Şimdi Ara

300 HP A4 1.8T Quattro LPG Kaldırır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o araca standart haliyle(190 kusur bg) lpg oluyorsa bu haliylede hayli hayli takilir ama ben ikinci el boyle yüklu bi araba almanizi tavsiye etmem. -50 beygir diyenlere takilmayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optiarc

Bu araca LPG takılmaz. Böyle aşırı yüklü turbolu bir motorun benzinde bile her an arıza/sorun çıkarma potansiyeli var.

Anlıyorum. Valla hem güçlü arabaya binelim, gaza basınca yeri kazısın diyoruz hem de işin fakirliğine kaçıp tüp taktırma derdine düşüyoruz. Böyle bir arabaya binmenin memleketimizde "lüks" olması da hükümetin ayıbı...
    Dediğiniz gibi LPG de problem çıkarırsa hiç yanaşmamak gerekiyor bu arabaya, varsın yine zeginler binsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydost_40 -- 1 Kasım 2014; 23:54:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

1.8 turbodan 300 hp biraz fazla geldi de.
    İlginç bir makineymiş.

aynen size katılıyorum
    1,8motor 300 beygir
    bende 2,5 AWD volvo S60 R var 300 beygir eğer 1,8 300 beygir üreten 1,8 motor var ise ben lpg değil motoru değişttiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydost_40

quote:

Bu araca LPG takılmaz. Böyle aşırı yüklü turbolu bir motorun benzinde bile her an arıza/sorun çıkarma potansiyeli var.

Anlıyorum. Valla hem güçlü arabaya binelim, gaza basınca yeri kazısın diyoruz hem de işin fakirliğine kaçıp tüp taktırma derdine düşüyoruz. Böyle bir arabaya binmenin memleketimizde "lüks" olması da hükümetin ayıbı...
    Dediğiniz gibi LPG de problem çıkarırsa hiç yanaşmamak gerekiyor bu arabaya, varsın yine zeginler binsin...

bence ii bir usta bulursan sorun olmaz takılma kimseye
    bizim araçlar volvo S60 R lar en küçüğü 300 beygir bir çoğu lpg li sorunsuz yıllardır
    bende bugün yarın taktıracağım lpg

• bu kadar yüklü araba alıyosun bu arabanın motoru zaten gidici nası gidici. normal bakımlarla 15 yıl çıkartacak motor 5 yılda patlar tabi nası kullanıldına bağlı ben bılıyorum nası kullanıldınıda neyse. bide lpg taktırsam olurmu bence düz araba bak. yüklü arabada sıkıntı çıkartır lpg zaten normal benzinde bile bi süre sonra sıkıntılar çıkar ordan burdan merak etme.
  • Ya ne kadar saçma yorumlar var. Takılır kardeşim iyi bir usta ile de performans eksikliği hissetmezsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUBLO

bu kadar yüklü araba alıyosun bu arabanın motoru zaten gidici nası gidici. normal bakımlarla 15 yıl çıkartacak motor 5 yılda patlar tabi nası kullanıldına bağlı ben bılıyorum nası kullanıldınıda neyse. bide lpg taktırsam olurmu bence düz araba bak. yüklü arabada sıkıntı çıkartır lpg zaten normal benzinde bile bi süre sonra sıkıntılar çıkar ordan burdan merak etme.

DUBLO sen biliyırsun sanırım bu arabanın nasıl kullanıldığını.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanfiliz156

quote:

Orijinalden alıntı: aydost_40

quote:

bence ii bir usta bulursan sorun olmaz takılma kimseye
    bizim araçlar volvo S60 R lar en küçüğü 300 beygir bir çoğu lpg li sorunsuz yıllardır
    bende bugün yarın taktıracağım lpg

Evet dediğiniz gibi daha güçlü arabalara bile LPG montajı oluyor. Fakat bana ustaların söylediği: "bu araç fabrika çıkış olarak 285 hp olmadığı için sıkıntı olabilir" bahsettiğiniz araçlar fabrika çıkışlı 300 beygir olduğu için onlarda bir sorunla karşılaşılmıyormuş. Açıkçası ustalar önermedi ve ben de riske giremedim,araçtan vazgeçtim.

İlgilenip cevap yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim...

• Hocam onun yerine 240 hp ustunu motor ici orjinal sekilde rahatlikla goren 1.9 pd tdi motorlar var.Boyle seylerle ugrasacaginiza onlara yonelin.

• Brc hakkını verir.Bence bir görüş
  • Çalışma arkadaşımda bu aracın stock versiyonu var 150 beygir lgp'li. Bir miktar çekiş sorunları yaşadığını söylüyordu ama benzine geçildiğinde araç 2. viteste bile hafif pati çekiyordu. Turbosunu bir büyüğüyle değiştirip, yazılım yaptırmak suretiyle 200 beygir yapmayı planlıyor ancak maddiyat nedeniyle beklemeye aldı. Çok rahat o beygirlere çıkabiliyor ama lpg ile ne kadar verim alırsınız bir şey diyemem. Sadece audi ustası 190-200 beygire çıkartırsak gülümseme yaratır sorun çıkmaz demiş bilginize
  • gayette güzel takılır performans kaybı yaşamadan sikintisiz da binersin. ankara da quattro garaj var spor, aşırı beslemeli Audi Toyota nissan Subaru gibi araçlara takıyorlar. 1.8 t den 300 hp mi çıkar gibi cahil cevaplara hic aldırma. o motorun potansiyeli çok çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: casual07

gayette güzel takılır performans kaybı yaşamadan sikintisiz da binersin. ankara da quattro garaj var spor, aşırı beslemeli Audi Toyota nissan Subaru gibi araçlara takıyorlar. 1.8 t den 300 hp mi çıkar gibi cahil cevaplara hic aldırma. o motorun potansiyeli çok çok fazla.

