arkadaslar acık alan yaklasık 300 metre mesafe aralıkta 2 ev var fakat ben 1 modemle ıkısını paylastırmak ıstıyorum ınternetı ne yapsak kablo koysak nasıl olur? verımlı olurmu dersınız? bıde 50 metre mesafeye swich mı ne koymak gerekıyormus min. malıyetle nasıl olur bu ıs?
Bal_975 arkadaşım, öncelikle üçyüz metre mesafe kablo çekmek sana minimum yüz elli milyona malolur. Kablo kırılmasın etmesin diye uğraşman da cabası. Artı olarak, üçyüz metre mesafe söz konusu olduğunda standart cat 5 yahut cat 6 kablolar kullanılamaz. (100 metreden sonra sinyal kaybı olur, repeater koyman gerekir falan filan) Araya kafayı bozup coaxial kablo çekersen yahut çektirirsen de adsl'e ödediğin bir senelik parayı kabloya gömmüş olursun ki, hakikaten acı olur.
Wireless takılacağını düşünürsek, piyasada satılan standart wireless access point ler (u.s. robotics, linksys, airties vb. ) o mesafeye sinyal yayamaz. O mesafeye broadcast yayacak wireless modemler de ciddi anlamda pahalı diye hatırlıyorum (1000 $+). Sinyal toplayıcı antenler var, onlardan kullanırsan sinyal görebilirsin ama onların da fiyatlarının çok ucuz olmadığını tahmin ediyorum. Yani, mesafe üçyüz metre olunca çok yapabileceğin bir şey yok gibi geldi bana. Sen yine de araştır forumlardan, bir çözüm bulursan ben de dinlemek isterim.
quote:
Orjinalden alıntı: sanchez_turbulencer
Bal_975 arkadaşım, öncelikle üçyüz metre mesafe kablo çekmek sana minimum yüz elli milyona malolur. Kablo kırılmasın etmesin diye uğraşman da cabası. Artı olarak, üçyüz metre mesafe söz konusu olduğunda standart cat 5 yahut cat 6 kablolar kullanılamaz. (100 metreden sonra sinyal kaybı olur, repeater koyman gerekir falan filan) Araya kafayı bozup coaxial kablo çekersen yahut çektirirsen de adsl'e ödediğin bir senelik parayı kabloya gömmüş olursun ki, hakikaten acı olur.
Wireless takılacağını düşünürsek, piyasada satılan standart wireless access point ler (u.s. robotics, linksys, airties vb. ) o mesafeye sinyal yayamaz. O mesafeye broadcast yayacak wireless modemler de ciddi anlamda pahalı diye hatırlıyorum (1000 $+). Sinyal toplayıcı antenler var, onlardan kullanırsan sinyal görebilirsin ama onların da fiyatlarının çok ucuz olmadığını tahmin ediyorum. Yani, mesafe üçyüz metre olunca çok yapabileceğin bir şey yok gibi geldi bana. Sen yine de araştır forumlardan, bir çözüm bulursan ben de dinlemek isterim.
eger alan tamamen acıksa bence baglantı olanagı cok yuksek ben bızzat yasadım acık alanda bırıncı kattakı burodan 200 mt uzakta 11. kattan sınyal alabıldım karsı tarafa da 1 adet repeaterla ıs cozulebılır ama arada hıc engel olmaması lazım
Evet açık alansa bencede çok problem olmaz,ben yaklaşık 500 mt'den sinyzl alıyorum.ama önümüz gerçekten açık,bu çok önemli.Ayrıca ACCES POINT'ler bir işe yaramıyor,bence deneme bile.
Camin onune ya da balkona konacak bir outdoor Access Point bu isi cozebilir. Benim gordugum en uygun fiyatli urun planet WAP-6000 modeli 450 dolar+KDV civari. 1 adet anten portu var ama kutudan anten cikmiyor. 7-8 dbi'lik bir omnidirectional antenle acik alanda baglantiyi saglarsin diye dusunuyorum. Daha yuksek olursa daha iyi olur ama bu sefer de antenin vertical acisi azalacaktir eger baglanti kuracagin iki nokta arasinda yukseklik farki varsa bu durum problem yaratir oturup hesap kitap yapman gerekir acisi kurtariyor mu diye. Yoksa indoor AP kullanarak cok zor directional anten kullanman lazim (bulabilirsen) ve anteni diger binaya dogru yonlendirmen lazim. O zamanda kendi evinde hemen hemen hic cekmez.