Şimdi Ara

300 BİN TL Bütçe (range rover evoque mu ? a5 1.4 a5 1.4 tfsi mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kaç kişi binmiş dedim, evet kimsede yoktur demedim. 100 kişiden 1i bindiyse iyi bir orandır. 300 bine araba alacam diye burda konu açmak şov geldi bana. Sıcak fırsatlarda ki muhabbetleri okumuyonuz sanırım. Başka forum mu onlar? :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quqil kullanıcısına yanıt
    Tanımadığım kişiye bu kadar dert olduysa tanıdığıma ne kadar dert olur demenden belli amacın. Burda parama taktın deyip durma. 3 sayfa yazı yazdım ne kadar maaşın var muhabbetine takıldun. Geçmişte patlayan lastiği sigorta ödemedi diye konu açmışsın. Az mantıklı cümleler kurulunca hemen saldırıya geçiyonuz.

Aracın süspansyonunu yumuşak mı diye soruyon. Bir ölçüsü mü var burda cevap bekliyon. Git test sürüşü yap gel burda paylaş. Boş muhabbete konu açma diye yazdım. Bende bu bmw, jeep lerin sahipleri napıyor derdim! Meğer hepsi dh forumdaymış.

• A6 2.0 TDI'lar da var. Onlar da düşünülebilir veya güzel 520i ve E180'ler de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musty86

böyle başlıklara tav oluyorum. 300bin TL ile hangi arabayı alabileceğine karar verecek seviyede değilsen veya çevrene soracağına foruma soruyorsan bence araba alma derim. akbil falan al kendine daha uygun olur.
    O zaman Megane mi Focus mu diye baslik acan insanlari linc etmek icin de asgari ucretleri arkadaslarimizi buraya cagiralim mi? Veya kirsalda uc kurusla kendi domatesini yetistiren arkadaslarimizi da cagiralim burada Clio mu Fiesta mi diye baslik acanlara sovsunler?

Tiksiniyorum senin gibi insanlardan. Zaten dunyada adalet olsa senin gibi adamlar olmazdi.

• İki aracıda bilemem kullanmadım ama yakıt sıkıntım yoksa evoque alırdım daha çok bir özel hissi veriyor bana bakınca a5 linea gibi heryerde

• Suç burda konu sahibinde, bu forum megane ötesini kaldıramıyor, öyle a5, rr yazınca heryer error veren doluyor, şöyle bi nasıl tüp takarım ,2.el zarar etmeyeyim, ucuza bakım yapak konusu olsaydı akardı mesela buralar.

300.000 e öneri istemek bile değişik gelir olmuş insanlara, gerçi haklılarda bu konular için techturkey,turbofsi,mbclubtr vs daha iyi, burada çekememezlik haset fışkırıyor
  • gitarist308 G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoşt diyorum, farkındaysanız sizin gibi düşünmeyen birine ilk tepkiniz keşke ölsen oluyor. Ayrıca konu sahibinin anasına mı küfr ettik anlamadım tepkilerinizin yüksekliğini.Neyse inan sen ve senin gibilere acıyorum.

Gelelim konumuza. Size gerçekten şaşırıyorum ya. Herşeyin bir adabı vardır. 300bin cepte oto plazaya gittiğinde, ya bu araba için süspansiyonu kötü diyorlar soğuk bakıyorum falan diyebilseniz keşke. satış temsilcisi kim diyor diye soracaktır.
    - ıı şey internetten forumda tanımadığım kişiler diyebilecek misin. (Bunu konu sahibine söyleyecektim sana nasip oldu)
    İnan satıcı elindeki çayın bitmesini beklemeden kapı dışarı eder. Git internetten al arabanı diyecektir.

• quote:

Öncelikle hoşt diyorum, farkındaysanız sizin gibi düşünmeyen birine ilk tepkiniz keşke ölsen oluyor. Ayrıca konu sahibinin anasına mı küfr ettik anlamadım tepkilerinizin yüksekliğini.Neyse inan sen ve senin gibilere acıyorum.

