Şimdi Ara

3000 KM YAĞ DEĞİŞİMİ GEREKLİ Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. peugeot 207 benzinli aracım var. 1 sene önce yıllık bakımını yaptırmıştım. son 1 senede sadece 3000km yol yaptım. yağ değiştirmek gerekir mi?

• Gerekli hocam yağ zamanla özelliğini kaybeder. Ancak değiştirmedin araba bozulmaz tabi ancak aracın sağlığı için 150 TL masraftan kaçınmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba gereklimi ?

• Evet gerekli. Su sene isi olmasa nerden baksan 2 3 senede bir degistiririm yagi. Acaba yag bozulmuyor da millet alsin diye yalan mi soyluyorlar? Yok mu soyle 3 5 sene yagi değiştirmeden kullanan?

• Hocam yag yogun bir madde dis ortam vs. Bence kolay kolay yaga zarar veremez su var ilk gunku kalitesinde olmaz .. o yuzden yilda bir yada bir bucuk yilda bir degisimi daha saglikli olacaktir...

• Aracı aldığımda 118 bindeydi daha bakıma 2 bin varken gittim bakıma soktum yağı değiştirdim. 110 bin bakımı 2014 kasımda yapılmış bayağı uzun zaman geçtiği için açıkçası korktum.

• 1 senede degismesi gerek. Degismesende bozuluvermez arac, bunlar uzun vadede belli olan seyler. Ornegin motor 300binde bitcekse aksatilan bakimlar yuzunden 200binde bitebilir.

• Eskisine gore cok daha kaliteli yaglar uretiliyor. Bence yaglari satmak icin bilerek uzun omurlusunu yapmiyorlar. Ben de seneden dolayi degistiriyorum mecburen. Aha mart geldi mecbur degisecegiz

• Yağın viskositesi bozulur.. basitçe viskosite yağın kalınlık ölçüsüdür... Yağ viskozitesinin doğru ortam sıcaklıklarına uygun olması gerekir. Eğer motor soğukken yağ kalınsa, yağ hareket edemez. Aynı şekilde motor sıcakken yağ ince olursa, yağ motor parçaları için doğru korumayı sunmaz. Bu uzun vadede motorun aşınmasını hızlandırır. Bunun yanında yağ da oluşabilecek tortu ve kirler yağ filtresini tıkayabilir. yeterli yağlama sağlanamamaya hatta yatak sarmaya kadar giden örnekleri mevcuttur..
    edit örnek: 4-5 yıl önce focus aracımı servise götürdüğümde 80000 km de olmasına rağmen 30000 km boyunca yağ bakımı yapılmayıp motor saran bir araç vardı serviste yağ filtresi parçalanmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hfguler -- 11 Ocak 2016; 13:05:47 >
  • teşekkürler cevaplar için. en iyisi gidip değiştireyim.
  • Değiştirilmesi gerek.Değiştirmesen olurmu?Mis gibide olur.10 Yıl yağı değişmemiş araçlar var youtube'da 100.000'lerce Mil yapmış.Ama üst kapak açıldığında heryer olduğu gibi simsiyah zift gibi kurum gibi maddelerle dolu oluyor.Uzak doğu motorlarında çok var böyle.Ama diğer motorlara bu kadar güvenilmemesi gerek.
  • 3.000 km erken bir süreç 207 vb araçlar için 5.000 km ideal..

aracınız daha yüksek devirli veya performanslı bir araç olsa bu 2.000-3.000 km skalalarında değiştirilmeli..

keza yağ koyarken de kışın farklı yazın farklı (incekalın) yağ kullanın ayrıca kaliteli yağ kullanın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Super Santorelli -- 11 Ocak 2016; 13:29:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.