Şimdi Ara

30 CM SONY WOOFERLARIMA BASS KUTUSU NE YAPACAM LÜTFEN Bİ YARDIM !!!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

Orjinalden alıntı: black/white

hocam saten adamlar ısı bılıokı ses sıstemcısı olmuslar hangısıne gıdersen gıt olculer bellıdır 2 tür 30cm lik kutu vardır 1000w ustundekıler ıcın 1000w tın altındakıler ıcın benımkıler ustunde ıkı hava cxıkısı olcana tek cıkıs ama bıraz buyuk hıcte sorun olmuo ses gayet oturaklı cıkıo bozulma yok

o ne demek ya ilk defa duyuyorum 1000 wattın üstündekiler ve altındakiler..

gülme lan bizde öyleydik

üstümndekiler ve altındakiler

• Bu sekilde ezbere kabin yapılmaz. Hoparlorlerin fiziksel degerleri Qts , Vas , Fs gibi parametreler olmadan kabin olmaz. Kabin cesitleri vardır ve hepsinin hesaplama formulleri farklıdır. Oyleki kabin hesaplandıktan sonra kullanılan hoparlorun kabin icinde kapladıgı hacim bile formulle bulunarak kabine o oranda ekleme yapılır. Yoksa o calısma bile bosunadır. En kestirme yol ureticinin tavsiyesine uygun hacimde ve bicimde kabin yapmaktır. Yoksa ezbere bir calısma ile ideal ses alamazsınız. Bir ses cıkar illaki ama frekans cevabı vasat olur. onemli olan bas degil hoparlorun her ses seviyesinde en ideal frekans cevabını vermesidir. Pratik acıdan hesaplanmıs kabin ile hoparlorun rezonans frekansı esit olmalıdır. Buda oyle basit hesaplarla yakalanamaz.
    Portlar da gelisiguzel yapılmaz. Yine hoparlor teknik verileri ve kabin tipine gore en uygun cap ve boyda hesaplanarak yapılır. Portun amacı faz davranısı ile oynamaktır. Hoparlorun onunde olusan dusuk frekanslara hesaplanmıs port ile hoparlorun rezonans frekansının biraz ustundeki seslerin siddeti arttırılır. Bas sesler artmıs olur. Hoparlorun onundeki sesler ile arkasındaki sesler arasında 180 derece faz farkı vardır. Hesapsız yapılan portta frekans cevabını bozar ve port gurultusu dinlersiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Bu sekilde ezbere kabin yapılmaz. Hoparlorlerin fiziksel degerleri Qts , Vas , Fs gibi parametreler olmadan kabin olmaz. Kabin cesitleri vardır ve hepsinin hesaplama formulleri farklıdır. Oyleki kabin hesaplandıktan sonra kullanılan hoparlorun kabin icinde kapladıgı hacim bile formulle bulunarak kabine o oranda ekleme yapılır. Yoksa o calısma bile bosunadır. En kestirme yol ureticinin tavsiyesine uygun hacimde ve bicimde kabin yapmaktır. Yoksa ezbere bir calısma ile ideal ses alamazsınız. Bir ses cıkar illaki ama frekans cevabı vasat olur. onemli olan bas degil hoparlorun her ses seviyesinde en ideal frekans cevabını vermesidir. Pratik acıdan hesaplanmıs kabin ile hoparlorun rezonans frekansı esit olmalıdır. Buda oyle basit hesaplarla yakalanamaz.
    Portlar da gelisiguzel yapılmaz. Yine hoparlor teknik verileri ve kabin tipine gore en uygun cap ve boyda hesaplanarak yapılır. Portun amacı faz davranısı ile oynamaktır. Hoparlorun onunde olusan dusuk frekanslara hesaplanmıs port ile hoparlorun rezonans frekansının biraz ustundeki seslerin siddeti arttırılır. Bas sesler artmıs olur. Hoparlorun onundeki sesler ile arkasındaki sesler arasında 180 derece faz farkı vardır. Hesapsız yapılan portta frekans cevabını bozar ve port gurultusu dinlersiniz.

helal olsun kardeş çok güzel anlatmışsınbiz de bu hesapların önemini anlatmaya çalışıyoruz ama millet anlamamakta ısrar ediyor...

