız kendı tasarımımız olan bebek kuvoz modullerınde bebek ıcın gereklı oln
    nemı elde elmek ıcın kullanıyoruz tabıkı servo kontrollu yapıyoruz.
    ÇALIŞMA PRENSIBI ise cok basıt aslında bır osılator devresı ve bu osılator cıkısına baglı pıezo xtallden lusmaktadır.
    SİSTEMİN CALIŞMASIise pıezo xtalle uygulanan yuksek frekans ıle xtallı su ıcerısınde tıtrestırerek suyu molekullerıe ayırıyoruz.yanı ultrasnık nemlendırme dıyorla bu sısteme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatceylan

merhabalar arkadaslar.
    bu sogk buhar cıkartan nemlndırıcısıstemı bız kendı tasarımımız olan bebek kuvoz modullerınde bebek ıcın gereklı oln
    ÇALIŞMA PRENSIBI ise cok basıt aslında bır osılator devresı ve bu osılator cıkısına baglı pıezo xtallden lusmaktadır.
    SİSTEMİN CALIŞMASIise pıezo xtalle uygulanan yuksek frekans ıle xtallı su ıcerısınde tıtrestırerek suyu molekullerıe ayırıyoruz.yanı ultrasnık nemlendırme dıyorla bu sısteme.
    Piezo tweeter var bildiğim kadarıya su kabının tabanında.Daha önce babamla tamirini yapmıştık birkaç kez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Piezo tweeter var bildiğim kadarıya su kabının tabanında.Daha önce babamla tamirini yapmıştık birkaç kez.

Alıntıları Göster
    pıezo krıstal dıye gecıyor ısmı bu yanı
    su kabını altında yer alıyor ve suyu tstresımle
    molekulerıne ayırıyor.
  • quote:

pıezo krıstal dıye gecıyor ısmı bu yanı
    su kabını altında yer alıyor ve suyu tstresımle
    molekulerıne ayırıyor.

Alıntıları Göster
    eet arkadaş doğru söylemiş. su haznesinin altında bulunan bir piezzo kristal var. hatta ultrasonic nebuliser die (ultrasonik nebulizatör) cihazlarında bu yöntem kullanıyor. cihazda basit bir devre var fakat şeması yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterabi -- 8 Şubat 2008; 9:00:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterabi

eet arkadaş doğru söylemiş. su haznesinin altında bulunan bir piezzo kristal var. hatta ultrasonic nebuliser die (ultrasonik nebulizatör) cihazlarında bu yöntem kullanıyor. cihazda basit bir devre var fakat şeması yok.

Alıntıları Göster
    evresı basıt ama devrede kullanılan yuksek frekanslarda calısan bır transsıtor var bunu bulmak ıraz guc acıkcası
  • quote:

evresı basıt ama devrede kullanılan yuksek frekanslarda calısan bır transsıtor var bunu bulmak ıraz guc acıkcası

Alıntıları Göster
    mikrodalga fırında kullanılan cinsten bir parça mı acaba ben cihazı biraz inceledim resmen soğuk buhar çıkıyor çok dikkatimi çekmişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoptrik

mikrodalga fırında kullanılan cinsten bir parça mı acaba ben cihazı biraz inceledim resmen soğuk buhar çıkıyor çok dikkatimi çekmişti

Alıntıları Göster
    bu malzemeyi temin edeceğim veya elinde malzemelerden çıkma varmıdır. Başka bir fikrimde kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenoone

bu malzemeyi temin edeceğim veya elinde malzemelerden çıkma varmıdır. Başka bir fikrimde kullanacağım.

Alıntıları Göster
    ben chicco nun buhar makinesini aldım çocuk için çok memnunum.. sessiz çalısıyor ama elektrik sarfiyatı konusu beni dusunduruyor. bu makina ne kadar açık kalmalı ne kadar çalıstırmalıyız bilgisi olan varsa paylaşabilir mi..
  • quote:

Selam arkadaşlar
    bildiğim kadarı ile piyasada artık çok bulunan soğuk buhar makinelerinin içinde rezanatör var. Bunlar suya yüksek frekans verince su buharlaşıyor yada yanlış biliyorum. Bunun çalışma mantığını ve bu rezanatörü bulabileceğim bir yer var mı ?

Saygılar.

Sonunda böyle bir cihaz bulup açtım ve inceledim fotoğraflarını paylaşayım dedim
    Bu arada piezo normal bir piezo değil gerçekten çok ilgimi çekti durum. Silikon ile yalıtılmış bir disk var. Diskin altı piezo ama çok ince gözenekler var öyle bir yapmışlar ki piezo alttan suyu çekip atomize ediyor ve üstten püskürtüyor böylece oluşan buhar olduğu yerde kalmıyor ve aynı zamanda püskürtülmüş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ber3kerd

quote:

Selam arkadaşlar

Saygılar.

