Merhaba arkadaşlar. Çok uzun süredir ticaret ile uğraşan bir kardeşiniz olarak bu sorunun saçma bir soru olduğunu bilerek konuyu açıyorum. Daha önce benimle aynı yoldan geçmiş dostlarımın tecrübelerine ihtiyacım var. Malum piyasa inanılmaz kötü durumda ve artık ticaret yapamaz hale geldim. Aracımı satmak ve borçlarımı kapatmak istiyorum aynı zamanda araçtan gelecek para ile vergi dairesindeki borçlarımıda kapatmayı düşünüyorum. Ortalama 230-250bin TL değerinde bir aracım var. Şuan üzerinde vergi borcumdan dolayı e-haciz mevcut. Bu durum yüzünden araç satışı yapamıyorum. Bu durumda olupta işin içinden çıkabilen var mı? Alıcıdan parayı önden al vergi borcunu kapat öyle notere git demeyin çünkü devir cidden kötü kimse kimseye güvenipte bu şekilde iş yapmıyor başıma dert almak istemiyorum, insanları uğraştırmakta istemiyorum. Vergi dairesi ile görüştüm aracın üzerindeki e-hacizi kaldırırsanız satıp vergi borcumu sıfırlayacağım dedim ama sallamadılar. İnanın aracımı satmak bile istemiyorum sattığımda yerine koyabileceğimi bile düşünmüyorum artık fakat çok bunaldım. Hergün bankalar taciz ediyor ne yapacağımı bilemedim. Tecrübeli arkadaşlarımız varsa aydınlatır bir çıkış yolu gösterirse çok mutlu olurum. Sevgilerle. |
Hacizli Araç Satışı: Mümkün mü ve Nasıl Yapılır?
Borç yükümlülükleriniz nedeniyle aracınızı satmak istiyorsanız, halihazırda hacizli olması bu süreci etkileyebilir. Haciz, alacaklıların borcunu ödemeyen borçluların mal varlıklarını hukuki yollarla ele geçirmelerine olanak tanıyan bir işlemdir.
Hacizli Araç Satılır mı?
Evet, hacizli araçlar belirli koşullar altında satılabilir. Bunun için alacaklıların izni veya mahkeme kararı gerekir.
Hacizli Araç Satışı Nasıl Yapılır?
Hacizli araçların satışı için izlenecek adımlar şunlardır:
- Alacaklıların İzni Alınması: Aracı satmak için alacaklıların iznini almanız gerekir. Alacaklılar, borcun tamamının veya bir kısmının ödenmesi karşılığında izin verebilirler.
- Mahkeme Kararı Alınması: Alacaklıların iznini alamazsanız, mahkemeden hacizin kaldırılması için dava açabilirsiniz. Mahkeme, alacağın ödenmesi koşuluyla hacizin kaldırılmasına karar verebilir.
- Noterde Hacizli Araç Satışı: Alacaklıların izni veya mahkeme kararıyla, hacizli aracı noterde satabilirsiniz. Noter, haciz işlemlerini yürüterek satışın gerçekleştirilmesi için gerekli işlemleri yapacaktır.
Önemli Hususlar
- Hacizli araç satışı sırasında, satış tutarı öncelikle haciz alacaklılarına ödenir. Kalan tutar, araç sahibine verilir.
- Aracımda hak mahrumiyeti var ise hacizli olarak satılabilir. Hak mahrumiyeti, aracın belirli kişilere devredilmesi veya satılmasının engellenmesidir.
- Aracı satmadan önce mutlaka bir avukata danışmanız önerilir. Avukat, yasal süreci ve haklarınızı korumanıza yardımcı olabilir.