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5663082-A-new-record-for-stock-1-8T-AGU-engine-600hp-30psi
    x
    600 hp, 1.8t. yüzlerce örnek var.

1.6cılar da arabaya biniyorum sansın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airfield -- 28 Aralık 2014; 22:07:40 >

• techturkeyde daha bilgili arkadaşlar vardır,motor muhtemelen forget olduğu için sıkıntısızdır şu an. yanlız millet metanol kiti arar siz lpg kiti arıyorsunuz,ters yoldasın

• Asıl soru Lpg bu aracı kaldırır mı olacaktı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Asıl soru Lpg bu aracı kaldırır mı olacaktı sanırım

Asıl soruya takılarak kendini yıpratma kardeşim. Zaten başlıkta ve açıklamada ne demek istediğim gayet açık.

Anlamsız gönderiler girmeyin. Varsa bir çözümünüz paylaşın. Sorumla ilgili paylaşımın varsa paylaşımda bulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydost_40 -- 31 Aralık 2014; 14:44:31 >
  • yazık edersiniz..
  • mvn_ M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ustalar bana güvence veremediği için arabayı almaktan vazgeçtim. Araç da satılmış zaten.

Şu andan itibaren cevaplarınızı bana değil de eğer bu konuyu merak eden diğer arkadaşlarımız olacağını düşünerek gönderirseniz daha iyi olur. Bu başlıkta bu güçteki (250-300-350-400 hp) araçlara LPG montajının sorunsuz bir şekilde olup olmayacağını merak eden diğer arkadaşlar açısından bir veri oluşmuş olur.

Zira bu tür araçları alacak parası olup da yakıtını sorun eden birçok kişi olduğunu biliyorum.

Cevaplarınızı konuyla alakalı olmayan "olmaz, turbo patlar, motoru kucaklarsın, boş adamsın, kafadan 50 hp kaybedersin, arabaya yazık edersin" şeklinde cevaplarla değil de olmazsa nedenleriyle, olursa nedenleriyle ve açıklamalarıyla girerseniz amaca hizmet olursunuz.

Saygılarımla...
  • 12 silindirli S500 class ve 7.50 class serilerine Lpg uygulanıyor var gerisini sen düşün. Trans-Am gibi spesifik Amerikan süpersporlarına da uygulayan var.Audi'nin amiral gemisi ve en iyi aracı olan 8 serisinde de,2001 model S8'e uygulayan var.

Mercedes'te Zas sistemi olduğu halde uygulanıyor düşün,yani istendiği taktirde 6 silindir çalışıyor araç belli devirden sonra diğer 6 silindir devreye giriyor.

Sendeki piyasa işi olan Audi araç atmosferik motor da değil hani,turbo ile gücü artırılmış,yüksek devir çeviremeyen hormonlu modern bir motor.

Lpg öyle ya da böyle aracı eksiltir yıpratır ancak burada yol/km denkleminde senin yllık yaptığın yol önem arz ediyor,çok yol yapıyorsam Lpg kendini amorti eder.

Ancak ilgili aracı kullanmanda ya da satın almanda " Lpg faktörü " belirleyici ise zaten hiç bu seviye araçlara bulaşma. Zira maliyet sadece benzin olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyyl -- 31 Aralık 2014; 14:56:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

12 silindirli S500 class ve 7.50 class serilerine Lpg uygulanıyor var gerisini sen düşün. Trans-Am gibi spesifik Amerikan süpersporlarına da uygulayan var.Audi'nin amiral gemisi ve en iyi aracı olan 8 serisinde de,2001 model S8'e uygulayan var.

Mercedes'te Zas sistemi olduğu halde uygulanıyor düşün,yani istendiği taktirde 6 silindir çalışıyor araç belli devirden sonra diğer 6 silindir devreye giriyor.

Sendeki piyasa işi olan Audi araç atmosferik motor da değil hani,turbo ile gücü artırılmış,yüksek devir çeviremeyen hormonlu modern bir motor.

Lpg öyle ya da böyle aracı eksiltir yıpratır ancak burada yol/km denkleminde senin yllık yaptığın yol önem arz ediyor,çok yol yapıyorsam Lpg kendini amorti eder.

Ancak ilgili aracı kullanmanda ya da satın almanda " Lpg faktörü " belirleyici ise zaten hiç bu seviye araçlara bulaşma. Zira maliyet sadece benzin olmayacak.

Sayın toyyl;

50 bin liralık bir araba "bulaşılmayacak" bir araba değil.

Bu gibi arabalardan nedense çok korkuyoruz, yani illa ki ciddi arızalar oluşturur diye düşünüyoruz. Yani bu fiyata bu güçte bir araç alıp LPG montajı yapıp "sorunsuz" bir şekilde binmek çok mu zor? Ben bu araca kanat taktırıp uçurmaktan ya da tren rayları üzerinde yürütmekten, denizaltı olarak kullanmaktan bahsetmiyorum. Zira kendiniz de 7.50 serisi, 6 silindirli araçlara LPG uygulandığından bahsetmişsiniz.

Bu tarz bir araç alıp LPG uygulayıp sorunsuz yürütemeyen kaç kişi gördünüz, bunu cidden ve merak ettiğim için soruyorum, eleştirmek ya da tartışmak amaçlı sormuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydost_40 -- 31 Aralık 2014; 15:12:43 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.