Gelelim konumuza. Size gerçekten şaşırıyorum ya. Herşeyin bir adabı vardır. 300bin cepte oto plazaya gittiğinde, ya bu araba için süspansiyonu kötü diyorlar soğuk bakıyorum falan diyebilseniz keşke. satış temsilcisi kim diyor diye soracaktır.
    - ıı şey internetten forumda tanımadığım kişiler diyebilecek misin. (Bunu konu sahibine söyleyecektim sana nasip oldu)
    İnan satıcı elindeki çayın bitmesini beklemeden kapı dışarı eder. Git internetten al arabanı diyecektir.
    Adam arastirmasini yapar, ustune de buradan fikir alir. Burada kimin ne konu actigina karismak sana mi duser? Muhtar misin? Araba tercihi icin konu acarken para limiti var mi forumda? Yok. O zaman git biraz otede oyna. Bu tip cahil yorumlara katlanamiyorum. Yorumuna kizma sebebim bu. “Bana gore 300 bin cok para, o zaman burada konu acamaz. Gidip arastiracak. Ama 50 bin cok degil. Konu acilabilir.” dusunme bicimine ayar oldum senin. Kime gore neye gore cok kardesim? Bana gore cok degil. Var mi?

Ayrica hala 300 bin diyorsun. Sana gore 300 bin coktur baskasina gore azdir. Bu sana laf etme hakkini veriyor mu? Eger veriyorsa sen bir gun 50 bin tl lik arac icin konu actiginda buraya durumu olmayan bir ogrenci arkadasimizi cagiralim. Desin ki “adamin cebinde 50 bin var hala forumdan fikir soruyor vay arkadas. Sen git akbil al”. Bu para gorecelidir ve kimseyi boyle kucumseme hakkini vermez sana. Adam gelmis burada fikir sormus, bos yere fakir edebiyati yapiyorsun millete.

Yok neymis efendim galeriye gidip forumdakiler soyle boyle dedi dicekmismis. Adam buradaki fikri gorur, sonra internetten onun uzerine arastirma yapar degil mi? Videolar izler. Forumun en guzel ozelligi insanlara direkt olarak cevabi vermesi degil, arastirma yapmasi gereken konulari gostermesi. Cunku hepsi subjektif yorumlar. Burada kac insan Astra K’nin piston kirdigini, Golf dizelin arka suspansiyonunun torsiyon oldugunu, dsg nin kuru kavrama sebebiyle sorunlu oldugunu, Civiclerde gocuk problemi oldugunu ogrendi? Bir tik arttiralim kac insan 300-500 binlik mercedeslerle audileri bmwleri kiyasladi? Durup dururken “Dur bakayim, astra alacagim ama bunun pistonunu bir arastirayim” mi diyorsun sen? Arabanin binlerce parcasini almadan once gidip arastiriyorsun o zaman. Helal olsun. Hepsinin diferansiyel kilidinin markasini falan da biliyorsundur ezbere sen simdi. Insanlar burada problemi/konuyu gorur, arac konusunda fikrini alir, sonra arastirma yapar. Bu kadar basit.

Kalkmis hala “300bini vir imi birdi fikir siriyi” diyor. Araba konusunda 20 yildir otomotiv sektorunde calisan biri olarak istedigin konuda gel anahtarina bilgi yarismasi yaparim seninle. En azindan 300 bin tl nin araba icin artik cok cok buyuk bir para olmadigini, reel enflasyon sektorune gore %60-80 civarinda oldugu icin gecen seneye gore 150binden bile az bir paraya tekabul ettigini bilecek kadar aklim var cok sukur. Hey Allah’im sen buyuksun. Bizi “benim dogrum en dogrudur” cahillerinden koru. Bu ulkede cok var. Biktik.

• Mart sonu gibi alacağım arabayı yeni q3 ü çok merak ediyorum hala satışa çıkmadı Türkiye'de yeni q3 ü de inceleyip bu 3 araç arasında karar vereceğim
    Yazdıklarının hepsi boş farkındamısın.
    10yıllık tecrube enflasyon nikmem kaç reel sektörde falan.

Enflasyon %60 -80 mi? Geçen seneki fiyatı 100 olan birşeyi git bul bu sene 180 isteyeni göster bakalım. %60 bile olamaz. En basiti clio 70 binlerdeydi 100 bin oldu sonra düştü yine.
    Ayrıca %60 %80 enflasyon diyon. Geçen seneki 150binlik arabaya tekabül eder diyon 300bin. Sen bence git abaküsünle falan oyna. Sonra birşeyin uzmanı olursun.

• quote:

Yazdıklarının hepsi boş farkındamısın.
    10yıllık tecrube enflasyon nikmem kaç reel sektörde falan.

