Nokia 5800 kullanıcısıyım. Artık Nokia'dan tiksindim diyebilirim. Cep telefonu konusundaki şanssızlığımdan mıdır bilmiyorum telefonu aldığım günden beri çeşitli sorunlar yaşadım. Telefon aklına esince kapanıyor. Uygulamalardan çıkıyor. Yavaş çalışıyor. Görüşme esnasında zaman zaman ses ve kesilme sorunları oluyor. Bugüne kadar elimde tutmamın tek sebebi Nokia menülerinin kullanışlılığından hoşlanmam.
Şimdi telefonumu satıp yeni bir telefon almak istiyorum.
Aradığım özellikler:
- Kaliteli wireless bağlantı
- Donma, durup dururken kapanma gibi sorunlar yaşatmaması
- Hızlı çalışması
- Kullanışlı klavye (Dokunmatik ekran işine pek ısınamadım, klavyeli tavsiyeler önceliğimdir)
- Kullanışlı menü
- Ve tabi ki rahat görüşme yapılabilmesi. (Ses iletimi ve çekim gücü açısından)
Kamera, müzik, 3G, GPS falan hiç lazım değil bana. Programlar da lazım değil, sadece MSN olması yeterli benim için.
Sonuçta bütçem belli her istediğim özelliği bu fiyat aralığında bulmamın zor olduğunu biliyorum. Ama siz tavsiyelerinizi yaparsanız illa ki bir tanesi aklıma yatacaktır.
Aslında kendim de araştırdım biraz üç model ilgimi çekti:
1- Blackberry Curve 8520 (Fiyatı bütçemden biraz fazla ama fiyatının hakkını verir derseniz, taksit seçeneklerinden istifade ederek alabilirim.
2- General Mobile DST Q300 (Fiyatı çok uygun geldi. Ne dersiniz? Gerçi avea hatlarda sorun çıkarttığını okudum ama diğer özellikleri iyidir derseniz çok da önemli değil hat olayı benim için.)
3- Nokia E63 (Her ne kadar Nokia'dan tiksindim desem bile fiyatı oldukça cazip. Belki sorunsuz bir seridir, bilmiyorum ne dersiniz.)
Bu üç cihaz sadece benim saptadıklarım. Sizin her türlü farklı model tavsiyenize de açığım.
Bir de 5800 ikinci eli ne kadara gidiyor, bilgisi olan var mıdır?