Bu saç dökülmesi işi çoğunlukla genetik, bir düşünün bir yanda sokakta upuzun dağınık saçları olan evsizler, diğer tarafta saç ektirmek için para dökenler... Nasıl sakalının ve kıllarının nasıl çıkacağı da genetikse, saç da aynı şekilde genetik, mesela benim baba tarafında babaannemde ciddi bir saç dökülmesi varken dedem 99 yaşında öldüğünde bile uzun saçları varmış, haliyle gen olarak da örneğin babam 60 yaşını geçmesine rağmen saçında biraz bile açılma yok, bıraksa bayağı gençler gibi uzuyor ama 3'e vurmayı seviyor, benim de küçüklüğümden beri çok kabarık ve dalgalı saçlarım var, şu an 22 yaşındayım saçım yine aynı gürlüğünde, kısaltıyorum maks. birkaç ay içinde yine uzuyor bide uzayınca da öyle hacimleniyor ki kafamın boyutunu geçiyor, kuzenlerimden de mesela babaannemin genlerini alanlardan benim yaşımda saçlarının yanları dökülüp ortası kalan varken 45 yaşlarında olup saçı bizim gibi uzun ve dalgalı olan kuzenim de var, ki bunların arasında yaşam tarzı farkı da yok 45 yaşındaki kuzenim hayatında spor yapmamıştır bütün gün yatar abur cubur yer öbürleri hem genç hem spor yapıyor |
Bildirim