Şimdi Ara

30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olma Sürecim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
13.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 12 Aralık 2019; 16:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniverste okumak zorunda değilsiniz, ingilizce biliyorsanız ve öğrenmeye hevesliyseniz rahatça kendinizi geliştirebilirsiniz, eğer gidip türkiyede saçma sapan firmalarda ayda 4000-5000 e calismak istemiyorsaniz sozde iyi universtelerin diplomalarina ihtiyaciniz yok, itü de okuyorum ve burasi tamamen gereksiz boş hocalarla dolu öğrenmenin ö' sü yok, demem o ki universteye ihtiyaciniz yok, yasinda onemi yok adamlar 45-50 yasinda ogreniyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 13 Aralık 2019; 14:5:22 >
  • Lamperouge L kullanıcısına yanıt
    Çok şaşırdım İTÜ konusunda. En iyi okullardan biri diye biliyorum. Neden kötü olduğuna dair biraz daha detay verir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamperouge

Üniverste okumak zorunda değilsiniz, ingilizce biliyorsanız ve öğrenmeye hevesliyseniz rahatça kendinizi geliştirebilirsiniz, eğer gidip türkiyede saçma sapan firmalarda ayda 4000-5000 e calismak istemiyorsaniz sozde iyi universtelerin diplomalarina ihtiyaciniz yok, itü de okuyorum ve burasi tamamen gereksiz boş hocalarla dolu öğrenmenin ö' sü yok, demem o ki universteye ihtiyaciniz yok, yasinda onemi yok adamlar 45-50 yasinda ogreniyorlar
    Nasıl kendimizi geliştirebiliriz reis

• Kabus00 kullanıcısına yanıt
    İngilizce biliyorsan internetten ogrenmek istedigin dille ilgili tutorial serisi izlersin, hepsini tam anlamiyla anlamana gerek yok kafanda bir seyler olussun diye, adamin cozdugu ornekleri kendine uyarlayip uygulamaya calisirsin, ondan sonra siteler var bir suru alistirma yapabilecegin kendini gelistirebilecegin, geeksforgeeks, hackerrank tarzi buralardan algoritma calisabilirsin, siralama arama algoritmalarini ogrenebilirsin. Ben c ogreniyordum, once tutorialleri izledim sonra geeksforgeeks ten soru cozdum (yapamayinca cevabina bakiyorsun anlamaya calisiyorsun) medium-high olanlardan 150 civari, mycodeschool diye bir youtube kanali var orasi c dilini ve data structures i cok guzel anlatiyor. Suan opencv(goruntu isleme kutuphanesi) ogrenmeye calisiyorum yapmak istedigim bir sey icin.
    1-tutorial izle
    2-alistirma, pratik yap
    3-kendine yapmak istedigin bir sey belirle bunu yapmaya calisirken takildigin yerleri google a yaz, hata mesajlarini yaz, mutlaka birisi yapmistir ayni hatayi senden once , cozumu vardir
    Ben boyle yapiyorum suan

Mobilden yazdim imlaya fazla dikkat edemedim

• Aşpez kullanıcısına yanıt
    Edit: Baya geç oldu da şimdi müsait oldum

Eğitim kalitesinden bahsedeyim, benim olduğum bölümde Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, eğitimin e si yok. Bölüm İngilizce olmasına rağmen hocaların %90 ı ingilizce konuşmaktan bihaberler. Adam gelmiş ders anlatacak tahtada geveliyor, sınavda sorduğu soruların derste anlattığı konuyla alakası yok. Yaz okulunda arkadaşımın başına gelen şeyi söyleyeyim:
    Adamın haftada 4 kere derse girmesi lazım, tam olarak kaç hafta hatırlamıyorum ama yaklaşık 8 hafta. Adam toplam tüm yaz boyunca 4 5 kere en fazla derse giriyor, derste matrisler üzerinde hiç durmuyor,soruyorlar hocaya matrisleri soracak mısınız üzerinde hiç durmadınız? Hoca:
    -Ben öyle bir adam değilim, sormam anlatmadığım şeyi. Herhalde yanlış duydular ki ben adam değilim, ben aşağılık herifin tekiyim demiş olacak ki, sınavda 70 puanlık matrislerle çözülecek soru soruyor, dersi alan 90 kişiden 80'i kalıyor diğerleri şartlı geçerle geçiyor. Diğer hocanın dersini 60 kişi almış durumda, dersten geçen 10 kişi var. Ders hocalarını seçemiyorsun rastgele dağıtılıyorlar, kontenjan yetersizliği: zorunlu alman gereken dersleri alamıyorsun, sözde dilekçe verirsen veriyorlar dersi, başvurdum reddedildi hocanın kapısının önünde 3 saat beklemek zorunda kaldım dersi vermeleri için. Okulun c dersinde (bu bizim bölüm için geçerli) adamlar sınavda kağıda kod yazdırıyor, sırf yazım kötü diye 15 puan kırılıyor, sınavda akış şeması gibi bir saçmalığı soruyorlar, en ufak düşünme becerisi gerektiren şey sorulmuyor, sadece ezberden ibaret. Dersler tamamen teori, pratiğe dair hiçbir şey yok, sözde matlab ödevi veriyorlar gerçek hayatla alakası olmayan şeyler, yaptığın şeylerin uygulaması yok. Bazı öğrenciler, adını vermeyeyim, bir hoca sözde gerçek hayatta işe yarayacak bilgiler veriyor diye yalakalığını yapıyorlar, kadının ağzından iki karaköy kelimesi çıktı diye kadını bir halt sanıyorlar, kadının tek yaptığı sunumdaki bilgileri anlatmak, İngilizcesi düzgün ona lafım yok, sınavda dersle alakasız soruyor, anlatılmayan konulara bilmeniz lazımdı diyor. Türkçe dersinde hoca diyor ki, arkadaşlar notlar önemli değil, alırsınız not illa, adam geçer not veriyor ortalamamı katlediyor. Başka bir derste adam final notlarını açıklamıyor benim notlarımdan vize 70 kalan hepsi 100, BA alıyorum. Adamda dalgınlığımdan 1+1 = 1 buldum, 25 puan kırmış öbür soruyuda beğenmemiş saymamış, hocaların %90ı böyle okulda, eğitimin e si yok. Ha gerçekten harika hoca gördüm ama 2 tane :D Birisi kimya fakültesinden, diğeri inşaat fakültesinden. Kimya101 ve mat 210 öğretmenleriydi, başkada görmedim, şu ana kadar 30 35 hoca gördüm ona göre oran yaptım. Yemekhane de çıkan yemekler çöp ötesi, 25 dakika sıra bekleyebiliyorsun, ortalama 15 dakika, yedikten sonra ortalama bir insan 70 dakika içinde acıkıyor, ben yer yemez acıkıyorum. Daha söylenecek çok şey var bu söylediklerim hiçbir şey nerdeyse, sadece adı var ve mezunları birbirine yardımcı oluyor, bunlar benim ihtiyacım olan şeyler değil bu yüzden üniversite denen yerden ve İTÜ denilen kafa ÜTÜlemekten başka bir işe yaramayan yerden hiç haz etmiyorum, bazı öğrenciler söylediklerime katılacaklardır diye düşünüyorum :D başka bir şeye yardım gerekirse yardım etmeye çalışırım :D Ha not olarak, derslere baktığımda gerçek hayatta işe girince işe yarayacak pek bir şey göremedim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamperouge -- 14 Aralık 2019; 22:41:21 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.