Enflasyon %60 -80 mi? Geçen seneki fiyatı 100 olan birşeyi git bul bu sene 180 isteyeni göster bakalım. %60 bile olamaz. En basiti clio 70 binlerdeydi 100 bin oldu sonra düştü yine.
    Ayrıca %60 %80 enflasyon diyon. Geçen seneki 150binlik arabaya tekabül eder diyon 300bin. Sen bence git abaküsünle falan oyna. Sonra birşeyin uzmanı olursun.
    Gercekten cahillik mutlulukmus yav. Sektorune gore diyorum anlamiyorsun. Asagidaki tabloyu iyi incele cehalet abidesi. Otomotivde de sen saniyor musun bu gelen araclarin fiyatlari guncel fiyatlar? Elde 1 senedir bekleyen stoklarin fiyatlari. Iphone gecen mayista 4700du, kur firladi fiyatlar sabit kaldi. Cunku dolar 3.7 iken turkiyeye cekilen stoklardi. Suanda ayni telefon 6800. Cunku stoklar bitti, yeni mal cekildi turkiyeye guncel kur uzerinden. SUAN TURKIYEDE SATILAN ARACLAR GUNCEL KURDAN SATILAN ARACLAR DEGILDIR. Buyuk harfle yazdim o guzel gozlerin gorsun diye. Asagidaki tabloyu da cikar duvarina as. En temel ihtiyaclarin toplam sepet maliyeti %70 artmis durumda :) ama sen bunu nerden anlayacaksin, sadece makarna yemenin yan etkileri ;) Belki hayatin boyunca gordugun tek arac Clio oldugu icin hala oradan ornek veriyorsun ama belki gozlerin acilir. Hangi kitleye ait bir vatandas oldugun zaten cok belli ;)

https://i.hizliresim.com/aln8o5.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist308 -- 10 Şubat 2019; 12:0:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gitarist308

Gercekten cahillik mutlulukmus yav. Sektorune gore diyorum anlamiyorsun. Asagidaki tabloyu iyi incele cehalet abidesi. Otomotivde de sen saniyor musun bu gelen araclarin fiyatlari guncel fiyatlar? Elde 1 senedir bekleyen stoklarin fiyatlari. Iphone gecen mayista 4700du, kur firladi fiyatlar sabit kaldi. Cunku dolar 3.7 iken turkiyeye cekilen stoklardi. Suanda ayni telefon 6800. Cunku stoklar bitti, yeni mal cekildi turkiyeye guncel kur uzerinden. SUAN TURKIYEDE SATILAN ARACLAR GUNCEL KURDAN SATILAN ARACLAR DEGILDIR. Buyuk harfle yazdim o guzel gozlerin gorsun diye. Asagidaki tabloyu da cikar duvarina as. En temel ihtiyaclarin toplam sepet maliyeti %70 artmis durumda :) ama sen bunu nerden anlayacaksin, sadece makarna yemenin yan etkileri ;) Belki hayatin boyunca gordugun tek arac Clio oldugu icin hala oradan ornek veriyorsun ama belki gozlerin acilir. Hangi kitleye ait bir vatandas oldugun zaten cok belli ;)

https://i.hizliresim.com/aln8o5.jpg

Alıntıları Göster
    off valla senle uğraşmak sıkmaya başladı.

bak benim cahil okumayan araştırmayan kendini profesör sanan sol tandans kardeşim.
    öncelikle malum partiye oy vermedim, vermemde. bende sol görüşlüyüm ama siz gibi boş sol düşünür proflar kendinden olmayan herkesi malum kitleye ve boş kömür makarnaya bağlıyor bütün muhabbetleri. neyse araştırmadan yazdığın çok belli.

öncelikle verdiğin resimin kaynağı sanırım kaba etin. kaynaksız vermesen iyi olur. evde prof seviyedeki excel bilginle hazırlamış bile olabilirsin. bende sana enflasyonu 15-20 gösteren çok tablo bulurum.

