Şimdi Ara

300 HP A4 1.8T Quattro LPG Kaldırır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: aydost_40

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

12 silindirli S500 class ve 7.50 class serilerine Lpg uygulanıyor var gerisini sen düşün. Trans-Am gibi spesifik Amerikan süpersporlarına da uygulayan var.Audi'nin amiral gemisi ve en iyi aracı olan 8 serisinde de,2001 model S8'e uygulayan var.

Mercedes'te Zas sistemi olduğu halde uygulanıyor düşün,yani istendiği taktirde 6 silindir çalışıyor araç belli devirden sonra diğer 6 silindir devreye giriyor.

Sendeki piyasa işi olan Audi araç atmosferik motor da değil hani,turbo ile gücü artırılmış,yüksek devir çeviremeyen hormonlu modern bir motor.

Lpg öyle ya da böyle aracı eksiltir yıpratır ancak burada yol/km denkleminde senin yllık yaptığın yol önem arz ediyor,çok yol yapıyorsam Lpg kendini amorti eder.

Ancak ilgili aracı kullanmanda ya da satın almanda " Lpg faktörü " belirleyici ise zaten hiç bu seviye araçlara bulaşma. Zira maliyet sadece benzin olmayacak.

Sayın toyyl;

50 bin liralık bir araba "bulaşılmayacak" bir araba değil.

Bu gibi arabalardan nedense çok korkuyoruz, yani illa ki ciddi arızalar oluşturur diye düşünüyoruz. Yani bu fiyata bu güçte bir araç alıp LPG montajı yapıp "sorunsuz" bir şekilde binmek çok mu zor? Ben bu araca kanat taktırıp uçurmaktan ya da tren rayları üzerinde yürütmekten, denizaltı olarak kullanmaktan bahsetmiyorum. Zira kendiniz de 7.50 serisi, 6 silindirli araçlara LPG uygulandığından bahsetmişsiniz.

Bu tarz bir araç alıp LPG uygulayıp sorunsuz yürütemeyen kaç tane araç gördünüz, bunu cidden ve merak ettiğim için soruyorum, eleştirmek ya da tartışmak amaçlı sormuyorum.

Üstadım fiyat sebebi ile araca bulaşıp bulaşmama olayını demiyorum,bir araç fiyatından ziyade içerdiği bileşenler,komponentler ne kadar zengin ve farklı ise o derece zordur.Zira Audi A41,8t alan kişi mantıken f/p bazında düşünür,ulan S4 alamıyoz bari bunla tatmin olayım der ve direkt performans odaklı düşünür,Quatroo krem sos olarak da özellikle kışın vb. çekişin daha sağlıklı olacağı düşüncesi ile tutuşu önemser.

Yakıt en arka sıralarda yer alır satın alma faktöründe,onu demek istiyorum.Lpg önemsiz bir opsiyondur. Turbo beslemeli araçlar için spesifik lpg kitleri var,onlarla bu iş pekala hallolur.

750 dediğim 12 silindir araç zaten,yani en zor motorlardan birisidir.Bmw'nin,Mercedes'e nazire için ürettiği mühendislik harikası olan bu motorları dahi lpg ile çalışabiliyor sorunsuz. Ülkemizde hiç olmayan 6,7 lt'lik V16 Bmw motorları dahi en üst seviye özel sipariş 7 serilerinde mevcut.

Lpg olayı marka/model kadar montaj ile de alakalı,montaj yöntemleri çok değişti lpg'de.Ancak kalbur üstü olarak Prince oldukça popüler ve kendini ispat emiş bir marka.Sonuçta direkt lpg fabrika çıkışlı araçlar hariç,hiçbier aracı üreticisi lpg taktırın diye satmıyor malumunuz.Ancak lpg'de çıkacak ekipman arızaları(enjektör ,beyin vb.)motoru etkileyecektir hali ile.

Mesela Alfa Romeo'nun bazı motorları dahi(JTS) hacklendi ve lpg uyumlu oldu.Önceden kesinlikle ilgili motorların lpg uyumları yoktu.