• Ezbere kabin olmayacağını bende biliyorum zaten üstte vurgulamıştım,bu sadece benim elemeğim en fazla kabin çöpe gider.Yapmayada doğrudüzgün para harcamadım...Ama benim ölçülerim yaklaşık teknik verileri tutuyor kayıbın olsada az olacağına inanıyorum.Beni düşündüren sadece port delikleri normal ölçülerin üzerinde oldu....
    quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Bu sekilde ezbere kabin yapılmaz. Hoparlorlerin fiziksel degerleri Qts , Vas , Fs gibi parametreler olmadan kabin olmaz. Kabin cesitleri vardır ve hepsinin hesaplama formulleri farklıdır. Oyleki kabin hesaplandıktan sonra kullanılan hoparlorun kabin icinde kapladıgı hacim bile formulle bulunarak kabine o oranda ekleme yapılır. Yoksa o calısma bile bosunadır. En kestirme yol ureticinin tavsiyesine uygun hacimde ve bicimde kabin yapmaktır. Yoksa ezbere bir calısma ile ideal ses alamazsınız. Bir ses cıkar illaki ama frekans cevabı vasat olur. onemli olan bas degil hoparlorun her ses seviyesinde en ideal frekans cevabını vermesidir. Pratik acıdan hesaplanmıs kabin ile hoparlorun rezonans frekansı esit olmalıdır. Buda oyle basit hesaplarla yakalanamaz.

• @zeronr
    port çapının 1 cm bile geniş olması port frekansını değiştirir,doğru frekansı bulmak için portun uzunluğunu değiştirebilirsin..
  • Evet arkadaşım bende öyle düşünüyorum zaten.Ben 51mm 2şer adet port deliği açtım normalinden 30mm büyük oluyor,ama kabin bittikten sonra portlarıda ona göre ayarlayacağım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SPL_34

quote:

hocam saten adamlar ısı bılıokı ses sıstemcısı olmuslar hangısıne gıdersen gıt olculer bellıdır 2 tür 30cm lik kutu vardır 1000w ustundekıler ıcın 1000w tın altındakıler ıcın benımkıler ustunde ıkı hava cxıkısı olcana tek cıkıs ama bıraz buyuk hıcte sorun olmuo ses gayet oturaklı cıkıo bozulma yok

o ne demek ya ilk defa duyuyorum 1000 wattın üstündekiler ve altındakiler..

kendın hesap et kardes duymadıysan dusunsen 30,cm lık pıonerler var 800 w bıde 1300 w lık pııner aynı kabınde sence nası bı ses verır???? ;;;;1000 altındakıler ve ustundekıler derken onalrı hesap etmek anlamında yanlıs anladıysan o senın sorunun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black/white -- 27 Kasım 2006; 18:59:29 >

• @black/white

800 watt 1300 watt bunlar ne?bana peak değerlerini söyleme ben dikkate almam onları..eğer sen iki farklı subwooferı aynı özellikteki portlu kabinde kullanacaksan ve subwooferların parametreleri farklıysa güzel çalmaz,port doğru frekansı vermez hatta yanlış bir port tune yapıldığı taktirde subwooferın bobinlerini yakabilirsin...
  • mesajını değiştirdiğin için tekrar cvp yazıyorum sen daha peak ve rms kavramlarını bilmiyorsun,bunlarla hesap yapılamayacağını da bilmiyorsun ama hala bilmediğin bir konuda kafadan atarak saçma sapan şeyler söylüyorsun...ne diyeyim sana...
  • Kabinin boyutunun wattla alakası yoktur, bazı insanlar birinde az hava sıkışır diğerinde çok sıkışır falan da derler ama alakasız bişey, 10.000 wattlık wooferınız olsun, siz bunu kısık dinlerken mesela 50 watta dinlemiş oluyorsunuz, eee kabin aynı kabin sesin tonu da aynı, bişey değişmez...

