Şimdi Ara

3000-3500 TL G-sync Oyuncu Monitörü Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc yi topladım sıra monitöre geldi ancak karar vermekte oldukça zorlanıyorum..
    Anlayabildiğim kadarıyla özelliklerine bakmaya çalışıyorum ama kafa karıştıran şeylerle karşılaşıyorum..
    Birkaç sorum olacak.
    Gaming monitörlerde tercih edilen, önerilen bir ekran boyutu varmıdır? (4K kaldıracak kadar iyi bir pc'm var)
    TN yada IPS panellerden hangisi tercih edilmeli?
    1ms tepki ve 144h herhalde olmazsa olmaz.
    Monitörler arasındaki fiyat aralığının bu kadar değişkenliğine neden olan özellikler ne?
    1440p veya 4K ekranda 1080p oyunları açmanın herhangi bir dezavantajı varmı?
    Aslında sor sor bitmiyor.. Fikri olan herkesten yardım bekliyorum..

Son olarak sanırım şu ikisinde yoğunlaştım ama yorumlarınıza göre tercihimi değiştirebilirim..

1- Dell Gaming S2716DG 27.0" Screen LED-Lit Monitor with G-SYNChttps://www.amazon.com/Dell-Gaming-S2716DG-LED-Lit-Monitor/dp/B0149QBOF0
    Bu monitör hakkında söylenen nerdeyse herşey oldukça iyi ancak hiç anlayamadığım bir problemden sıkça söz edilmiş oda "pixel inversion" diye birşey.. ama ne demek pek anlayamadım..

2- ASUS ROG SWIFT PG278QR 27" 2560x1440 1ms 165Hz G-SYNC Eye Care Gaming Monitorhttps://www.amazon.com/PG278QR-2560x1440-G-SYNC-Gaming-Monitor/dp/B01N4ENDXR
    Bunun içinde söylenen şeyler gayet olumlu ama bu monitöründe zamanla köşelerden renk kaymaları olduğu yada ekranın yarısının biraz daha sarı bir renge dönüştüğü hakkında yorumlar var..

Ben bu işin içinden çıkamadım yardım ederseniz efsane olacak..

• Ekran boyutu sizin masanıza olan uzaklığınızla alakalı aslında biraz, yakın mesafe oturan ve fps oynayanlar için 24” ideal boyut olarak gözüküyor. 24 monitörler de ideal çözünürlük 1080p ve sisteminiz de iyi madem onu eleyin. 4K için en az 28” tavsiye ediliyor 32 olursa daha bi iyi oluyor ama 4K da da 60hz sınırını aşan monitör şu anlık mevcut değil. Hem görüntü kalitesi güzel olsun hem akıcı olsun deyince de 2k 144hz monitörler giriyor devreye onlarda da ideal boyut 27 sizde onlara bakmışsınız.

İyi tn paneller ips e yakın renk kalitesi veriyor ama görüş açıları yine ips kadar geniş olmuyor. Çok sağdan soldan bakınca tn de renk kaybı oluyor. İps lerde ışık sızması ipw glow denilen olay daha fazla, fiyatları da biraz daha yüksek. YouTube dan karşılaştırmalara bakabilirsiniz veya bi teknoloji mağazasında gözünüzle farkı görebilirsiniz değer mi kısmına karar verirsiniz.

Fiyatı etkileyen bi konu da gsync olayı iyi ekran kartınız varsa zaten çok ihtiyacınız olan bişey değil fastsync de gayet iyi iş görüyor.

144hz alışınca güzel bir deneyim oluyor daha sonra 60hz görüntü takılarak ilerliyormuş izlenimi veriyor ama olmazsa olmaz yine de değil. Gözün alışma olayı hiç kullanmamış olursanız aramazsınız.

Birde ultrawide monitörler var onlara hiç baktınız mı bilmiyorum ama kullananlar çok güzel bir deneyim olduğunu söylüyorlar.

Sözün özü attığınız 2 modelden dell çok memnun kalınan tn panel olmasına ragmen renk kalitesi güzel ve fiyatı diğer markalara göre ucuz bir model ayrıca servis konusunda da başarılı. F/p ürünü olarak onu tavsiye ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Masamın derinliği kısıtlı olduğu ve genelde FPS oyunları oynadığım için Dell in aynı modelinin 24" olanında karar verdim gibi. 24" te hoşuma giden şey ppi (pixel per inch) değerinin 27" e göre daha iyi olması.. Çok anladığımdan değil ama daha iyi bir görüntü kalitesi ile alakalı sanırım.
    Ürünün amazon yorumları oldukça iyi.. Sizinde dediğiniz gibi sanırım F/P olarak en iyi seçenek galiba bu.. Ayrıca fabrika çıkışındaki renk ayarları bile oldukça düzgün deniyor.. İyi bir kalibrasyondan sonra daha da düzgün bir hale gelir herhalde..

Ultrawide ı koyacak yerim yok malesef masada : ) o yüzden hiç girmedim o monitörlere.

24" te 2K permormansı yeterli olmaz mı?
  • mono__ M kullanıcısına yanıt
    24” te 2k çözünürlükte normal kullanımda simgelerin küçüklüğümden şikayet ediliyor biraz, masanızı ve oturma mesafenizi tam ölçerek 24 veya 27 sine karar verin :)

• Dediğim gibi masa derinliğim kısıtlı oldukça (61cm)
    Halen 21 inç kullanıyorum kimi zaman oyun oynarken kendimi koltuğa yapışmış halde bile bulduğum oluyor.
    Aradaki fiyat farkını da göz önüne(800-900TL) alırsak 24" sanırım en iyisi.
    24" senin için en ideali sanırım. Hem özellik olarak hem de fiyat olarak sana önerim linkteki cihazdır.

Videoyu da izlemediysen izlemeni tavsiye ederim.

750-800 TL fiyatı var..

24" Oyun Monitörü ve Free-Sync
  • dancerboy14 kullanıcısına yanıt
    Freesync AMD ile uyumlu sanırsam.. Benim sistem Intel o da G-sync le uyumlu değilmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İntel birşeyle uyumlu değil.. Amd - freesync , nvidia - gsync.. Bu uyumluluk değildir.. Her ekran kartı her işlemcide her monitörde çalışır..

G-sync monitörler 2-3 bin tl'den daha pahalılar..

Free-Sync monitörler 500 tl'den başlıyor fiyatları..

Dolayısıyla free-sync bir monitör alıp, ekran kartını da amd almak en mantıklısı.. Tabi gtx 1070, 1080, 1080 Ti gibi bu 3 kartı almayacaksan..
    KDV indirimi ile hepsiburada da 1800 e geliyor dell in 24 olan modeli aklınızda olsun.

• Monitor ıcın butcen cok ama cok ıyı butcene uygun en ıyı monıtor onerecegım olabılır gerı donus yaprsan sevınırım

http://www.gameekstra.com/BenQ-35-XR3501-144-Hz-ultra-curve-Gaming-Led-Monitor,PR-4731.html

BENQ EN IYISI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufbaba3211 -- 25 Ekim 2017; 16:19:5 >

• Teşekkür ederim..
    Ben pc yi 1 hafta 10 gün once topladım şimdi hepsiburada ya indirim geldi....Ben böyle şansın :)
    1440p çözünürlüğe 27" daha iyi deniyor genel olarak o yüzden 27" e karar verdim gibi.. 2 gündür bakmadığım site kalmadı nerdeyse!
    Artık daha fazla düşünmeyeceğim sanırım..
  • yusufbaba3211 Y kullanıcısına yanıt
    Masama malesef widescreen i sığdıramıyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.