Şimdi Ara

3000 liraya işlemci+anakart+ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar elimde bilgisayarda msi rx470 gaming x ekran kartı, 120 gb ve 240 gb olmak üzere 2 ssd, 500gb ve 1tb olmak üzere 2 hdd, xigmatekin bir powersupply'ı, fx8320 ve 2x4 ram ile ASUS M5A97 evo R2.0 kullanmaktayım.
    Ram, işlemci ve anakartla birlikte tabi ki soğutucumu da yenilemek istiyorum.
    Kafamdaki plan şu şekilde:
    Ryzen 5 2600 işlemci
    Corsair 16 GB 2x8GB DDR4 3000Mhz ram
    Gigabyte B450M Gaming anakart
    Akasa venom A10 sıvı soğutma
    Sizden yardım almak istediğim konular şunlar
    1- Anakartı bunu seçmemin tek sebebi 1 cpu 2 kasa fan kontrolcüsü mevcut olan ucuz anakart olarak sadece bunu bulabildim. Asrock'ın da var bir modeli ancak çok güvenemediğim bir marka türkiye distrübitörlüğü yüzünden. Bu fiyatlarda önerebileceğiniz fan kontrolcüsü toplam 2 tane olmayan anakart var mı?
    2- Sıvı soğutma kullanmak istiyorum net bir şekilde, SilverStone Tundra TD03LITE ile Akasa Venom A10 arasında kaldım sizin görüşleriniz neler?
    3- Elimde kalacak olan fx8320'yi msi'ın bir anakartında kullanmayı planlıyorum ancak bu anakart en fazla 95 watt'a kadar güç verebiliyor ve destekli işlemci listesinde fx8320 yok ancak fx8320e var sırf tdp değeri yüzünden yani. Ben bu anakarta fx8320'yi taksam sorunsuz kullanabilir miyim? Tam güçte çalışmayacağının farkındayım. Ancak yük altına girdiğinde mavi ekran, pc kapanması gibi sorunlar yaşar mıyım? Bahsettiğim anakart 760GM-P23 (FX) isimli anakart.
    Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

• yeni işlemcileri bekle.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi hoş da. Doların ne olacağı belli değil, yeni işlemcilerde benim bütçeme denk gelecek işlemci gelecek mi belli değil, hadi benim bütçeme göre işlemci gelmese bile eski işlemciler ucuzluyor bunu biliyorum ama tekrar dönüp dolaşıp doların ne olacağı belli değile geliyoruz. Sizce bu kadar riski göze alıp beklemek mantıklı mı? Geçen sene de bana bekle dendi şimdi geçen sene alabileceğim her şeyi üstüne bin lira koyup almak zorunda kalıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el.ixira

Hocam iyi hoş da. Doların ne olacağı belli değil, yeni işlemcilerde benim bütçeme denk gelecek işlemci gelecek mi belli değil, hadi benim bütçeme göre işlemci gelmese bile eski işlemciler ucuzluyor bunu biliyorum ama tekrar dönüp dolaşıp doların ne olacağı belli değile geliyoruz. Sizce bu kadar riski göze alıp beklemek mantıklı mı? Geçen sene de bana bekle dendi şimdi geçen sene alabileceğim her şeyi üstüne bin lira koyup almak zorunda kalıyorum.
    Geçen seneye göre pahalı olan iki şey var. Power ve anakart. Onun haricinde herşey dolara rağmen ucuzladı.
    Dolarda şuan düşüş eğiliminde. Tabi birisinin çenesi durabilirse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Temmuz 7'de çıkıyor sanırım zen2'ler. Sizce çıkıştan kaç gün daha beklenmeli. Bir de diğer sorularım konusunda yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: el.ixira

Temmuz 7'de çıkıyor sanırım zen2'ler. Sizce çıkıştan kaç gün daha beklenmeli. Bir de diğer sorularım konusunda yardımcı olabilir misiniz?
    Cok aceleniz yoksa ryzen 5 3600 u bekleyebilirsiniz. 199 dolardan cikacakmis. Ulkemizde ne kadar fiyata cikar belli degil ancak 1200 tl gibi rakamlara cikarsa 2600 serisi daha da ucuzlayacaktir.