Hiçkimsenin sorun yaşamaması sizin de yaşamayacağınız anlamına gelmiyor,tam tersi de geçerli.Bu iş biraz da nasip işi.Alıp denemek kullanmak lazım.
     300 HP A4 1.8T Quattro LPG Kaldırır mı?

• toyyl kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.

Teşekkür ederim...
  • Forumda biri yazmıştı adam doğalgaz patlar diye eve doğalgaz bağlatmıyormuş ne kıl adamlar var yahu
  • Alıp taktırım bizde görelim.

Sonuçta korkanın çocuğu olmaz.

Siz bu araçtan korkuyorsanız.Zaten alamazsınız.

Kimse yazmış mı bakmadım.

Ama bu araçra LPG'den korkmayın.

Araç zaten yürüyen bomba neden mi?

Turbosu zart zurtu ile oynanmış.

Siz şimdi alıp 2 gazlayıp tadına varayım diyeceksiniz sonra

Turboyu ele alırsınız.Almak değil bir de bu aracı düzeltecek

Usta var.Bir de onu bul.İstediği parayı ver.Adam yapana

kadar bir A4 parası daha bile bayılabilirsiniz.

Ben böyle bir senaryo yazdım.Böyle de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Automobilista -- 31 Aralık 2014; 16:18:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanfiliz156

quote:

Orijinalden alıntı: Hamdi0555

1.8 turbodan 300 hp biraz fazla geldi de.
    İlginç bir makineymiş.

aynen size katılıyorum
    1,8motor 300 beygir
    bende 2,5 AWD volvo S60 R var 300 beygir eğer 1,8 300 beygir üreten 1,8 motor var ise ben lpg değil motoru değişttiririm

rcz r 1.6 motor 270 beygir güç üretiyor yazılımla 300'e yanaşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluxe -- 31 Aralık 2014; 16:36:08 >

• aydost_40 kullanıcısına yanıt
    cayene lpg takıyorlarsa onada takılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Alıp taktırım bizde görelim.

Sonuçta korkanın çocuğu olmaz.

Siz bu araçtan korkuyorsanız.Zaten alamazsınız.

Kimse yazmış mı bakmadım.

Ama bu araçra LPG'den korkmayın.

Araç zaten yürüyen bomba neden mi?

Turbosu zart zurtu ile oynanmış.

Siz şimdi alıp 2 gazlayıp tadına varayım diyeceksiniz sonra

Turboyu ele alırsınız.Almak değil bir de bu aracı düzeltecek

Usta var.Bir de onu bul.İstediği parayı ver.Adam yapana

kadar bir A4 parası daha bile bayılabilirsiniz.

Ben böyle bir senaryo yazdım.Böyle de olabilir.

Senin deyiminle "turbosu zart zurtuyla" oynanmasından ziyade, bir sonraki mesajımda da belirttiğim gibi büyük turbo (k04) takılmış.

Ayrıca hangi araba olursa olsun basınca senin deyiminle "turboyu ele alırsın".

Bu laflarda öldüyor beni! Turboyu ele almak...

Hayır dense ki "turbon ıslık atar,eskisi gibi doldurmaz,gücünü yitirir,aracın egzostan kara duman çıkarır vs." falan anlarım; ama bu nasıl bi laftır yaa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydost_40 -- 31 Aralık 2014; 18:28:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aydost_40 kullanıcısına yanıt
    Turbo kucağa dediğim turbo kaynaklı sorunlar çıkabilir.

Ben sadece ihtimalden bahsettim.

Sonuçta kendim hiç böyle 1.8 motorda turbo ile oynayıp 300hp güç almadı.

Üstüne de LPG denemedim.

Bunlardan korkmanız böyle bir yüklü araçta gereksiz bence.

Amacınız da bile bile lades dememek.Onu da anladım.

Bende uygulama ihtimali varsa zart-zurt adırmayın.

İşin ehli ben yaparım,arkasında dururum diyen ustaya yaptırın.

Ha LPG den sonra ya sorun çıkrsa diye korku varsa.Aynısını alacağınız aracın lpgsiz kullanılsa bile sorun çıkarabilir korkusuda

olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.