şimdi gelelim konumuza. 150bin lira bu sene %60-80 enflasyonla 300binlik araba oldu diyon. sonra bazı sektörlerde diye kıvırıyon. 10yıllık otomotiv sektöründeymişsin ya ( ki eminim otomotiv sektörüne girişin babanın kucağında direksiyon tuttuğun gündür)
    senin için bilgisayar başına geçtim ve fiyat listesi buldum. sende araştır bul getir tamam mı?
    2017 temmuz - 2018 haziran - 2019 -2020 tahmini fiyat listesini içeriyor.
    golfün en üst donanımı senin fiyatına yakın başlıyor diye seçtim.
    2017 temmuz 134 bin
    2018 haziran 180bin (artış %35)
    2019 2020 beklenti 165bin

300 BİN TL Bütçe (range rover evoque mu ? a5 1.4 a5 1.4 tfsi mı ?

linkler
    www.yenimodelarabalar.com
    2018 Volkswagen Golf Yeni Kasa Fiyat Listesi-Temmuz 2017-07-10 - YeniModelArabalar.com
    https://www.yenimodelarabalar.com/2018-volkswagen-golf-yeni-kasa-fiyat-listesi-temmuz-2017-07-10-29536.html

2018-2019 Yeni Kasa Volkswagen Golf Fiyat Listesi-Haziran 2018-06-10 - YeniModelArabalar.com
    https://www.yenimodelarabalar.com/2018-2019-yeni-kasa-volkswagen-golf-fiyat-listesi-haziran-2018-06-10-34308.html

2019-2020 VW Golf 8 Fiyatı ve Özellikleri Ne Olur - YeniModelArabalar.com
    https://www.yenimodelarabalar.com/2019-2020-vw-golf-8-fiyati-ve-ozellikleri-ne-olur-33694.html

sonuç olarak senin gibi şurda 10yıl tecrubem var, şunu profesyonel yapıyorum diyen ve mulakata gelip eli ayağı titreyen hiçbirşey yapamayan çok kişi gördüm. karşındakini kim olduğunu bilmeden bir kesime sokup içindeki kini nefreti kusman iyi değil. farkındaysan bu konuya ilk mesajımdan beri uslubum aynı ama sen gittikçe çirkinleşiyon.

sen ve senin gibiler (sol veya sağ tandanslı farketmez) kişiler yüzünden ülkenin 2 yakası bir araya gelmiyor. buna emin ol ve biraz olsun öz eleştiri yap.
    not: son mesajım ve çirkinleşmen daha da artarsa engelliyecem seni

edit: resimler çıkmıyor gibi tıklayınca açılıyor. link ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty86 -- 10 Şubat 2019; 12:49:45 >

• Musty86 M kullanıcısına yanıt
    Enflasyonu stokta kalan otomobillere gore hesaplamak yav git bir markete bak neyin fiyati %20 artmis gecen seneden beri? Her sey neredeyse %50. Kirsalda mi yasiyorsun biraderim? Gunumu gun ettin dostum Allah’a emanet ol Seni aklinla siniyor zor bir sinav

Arkadaşın hayata dahil değişik sıkıntıları var bence çok üstüne gitme
  • quote:

Kıskanmak mı? Neyini kıskanayım çoluk çocuğun. 300bin kazanabiliyorsan zaten akıl almana gerek yok kendi kararını verebilirsin dedim. Karambole kazanmamıştır herhalde. Git galeri gez doğruyu bul. Burda 300bin araç alabilecek kişi sayısı kaç sence? Çoğu cevaplayan bu seviyede değil ve fikrini almak ne kadar doğru? Boş muhabbete açılmış konu belli
    Kıskandığını bu kadar belli etme derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onkuba kullanıcısına yanıt
    Kıskandığım yok. Allah herkese daha iyilerini nasip etsin. Ufakta olsa bir aracı plazadan yeni aldım ama herşeyin bir adabı vardır mantığı ile yazmıştım. Onca galeri plaza gezdim kumaş pantolon ceket gittiğimde hep saygı gördüm. Kot pantolon ve spor ceket gittğimde merhaba diyen bile olmadı. Bilmem anlatabildim mi. Malesef durumlar böyle ve bu fiyatlarda ki araçlar denemek yaşanmak ister. Birinin lafıyla mı gidip alacaz? Kaç kişi burda q3 veya a3 e binmiş. Binmekte yetmez sürmek lazım günlerce. Boş boş konuşmasın kimse. Tecrubesiz boşa atmak olmaz. Hava atmaya veya gösterişe gerek yok ülkeninde hali belli. Neyi kastınız anlamadım?
    İmzaya bmw veya mercedes logosu loymakla adam olunmuyor malesef. Kalın sağlıcakla

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.