Şimdi Ara

3000-3200 TL Bütçe ile Toplama Sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi 3000-3200 TL bütçem var. Oyun oynamak için bir bilgisayar toplayacağım. Oynayacağım oyunlar H1Z1 ve CS:GO gibi oyunlar. Yükseltilebilir bir sistem toplamayı düşünüyorum örneğin şu an 8 GB RAM'e sahip bir sistem toplayıp 1 sene sonra 8x2 ye dönebilirim (diye düşünüyorum mümkünse). Fakat sistem toplama konusunda pek bir bilgim yok. Ayrıca bazı arkadaşların kızacağını bilsem de sistemi vatan bilgisayardan toplamak zorundayım birkaç sebepten ötürü. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
    Not:Bütçeme monitör de dahil
    Düzenleme: Toplamak için Temmuz ortalarına kadar sürem var. O nedenle gtx 1xxx serisinin çıkmasını bekleyip gtx 960 veya gtx 970 almayı düşünüyorum.
    Aklıma takılan birkaç şey daha var:
    1-1 tb 7200 rpm alacağım hdd nin yanına 120 gb'lık bir ssd nin yararı olur mu? Olursa ne kadar olur, almaya değer mi?
    2-Bazı kişiler sistemlerine hdd almadan doğrudan 240 Gb ssd alarak sistemi kuruyorlar. Uzun zaman boyunca 320 gb bir hdd nin yarısına yakınını kullandığımı düşününce boş alan sıkıntısı çekmeyeceğimi düşünüyorum. Bu mantıklı bir tercih midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızı8 -- 19 Mayıs 2016; 18:57:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Yardımcı olabilecek yok mu?

• Hocam hemen yardımcı olayım size 240 gb SSD çok mantıklı tercih olur bence de. Depolamayı pc'de yapmak çok mantıklı değil eğer oyun oynuyorsanız 240 gb yeterli olur.
    Vatan bilgisayar'a kızılmasının sebebi pahalı fiyat politikası emin olabilirsin.
  • Hocam 1000 serisi çıkınca ben pekde 970'in sıfır bulunabileceğini zannetmiyorum o yüzden bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz eğer 1070 ile sistem toplanabilir.
    Ama en az 500 arttırmanız lazım.

• ozi2708 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam o zaman doğrudan ssd alayım sadece. Ayrıca vatanın fahiş fiyatlarından haberdarım. Fakat belirttiğim gibi bu seferlik sistemimi oradan toplamak zorundayım. Sistemimi yükseltirken farklı yerleri de kullanabilirim tabi.

• vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam eğer söylediğiniz gibi olursa bir çaresine bakmaya çalışırım artık. Daha zamanı var eğer mümkün olursa bende gtx 1070 koymayı isterim sistemime. Zaten amacım sisteminin genel bir iskeletini oluşturmak şu an 1xxx serisiyle ilgili her şey varsayımda kalıyor. Çıktığında piyasayı nasıl değiştireceğini görürüz ve bir karar veririm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim şu sistem sizi tatmin eder diye umuyorum, ama dediğiniz gibi 1080'in çıkmasını bekleyip görmek daha doğru olacaktır.
  • Ancak bu sistemde overclock yapamazsınız, overclock yapabilecek bir sistem için bütçeyi artırmanız gerekebilir. H1Z1 ve CS GO ile sorun çıkarmayacak bir sistem ama
    Hocam yanlışım varsa affedin ama anakart ile ramlerin aynı frekansta olması gerekmiyor mu? Anakart 1866 ramler ise 2133 o açıdan sordum

• kırmızı8 K kullanıcısına yanıt
    Ram isterse 3000 mhz olsun. Anakart maksimum ne kadar destekliyorsa kendi otomatik ayarlıyor . Tabi bu durum benim için geçerli değil çünkü 1066 mhz destekleyen ddr3 anakartta 1600 mhz ram takıp 1333 mhz güç veriyor

• quadr0fx Q kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ramleri 2133mhz almak boşa olmuyor mu demek istedim.

Bazı ramler firmadan firmaya fiyat farklılığı gösteriyor mhz yüksek olsa da cl seviyeleri yani tepkime süreleri de işin içine giriyor

Kardeşim çok özür diliyorum, öyle olması mantıklı olan tabi ki, zaten anakartı ddr3 ram'i ddr4 seçmişim dalgınlıkla hemen yeni bir konfigürasyon atıyorum
  • Hocam anakartı değiştirerek şunu alabilirsiniz yine Vatan'dan, karışıklık için tekrar kusura bakmayın.
    Teşekkürler hocam. Önemli değil dalgınlığınıza gelmiştir. Düşüneceğim bu sistemi oldukça güzel geldi bana da

• 0.1 ghz için 100 lira fazladan vermem şahsen
    İ5 6500
    B150m gaming pro
    8gb 2133mhz kingston ram
    1tb 7200rpm harddisk
    Kasa+600w 80+ psu

R9 480/480X

• naak98 kullanıcısına yanıt
    İşlemcii konusunda haklı

yclylmz dedi: ↑
    Eğer performans'tan yanaysan GTX960 veya GTX970 almayı tercih edebilirsin.
    gtx 960 fiyat olarak daha ucuz ama r9 380x daha iyi deniyor ne dersin ?
    Teşekkür etmek yerine BEĞEN butonuna basarsan sevinirim.
    Hocam bir de bu önerdiğiniz sistem yükseltilebilir bir sistem midir? Yükseltme konusunda fazla bilgim yok nasıl yapıldığı vs. de çok bilmiyorum ama sistemi topladıktan bir süre sonra tekrar bilgisayarıma para harcayabileceğim ve ben de sistemine yatırmak istiyorum o parayı.
    İkinci olarak da ben işletim sistemini düşünmeden yazmıştım bütçeyi. Önerdiğiniz sistemden hangi parçaların modelini düşürsem daha az performans kaybı yaşarım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.