bikere 1000 watın altındakileri bi gruba üstündekileri bi gruba alıp böyle hepsini aynı kefeye koyan montajcıdan koşarak uzaklaşın...
  • İşinize yarayabilecek program ben kullanmadım ama belki ihtiyacınızı karşılar:Kutu hacim hesaplama programı
    http://*****share.com/files/5076825/Kutu_hacim_hesaplama_program__305_.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurTuğra -- 27 Kasım 2006; 22:28:23 >
  • Birde Subwoofer kutulari açıklaması Pdf formatında...
    http://*****share.com/files/5077153/Subwooferkutulari.pdf
  • YANI GENELDE 1000IN USTUNDEKILER 300UN ALTINA DUSMUO RMS LERI BENIMKILER 1200P 350RMS ONA GORE SOLEDIM 1000W JBL LERIN COGU 200-250RMS BILMESEM NIE ARKADASA YARDIM ICIN CVP YEZIM COK BILMISLIK ETME SONU KOTU OLUR BOLE SEYLERIN;;; JBL YIDE YANLIS ANLAMA HEMEN SADECE ORNEK 100 VE ALTINDAKI COGU PEAK GUCE SAHIP OLANLAR OLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black/white -- 29 Kasım 2006; 15:28:42 >
  • quote:

YANI GENELDE 1000IN USTUNDEKILER 300UN ALTINA DUSMUO RMS LERI BENIMKILER 1200P 350RMS ONA GORE SOLEDIM 1000W JBL LERIN COGU 200-250RMS BILMESEM NIE ARKADASA YARDIM ICIN CVP YEZIM COK BILMISLIK ETME SONU KOTU OLUR BOLE SEYLERIN;;; JBL YIDE YANLIS ANLAMA HEMEN SADECE ORNEK 100 VE ALTINDAKI COGU PEAK GUCE SAHIP OLANLAR OLE

çok bilmişliği biz değil sen ediyorsun,wattla kabinin ölçüleri arasında bir bağlantı kurup kesin o şekildeymiş gibi insanları yanlış yönlendiriyorsun...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurTuğra -- 12 Ağustos 2008; 16:45:06 >
  • Fena değil valla, kaplaması biraz daha gergin olsa dükkanların yaptığından farksız olur, güle güle kullan...
  • Sağolasın DJOZ İşi kaptım artık önümüzdeki yaza dorğu bassları değiştirmeyi düşünüyorum atık ozamanki daha düzgün olur....Meraklısıda çıkarsa bunu komple satarım
  • zeronr woferları kaça almıştın bide gerçek rms lerini biliyo musun hoş durmuş kabin eline sağlık
  • @zeronr hayırlı uğurlu olsun kabinin güle güle kullan....
    Bana 4-5 yıl öncesini hatırlattın bir zamanlar bende de buna benzer vardı ama biraz daha abartılısı
    4 tane JVC hoparlör modeli bilmiyorum ama orjinal avrupa...
    2 tane de bizim tabirimizle eski göbekli pioneer subwoofer...
    2 adet jameson 2X100 amplii ama beslemeyi tam yapamadığım için tezgahı dağıtmak zorunda kaldım
  • Teşekür ederim arkadaşlar.Woferların fliyatını hatrlayamıyorum 4 yılkadar önce amıştım.Daha arbaya monte etmediğim için tam sesi tam deneyemedim,Evde bilgisayar ve küçük aküyle denemem sonucunda vitrinden 1tk bardak gitti.Birdahada denemek kısmet olmadı.Yanlız,Portların boyları biraz uzun oldu(2.5cmkadar) o yüzden biraz yankı yapıyor yada benim bilgisayardan kaynaklamıyor...Bayramdan sonra arbaya takıp deneyeceğim ozaman net sonuç belli olacak.Ama sonuç itibariyle Kabin hazırlardan daha sağlam oldu...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.