Şimdi Ara

300 bin tl ile hangi isi kurmaliyim? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
6
Favori
9.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birak işi gücü... Hayatını yaşa. Git sahil kenarına yerleş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç kiralama işi dışardan karlı ve mantıklı gözükse de masrafı çok fazla oluyor. Araçları gavur malı gibi kullandıkları için sürekli sorun çıkartıyor. Aşırı kullanıldıkları için bakım masrafları, tahsis edilemeyen trafik cezaları cabası. Bir işi tecrübe etmeden dışardan yorum yapmak pek doğru değil. Bir kanala yönelmek istiyorsanız önce tecrübe edinin yoksa sonuçları üzücü olabilir.

• halk otobüsü alabilirsin
  • Geçen başka bir konuda okumuştum, üniversite çevresinde ev alıp kiraya verin diye tavsiyeler vardı aslında fena fikir değil.
  • Çıraklığını yapmadığın işin ustalığına yeltenmede
  • 300BİN TLlik gayrimenkul ancak 1.5-2000 arası kira getirir.

Birisi yumurta çifliği vs demiş hem bütçen yetmez, hemde çok zahmetli ve karmajı düşük bi iş sakın canlı hayvan işine girme.

Burger King yada mc bayiliği çok iyi olur bütçeyede uyar. Başka firmalarda olabilir ama köklü ve yaygın olmasına dikkat et mesela gidi Dönerci Usta ya girme. Bu işe gireceksende paket servise çok önem ver. Gerçekten çok yüksek cirolar yaptırabiliyor ve daha az maaliyetli.

Dolar altın borsa gibi yatırım araçlarına anlamıyosan girme.

Rent a car işide bu konuda bahsedildiği kadar karlı bir iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qatar Foundation -- 10 Mart 2017; 19:24:43 >
  • Buraya soruyorsan iş falan kurma. Demek ki kafanda iyi bildiğin, ben bunu yaparım diyebileceğin bir iş yok. Ne iş kurarsan kur o işin acemisi olacaksın. Paranı büyük riske sokmuş olursun. Tabi bildiğin bir iş varsa, atıyorum bir lokantada sistemi öğrenecek kadar uzun süre çalışmışsın, o işe yönelebilirsin.
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    Ne iş yapıyorsunuz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneSerhat

quote:

Orijinalden alıntı: November Rain

quote:

Orijinalden alıntı: FahreKnight

Tekstil atolyesi falan kurun bolca suriyeli var zaten 200-300 lira maasla uretin bir seyler

200-300 liraya ne çalıştırıyorsun sorması ayıp?

1000 liraya cnc operatörlüğü yapan, bilgisayar mühendisi (3 dil bilen) Suriyeli ve 600 liraya çalışan pastacı gördükten sonra 200-300 az gibi ama 500' e bulursun.

Kardeşim babam işçi çalıştığı yerdeki suriyeliler babamla aynı maaşı alıyor (ki olması gerekende budur).Siz insanları ötekilestirmeye bıkmadınız.Bir insana Suriyeli göcmen dediğiniz zaman sanıyorsunuz ki bu insanların bakması gereken kişiler yok.Özel hayatları yok.Sömürülecek birer şey.Her insanın olduğu gibi onların da iyi şartlarda yaşamaya ihtiyacı var.Verdiğiniz örneklere bakınca insanın inanası gelmiyor fakat öyle diyorsanız doğrudur.

• Hocam mütehassıs olduğunuz bir konu var mıdır ? Atıyorum cağ kebabı yapabilirim & çok iyi solidworks kullanırım vs herhangi bir konuda diğer insanlardan +1 adım öne geçebileceğiniz bir iş var mı ? Zanaat sahibi misiniz ?

eğer öyleyseniz hiç beklemeden o iş ile alakalı bir meslek seçiniz ve parayı oraya yatırınız.

Ha yok ise o parayı gayrımenkule yatırın, gayrımenkul almaya özen gösterin üstüne koya koya gayrımenkul alın tarla vb alın ihale ile çok ucuza güzel yerler gidiyor, alın bekletin cebinizde tapusunu, onun haricinde maaşlı olarak çalışıyorsanız ve esnaflık kültüründen gelmiyorsanız ticaretten uzak durunuz.
  • Hocam sizin yerinizde olsam ufak bir cafe açarım. başına akrabalarımdan birini koyarım güvendiğim. işler oturana kadar cebinizden 3-5 harcarsınız. şuanda arkadaşım istanbul maltepede börekçi işletiyor sizin gibi birikmişi vardı. masraf etmeden devren aldı. 2 eleman koydu halasını da başına koydu. börekçinin aylık getirisi 7-8 üzerindeymiş. hiç iş yapmadığı zaman bile 2-3 çıkarıyormuş kışları.
    Yada çevreniz varsa araba alıp satardım. Birkaç kez yaptık bunu. Arabanın ederi 55k diyelim. ölüsünü bekledik fiyatı düşünce 50ye yakaladık. iki cafcaflayıp temizleyip 56-57ye sattık.
    Eğer ki istanbulda oturuyorsanız arsa alın kesinlikle. başka yerden değil ama sadece istanbuldan. 15 sene önce evimizin yanındaki 400 mtkare arsa bu zamanın parasıyla 200bin ederken şuanda arsayı 2 trilyona alamıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Hocam mütehassıs olduğunuz bir konu var mıdır ? Atıyorum cağ kebabı yapabilirim & çok iyi solidworks kullanırım vs herhangi bir konuda diğer insanlardan +1 adım öne geçebileceğiniz bir iş var mı ? Zanaat sahibi misiniz ?