Sonunda böyle bir cihaz bulup açtım ve inceledim fotoğraflarını paylaşayım dedim
    Bu arada piezo normal bir piezo değil gerçekten çok ilgimi çekti durum. Silikon ile yalıtılmış bir disk var. Diskin altı piezo ama çok ince gözenekler var öyle bir yapmışlar ki piezo alttan suyu çekip atomize ediyor ve üstten püskürtüyor böylece oluşan buhar olduğu yerde kalmıyor ve aynı zamanda püskürtülmüş oluyor.

valla kardeş bende arıyorum ama bulamadım . hava nemlendiricim bozuldu kristal i yıpranmış. ama hiç biyerde bulamadım . bilen varsa söylesin lütfen

• quote:

merhabalar arkadaslar.

Sayın vedatceylan, soğuk buhar makinalarında damıtılmış su kullanılmazsa suyun içindeki bütün mineraller toz halinde teneffüs edilir. Siz üstelik bebek küvezlerine kullandığınız yazmışsınız, çok büyük yanlış bu. Yeni doğmuş
    bir bebeğin ciğerlerini en azından kalsiyum ile doldurmak nasıl birşeydir.
    Şayet ihtiyaç varsa elektrik masrafından kaçmayıp sıcak buhar makinası kullanılmalıdır. Ebeveynler araştırmadan bu makinalardan almasınlar. Nasıl bir yerde yaşıyoruz her önüne gelen firma bunları yapıp satabiliyor. Yokmu bu ülkede ilgli bilgili kimse.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozcan52

valla kardeş bende arıyorum ama bulamadım . hava nemlendiricim bozuldu kristal i yıpranmış. ama hiç biyerde bulamadım . bilen varsa söylesin lütfen

akvaryumcularda sis yapıcı olarak satılmakta.. bunlara uygun yedek piezo'da ayrıca satılmakta 5-10 lira filan yedek piezolar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuyumcufaruk

quote:

merhabalar arkadaslar.

Sayın vedatceylan, soğuk buhar makinalarında damıtılmış su kullanılmazsa suyun içindeki bütün mineraller toz halinde teneffüs edilir. Siz üstelik bebek küvezlerine kullandığınız yazmışsınız, çok büyük yanlış bu. Yeni doğmuş
    bir bebeğin ciğerlerini en azından kalsiyum ile doldurmak nasıl birşeydir.
    Şayet ihtiyaç varsa elektrik masrafından kaçmayıp sıcak buhar makinası kullanılmalıdır. Ebeveynler araştırmadan bu makinalardan almasınlar. Nasıl bir yerde yaşıyoruz her önüne gelen firma bunları yapıp satabiliyor. Yokmu bu ülkede ilgli bilgili kimse.

arkadaş çok haklı. bu tarz cihazları çok dikkatli kullanmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: meco

quote:

akvaryumcularda sis yapıcı olarak satılmakta.. bunlara uygun yedek piezo'da ayrıca satılmakta 5-10 lira filan yedek piezolar...

dostum nerde satılıyor bi adres verebilir misin?1 kaç akvaryumcuya sordum bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom33

quote:

quote:

dostum nerde satılıyor bi adres verebilir misin?1 kaç akvaryumcuya sordum bulamadım

ne arıyorsunuz? buhar makinasını mı yoksa yedek membranı mı?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne arıyorsunuz? buhar makinasını mı yoksa yedek membranı mı?

Alıntıları Göster
    piezo kristal arıyorum

• quote:

piezo kristal arıyorum

bu linkleri kontrol edin ayrıca aramayıda ihmal etmeyin

http://www.petimenealsam.com/pinfo.asp?pid=1097
    http://www.petmarket.com.tr/Exo-Terra-Fogger-Sis-Makinasi-Yedek-Membrani-ve-Anahtari,PR-5132.html

• quote:

quote:

piezo kristal arıyorum

bu linkleri kontrol edin ayrıca aramayıda ihmal etmeyin

http://www.petimenealsam.com/pinfo.asp?pid=1097
    http://www.petmarket.com.tr/Exo-Terra-Fogger-Sis-Makinasi-Yedek-Membrani-ve-Anahtari,PR-5132.html

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim meco.

• quote:

teşekkür ederim meco.

Alıntıları Göster
    kristal=membran mıdır ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.