Şimdi Ara

30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olma Sürecim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
12.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orijinal Başlık: 30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olunur Mu?

Orijinal Konu: Uzundur çalıştığım yerden istifa ettim. Biraz birikimim var. Kendime yeni bir kariyer alanı arıyorum. Yazılım bilgim sıfır. Üniversite mezunu değilim. Bu yaştan sonra bu bölümü okursam iş bulabilir miyim?

30 yaşından sonra mühendis olmaya karar verdim. Üniversite mezunu değilim. Yaşadığım tüm süreçleri burada anlatacağım.

Gelişmeler

• 12 Aralık 2019 günü itibariyle Bilgisayar Mühendisi olmaya karar verdim.

Hedefler

• Gelişmelerimi paylaşabileceğim bir konu açmak.

• İstanbul'da herhangi bir üniversiteside Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak.

• Temel kodlama bilgisi edinmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aşpez -- 14 Aralık 2019; 19:56:35 >

• Matematiğiniz nasıl hocam, okumak değil kendini geliştirmek önemli. Okumadan kendinizi yazılım alanın da geliştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 11 Aralık 2019; 23:21:30 >
  • yok okusanda 35 den sonra kımse almıyor cunku mıllet 45 oldumu emeklı oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

yok okusanda 35 den sonra kımse almıyor cunku mıllet 45 oldumu emeklı oluyor
    kim 45de emekli oluyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abraxx kullanıcısına yanıt
    Matematiğim iyi sayılır. Türev integrali hala hatırlıyorum. Geometrim iyi değildi. Fizik dersim kötüdüydü. Ama kimya ile biyoloji dersim çok iyiydi.
  • Mimar Sinan mimarlığa 50 yaşından sonra başlamış yaptığı işlere bak nasıl -mükemmel- hiçbirşey için geç kalmış değilsin
  • 30 Yaşından Sonra Bilgisayar Mühendisi Olma Sürecim

Bu 2007'deki ÖSS sıralamam. Potansiyel bu kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okunur kendim 25 yaşındayım 2. Sınıf okuyorum bölümüm farklı olsa da okunur diyorum. Yazılım alanında daha çok diploma değil bilgi konuşuyor ama bilginin yanında diploma da olsa fena olmaz bence. Birikiminiz varmış eğer bakmanız gereken birileri yoksa evlenmeyi de kısa vadede düşünmüyorsanız okunulabilir. Biraz da olsa yaş takıntınız varsa hiç çekilmez yalnız söyleyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okunur, okumanın yaşı yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aşpez

Matematiğim iyi sayılır. Türev integrali hala hatırlıyorum. Geometrim iyi değildi. Fizik dersim kötüdüydü. Ama kimya ile biyoloji dersim çok iyiydi.
    Okunur hocam, ama mühendislik diplomadan daha çok bilgiye bakar. Okumadan da yazılımcı olunur mu? olunur. Çünkü tanıdığım yazılımcılar var lise mezunu, fena da kazanmıyorlar. Hatta çoğu diplomalıdan iyi kazanıyorlar. Kendinizi geliştirmek önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxx -- 11 Aralık 2019; 23:31:4 >
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt
    Yalnız yaşıyorum. Evlenmeyi de düşünmüyorum. Yaş takıntım yok ama işte şirketler sorun eder diye çekindim. Bilgi konusunda sıfırım ne yazık ki.
  • Bölümde 27-28 yaşında insan var hocam.neden olmasın 28 oluyorsa 30 neden olmasın
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    Ne güzel... Mutlu oldum. Teşekkürler :)
  • Abraxx kullanıcısına yanıt
    Bilgi konusunda kendimi geliştireceğim artık. İş yerinden bir mühendis arkadaş hem okumamı tavsiye etti hem de bir program hazırladı. Ona başlayacağım haftaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aşpez

Ne güzel... Mutlu oldum. Teşekkürler :)
    Rice ederim hocam :)
  • Abi aynı fikir bende de var. Hukuk mezunuyum 25 yaşındayım. Ama hukuk içimi açmıyor. Geride kalmış hissettiriyor. Aklımda ne zamandır bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği var. Geleceği yakalamanın tek yolu hocam. Bende geç mi kaldım acaba diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AFV kullanıcısına yanıt
    Benden beş yaş ileridesin ki hukuk gibi harika bir bölümden de mezunsun. Senin yanında çok da başarılı durmuyorum sanki.
  • Aşpez kullanıcısına yanıt
    Estağfrullah. Şimdiki aklım olsa 16 yaşımda kendimi bir zanaate adardım. Dünyanın her yerindr yapılabilecek alanlara yönelmek lazım. Mesela iyi bir keman virtüözü olabilmek lazım. Tüm dünyada geçerliliğin olur. Mesela iyi bir marangoz olabilirsin. Bilgisayar dilide öyle insanlar arasındaki sınırları kaldırıyor. Gelişmiş avrupa ülkelerinin hepsinde geçerliliği var.

• Sınıfımda iki tane 40yasinda öğrenci var okunur.

• quote:

Orijinalden alıntı: AFV

Abi aynı fikir bende de var. Hukuk mezunuyum 25 yaşındayım. Ama hukuk içimi açmıyor. Geride kalmış hissettiriyor. Aklımda ne zamandır bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği var. Geleceği yakalamanın tek yolu hocam. Bende geç mi kaldım acaba diye düşünüyorum.
    Okuyun bence geç değil. Bizim okulda da var 2-3 kişi 30-35 yaşlarında 2. üniversitelerini okuyorlar bilg. müh. Çocuk sahibi olup ev geçindirip okuyanlar var.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.