eğer öyleyseniz hiç beklemeden o iş ile alakalı bir meslek seçiniz ve parayı oraya yatırınız.

Ha yok ise o parayı gayrımenkule yatırın, gayrımenkul almaya özen gösterin üstüne koya koya gayrımenkul alın tarla vb alın ihale ile çok ucuza güzel yerler gidiyor, alın bekletin cebinizde tapusunu, onun haricinde maaşlı olarak çalışıyorsanız ve esnaflık kültüründen gelmiyorsanız ticaretten uzak durunuz.

zanaatim yok. meslegim uzerine calismayi dusunmuyorum. orta duzey yoneticiyim. ayni zamanda muhendisim.

tarla alip sulu tarim yapmayi ciddi ciddi dusunuyorum. karar verdim. :)

• Eğer yeni bir şey yapmak istiyorsan bazı üniversitelerde girişimcilik yarışmaları oluyor ve değişik şeyler çıkıyor ortaya. Bunlardan aklına yatan birine yatırımcı olarak hem destek olur hem de iyi paralar kazanabilirsin. Bununla ilgili bir örnek biliyorum mesela, sanıyorum 5 sene önce 2. olan bir takıma yatırımcılık yapan birisiyle bir yer açtılar ve şuan 27 tane şubeleri var farklı şehirlerde. Tabi iyi bir seçim yapmak ve risk almak lazım.

• ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Tarla işini ben de çok düşünmüştüm, elinde ekipmanların olduğu zaman senede 20 gün bilemedin 30 gün ayırman gerekiyor...

Bizim de bi tarla değil de arsa var organize sanayi bölgesinde, fabrika yaptıracak durum yok, etrafını çitle çevirip canlı hayvan işine girmeyi düşünüyorum. Not: keçide iyi para var
  • profil fotoğrafına bakarak söylüyorum: senden iyi müteahhit olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sverd I Fjell

Eğer yeni bir şey yapmak istiyorsan bazı üniversitelerde girişimcilik yarışmaları oluyor ve değişik şeyler çıkıyor ortaya. Bunlardan aklına yatan birine yatırımcı olarak hem destek olur hem de iyi paralar kazanabilirsin. Bununla ilgili bir örnek biliyorum mesela, sanıyorum 5 sene önce 2. olan bir takıma yatırımcılık yapan birisiyle bir yer açtılar ve şuan 27 tane şubeleri var farklı şehirlerde. Tabi iyi bir seçim yapmak ve risk almak lazım.

acik konusacagim: oyle arkadaslar ya kandiriliyor ya da dunyanin en harika isini buldugunu bir steve jobs oldugunu sanip, o yasta kendilerini bitiriyorlar.

kandirilma konusu soyle: patenti yatirimci uzerine aliyor. 6 ay sonra projeye ilgi cikarsa, yatirimci sermaye artirimina gidiyor. cocuk 6 sifirli paralari gorunce korkuyor ve tum haklarini girisimciye devrediyor.

ego konusu da su: surasi pazar taleplerini karsilamiyor, gelistir diyorsun. altindan kalkamazsa, sana camur atiyor. coluk cocukla ugrasiyorsun.

hepsini gordum, aman bana uzak olsun.

• tabiki inşaat yatırımı yapıcaksın. kendine güvenilir bir ortak daha bul. imarlı bir arsa alın. 600 bin civarına sanırım alınabilir. tabi istanbulda alınır mı bilmem. sonra o araziyi kat karşılığı vericeksin.

yada yeni yapılan inşaattan 1+1 daireler al. kiraya ver. inşaat aşamasında alırsan daireler ucuza gelir nakitin gücünü kullanarak baya avantajlı alabilirsin. sonra kiraya verirsin. hem evde değerlenir.

bu ülkede dolara euroya girmek riskli bence 300.000 lira diyosun. batırmakta istemiyosun. doları euroyu geç. bu ülkede inşaat yapıcaksın.

şuan türkiyede ticaret çok riskli. yıllardır iş yapan yerler kapatıyor. gidip bilmeden ticarete girmek mantıksız olur ama hisse falan alınabilir belki bilmiyorum. kolay gelsin
  • Dukkan al kiraya ver

• 50 biniyle altcoin kaz,aylik 4-5 bin garanti

• Ben sakasina yazmistim niye ciddiye aliyon ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.