• metallurgy kullanıcısına yanıt
    Maalesef ryzen 3000 serisini beklememe karari aldim. Malum suan dolar dusuyor ve ryzenin cikisi tam secim doneminden sonra. Ben bu secim doneminde ugandadaki ampul partsiinin rahat durmayacagina eminim. Dolayisiyla her ne kadar islemciler ucuzlayacak olsa da dolar artisindan dolayi ya daha da pahalasacakalr ya da ayni kalacaklar. 2600 alacagima eminim artık. Anakart konusunda da 4 ram slotlu anakartlara bakacagim. Ancak benim suan sizden istedigim bir tavsiye var. Sivi sogutmadan vazgectim ancak stok soğutucunun sesine de katlanamam. Bu sebeple 250-400 lira araliginda bir sogutucu onerisi verir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • el.ixira E kullanıcısına yanıt
    Be Quiet! BK021 DARK ROCK 4 Kule Tipi intel/AMD Cpu Soğutucu

en sessiz ve iyilerden biri. Biraz bütçeni geçiyor ama...Yükseliğine dikkat kasayı ona göre ayarlaman gerekebilir.
  • g3nj kullanıcısına yanıt
    Sanırım FSP windale 6 modelini alacağım. Bu soğutucu hakkında fikriniz var mı?
    Kendim tecrube etmedim ama basarili sogutucu. Tam yukte 50 db ses uretiyor. Tasarimi rengi de guzel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Açıkçası 50 db'in fazla olup olmadığını bilmiyorum. Gece sessizliğinde ağır bir ses yaratır mı?
    Yok yok oldukça sessiz. Hatta tam yükte değilken az RPM'de dönerken çok daha sessiz olur. Noctua dan daha sessiz olduğunu deneyimleyenler var. Fanında mavi led var ve rengi değiştirilemiyor haberin olsun.
    Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İçimi rahatlattınız açıkçası. Çok sağolun. Peki tam olarak bu fiyat aralığında verebileceğniiz aynı performansı veren soğutucu var mı? Çünkü önümüz bayram vb. Olur da güzel bir soğutucu indirime girerse kaçırmayayım.
    cooler master masterair ma410m
    Noctua NH-U14S > bütçeyi aşar
    MSI Core frozr L
    Cooler Master Hyper 212 Evo

Bunlar orta-üst segment. Biraz araştır model bazlı. Ama sese çok takıtılıyım diyorsan direkt Dark Rock performans için de Noctua diyebilirim
    Gerçekten çok teşekkür ederim. Çok fazla yardımınız dokundu.
    Windale 6'nın yüksekliği 165mm imiş benim kasam aerocool project-7 cpu clearange: Support Max. Height of 165 mm For CPU olarak gözüküyor. Arıca şuanki soğutmam 159'mm. Sizce windale 6 almak riskli mi yoksa tam olarak ucu ucuna yeter mi?
    Muhtemelen sorun cikmaz. Ama garantiye almak adina internetten windale montaj videolarini izle orada kullanilan kasalarin maximumum destek verilerine ulas onlarda da max 165 seklindeyse sorun yok demektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Chip'te CoolerMaster MasterBox MB511 kullanılmış kasa olarak 165 mm cpu clearance. Sanırım bir sorun yaşamayacağım.
  • Dolar al, zeni bekle. Şuan yapılabilecek en mantıklı olay bu
  • Sanırım son kararım şu şekilde:

anakart+işlemci:
    TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz İşlemci + Asrock B450M Pro4 Socket AM4 mATX Anakart - Avantajlı Paketler - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/avantajli-paketler/amd-ryzen-tm-5-2600-3-4ghz-islemci-asrock-b450m-pro4-socket-am4-matx-anakart.html

ram:https://www.itopya.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-lpx-siyah-ddr4-3000mhz-cl16-dual-kit-ram/

soğutucu:

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.