Şimdi Ara

3000-3300 TL arası sistem düşüncesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba uzun zaman laptop rezaletiyle uğraştıktan sonra efendi gibi bir bilgisayar toplamaya karar verdim ancak ayırabileceğim para maksimum 3300 tl. Ben aşağıdaki sistemi düşünüyorum, oyun amaçlı olduğundan ekran kartı dışında olabildiğince kıstım sizin de fikirlerinize ve tavsiyelerinize açığım arkadaşlar.

Sistemi gidip söğütözü vatandan almayı montajını orda yaptırmayı düşünüyorum.

ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Fiyat
    160,30 TL

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Önbellek 125W 32nm İşlemci

Fiyat
    625,32 TL

COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Fiyat
    171,41 TL

ZALMAN ZM-F3 120MM KASA FANI

Fiyat
    25,08 TL

ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart

Fiyat
    269,81 TL

Sapphire R9 290X TRI-X Edition GDDR5 4GB 512Bit AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı

Fiyat
    1.234,76 TL

Crucial 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram

Fiyat
    238,06 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower Sata 3.0 64MB Cache Harddisk

Fiyat
    199,97 TL

XIGMATEK VECTOR S SERİSİ 80PLUS 750W SİLVER GÜÇ KAYNAĞI
    Fiyat
    311,07 TL

Kasa ve PSU konusunda pek çoğunuzun kızacağını tahmin ediyorum şimdiden açıklayım kasa çok uygun fiyat ve ben beğeniyorum. PSU konusunda bende sıkıntılıyım çünkü vatanda bu fiyat aralıgındaki hiçbir PSU'yu begenemedim sertifikası en gerçek olana karar verdim.

Bu arada 1080p LG M2252 22,5 inch tv monitore sahibim. Uzun bi süre 1080p takılacagım için GTX 970leri de takip ediyorum ama cw ve bellek sorunları biraz ürkütüyor.

Amd 300 serisi çıktı çıkacak biliyorum ama onları da gözlemeden ve fiyatları düşmeden alasım yok.

Başlangıç olarak bunu kurup yavaş yavaş (maaş geldikçe) Ssd gibi eklerle renklendirmeyi düşünüyorum sistemimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 17:27:25 >

• Bu sistem olabilir kalan parayla ssd'yi 240 gb yapın.
     3000-3300 TL arası sistem düşüncesi
  • hızlı cevap için teşekkürler

Hmm ben en altta sadece SSD olduğunu fark etmemişim mobilde biraz zorlanıyorum okumakta 😃 sistem fena değil ama 970ler korkutucu dediğim gibi aerocool guç kaynagından da pek çok yerde uzak durun yazıyor bir de K sız işlemci pek istemiyorum para arttıkça overclocklu dıvı soğutuculu bir sisteme doğru ilerlemeyi düşünüyorum da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 17:36:39 >
  • sturkyn S kullanıcısına yanıt
    Oyun amaçlı sistem için i5 sistem daha iyi olur İntel işlemcilerim oyun performansı daha iyidir (single core performansı bu işlemciden iyidir bu da bize pozitif yansır sanıldığı gibi pahalıya da gelmemekte 4460 ve h97 pc mate alın yeter)

Hardisk günlük kullanım için mavi olanı alın

R9290x özellikle 300 arifesinde önermiyorum

gtx970 cw çıkarsa değişilir basit ve şu an 1080p de pek sorun yaşayanda pek yok düşünebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturkyn

hızlı cevap için teşekkürler

Hmm ben en altta sadece SSD olduğunu fark etmemişim mobilde biraz zorlanıyorum okumakta 😃 sistem fena değil ama 970ler korkutucu dediğim gibi aerocool guç kaynagından da pek çok yerde uzak durun yazıyor bir de K sız işlemci pek istemiyorum para arttıkça ovrrclocklu bir sisteme doğru ilerlemeyi düşünüyorum da

Aerocool gayet iyi bir güç kaynağı üreticisidir.

Asusun'gtx970 leri sorunsuzdur.
  • Hmm çarpan kilitsiz bir işlemci olsun diye amd dusunmuştum dediğim gibi kısa zamanda sıvı soğutucuyla overclocka geçesim var. 970le de kesinlikle ilgileniyorum adus vatan stoklarında yok gelirse kesinlikle bakarım. Bu arada 300 öncesi önermeme sebebiniz nedir meraktan soruyorum 300ler cıktıgında 200 fiyatları net dusecek diyeyse biraz daha bekleyebilirim para yakında düğünüm olacagından dolayı biraz onemli bu ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 17:44:45 >
  • quote:

Hmm çarpan kilitsiz bir işlemci olsun diye amd dusunmuştum dediğim gibi kısa zamanda sıvı soğutucuyla overclocka geçesim var. 970le de kesinlikle ilgileniyorum adus vatan stoklarında yok gelirse kesinlikle bakarım. Bu arada 300 öncesi önermeme sebebiniz nedir meraktan soruyorum 300ler cıktıgında 200 fiyatları net dusecek diyeyse biraz daha bekleyebilirim para yakında düğünüm olacagından dolayı biraz onemli bu ara

300 Serisi uygun fiyata çıkarsa alınabilir yeni seri olduğu için İLLaki 200'serisinden performanslı olacaktır.
  • İlk sızıntılara göre aşırı pahalı gelecek gibi görünüyor ama bende azcık beklerim zaten eli kulağında
  • quote:

Orijinalden alıntı: TombalacıMemeT

quote:

Hmm çarpan kilitsiz bir işlemci olsun diye amd dusunmuştum dediğim gibi kısa zamanda sıvı soğutucuyla overclocka geçesim var. 970le de kesinlikle ilgileniyorum adus vatan stoklarında yok gelirse kesinlikle bakarım. Bu arada 300 öncesi önermeme sebebiniz nedir meraktan soruyorum 300ler cıktıgında 200 fiyatları net dusecek diyeyse biraz daha bekleyebilirim para yakında düğünüm olacagından dolayı biraz onemli bu ara

300 Serisi uygun fiyata çıkarsa alınabilir yeni seri olduğu için İLLaki 200'serisinden performanslı olacaktır.

Alıntıları Göster
    hocam o hdd yi değiştirin wd green serisini bir süre kullandım çok yavaş

• Olabilir siz de mi blue onerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 17:48:09 >
    Temelde fiyat ekseni tabi ki eskiyen ürünlerin fiyatı düşer overclock sadece keyif işi ayrıca aerocool markasından uzak durun Alacağınız kalitesiz bir psu sisteminizi yanında götürür
  • Aynen bende PSU'ya o yüzden önem veriyorum. Seçtiğim xigmatek hakkında bir fikriniz var mı?

Bende donanım tutkusu çok buyuk, şimdiye kadar pek param yoktu hiç pratiğe dokemedim sadece bilgilenmekle yetindim ama artık bu tutkuma yön vermek istiyorum yavaştan yol alalım diyorum 😃
  • quote:

Aynen bende PSU'ya o yüzden önem veriyorum. Seçtiğim xigmatek hakkında bir fikriniz var mı?

Bende donanım tutkusu çok buyuk, şimdiye kadar pek param yoktu hiç pratiğe dokemedim sadece bilgilenmekle yetindim ama artık bu tutkuma yön vermek istiyorum yavaştan yol alalım diyorum 😃
    eksen ve inventustan;
     3000-3300 TL arası sistem düşüncesi 3000-3300 TL arası sistem düşüncesi 3000-3300 TL arası sistem düşüncesi

Her modeli iyidir demem mümkün değil hocam Bazıları gerçekten ekonomi yapmak adına çok düşürülmüş oluyor

fatalty ocz fiyatı ile ilgimi çekiyor benim şu anhttp://www.mormani.com/ocz-fatal1ty-750-watt-atx-moduler-power-supply-ocz750ftyun/p_264317/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Haziran 2015; 18:08:00 >
  • 4460 ve 970leri takibime ekledim tavsiyeler üzerine artık alcağım anda ekran kartlarından hangisinde avantaj varsa ona öncelik vereceğim (290x ve 970 arasında). Msi G43 yerine g46 olan anakart daha iyi sanırım g43e ek ses kartı gerekecek bi de. Hocam bu arada o PSU cidden harika fırsatmış internetten farklı yerlerden toplamak avantajlı parçaları ama kendim kuramazsam diye korkuyorum gerçi aslında laptoplarımı açıp tamir edip toplayabiliyorum geri en azından youtube yardımıyla kasayı da kurabilirim heralde. Ocz ve corsair son yıllarda cok bozdu deniyor ama yine de bi zamanın müthiş markaları o yüzden guvenilebilir heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 18:20:13 >
    g46 yok ve ek ses kartı nerden çıktı?
    İzleyerek yapması kolay elinden hiç iş gelmeyenler bile topluyor tabi özen göstermek önemli

H97m g43 de ses kartı var hangi g46 modelinden bahsettiğini anlayamadım

Edit:Daha dün burda bize sistem topla diyen gelmiş eksi atıyor çoçuk parkı ya burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 2 Haziran 2015; 20:20:59 >
  • quote:

Olabilir siz de mi blue onerirsiniz?

illaha wd olması gerekmiyor 7200 rpm olması önemli blue yada black alabilirsiniz (black performans odaklıdır)
  • Ah 770 olan MSI anakartların g43unde yok g46sında var ses kartı 97 serisi onerildiğine dikkat etmemişim kusura bakmayın 😃

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 2 Haziran 2015; 20:38:41 >
  • quote:

Ah 770 olan MSI anakartların g43unde yok g46sında var ses kartı 97 serisi onerildiğine dikkat etmemişim kusura bakmayın 😃
    Arkadaşlar sonunda sistemi topladım.

GÜÇ KAYNAĞI OCZ Fatal1ty 750 watt semi-moduler
    EK KASA FANI COOLER MASTER 12cm Kasa Fanı
    HARDDISK WD Caviar Blue 1TB 7200 RPM 64 mb cache
    SOLID STATE DISK Kingston SSDnow V300
    KASA Zalman Z3 Plus
    İŞLEMCİ Intel Core i5 4590
    ANAKART MSI H97 PC MATE
    BELLEK CRUCIAL BALLISTIX SPORT XT 1600Mhz CL9 Tek Modül Ram
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU COOLER MASTER HYPER 212EVO
    SES SİSTEMİ CREATIVE SBS A 120 2+1 Hoparlör
    ANTİ-STATİK PRO'S KIT ANTI STATIK BİLEKLİK (Kurulumu kendim yapacağım için.)
    TERMAL MACUN ZALMAN ZM-STG01 TERMAL MACUN
    KART OKUYUCU S-Link SLX 35A Internal Card Reader
    DVD-RW Asus DRW-24F1ST/BLK DVD Yazıcı

Ekran kartında GTX 970 almayacağım AMD r9 300 serisini bekliyorum. 300 serisi eğer keseme uymazsa GTX 980 almayı planlıyorum, AMAZON üzerinden getirtince türkiyedeki tüm fiyatlardan daha uygun oluyor ve 300 serisi çıkışıyla belki daha da düşer.

Sizin fikirlerinizle gerçekten çok daha iyi bir sistem haline geldi, yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 13 Haziran 2015; 21:05:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.