4060 TI Garip bir yırtılma
Merhabalar, kasım ayında ''PNY GeForce RTX™ 4060 Ti 8GB XLR8 GAMING VERTO'' ekran kartını satın aldım. Aldığım günden beri oyunlarda vb hiçbir sorunla karşılaşmadım. Ancak aldığım günden beri aşağıda paylaştığım videodaki yırtılma ile karşılaşıyorum. Ama bu durum sadece webde dolaşırken yaşanıyor bu yüzden çok önemsememiştim ve ekran kartından olmadığını düşünmüştüm ama geçen canımı sıktı pek çok şey denediğimde sorunun ekran kartından olduğunu anladım. Masaüstü, oyunlar gibi yerlerde hiç sorun yaşamadım. Yalnızca twitter, youtube gibi sitelerde karşıma çıkıyor. Garantiye mi göndermeliyim?
Denediğim çözümler,
1-Eski bir nvidia driver'ını yükledim düzelmedi
2-Format attım düzelmedi
3-Başka bir tarayıcı denedim yine aynı sorun
4-Ekran kartını başka bir pc'ye taktım yine aynı sorun
5-Başka bir monitör denedim yine sorun var
6-Başka bir kablo denedim yine sorun var
7-Displayporttan çıkış alıyordum HDMI denedim yine sorun var
8-Hertz değişikliği yaptım 60 hertzte de 165'te de aynı sorun
9-Benchmarklarda ve stress testlerde hiçbir sorun yok.
Merhabalar öncelikle. Uzun süredir millenicom kullanıyorum ve baya memnundum. 75 mbps download ve 7.5 mbps upload hızı alıyorum. Ancak 2 aydır düzenli olarak twitch yayıncılığı yapmaktayım. Gün içerisinde hiçbir sorun yaratmayan upload ve download hızı nedense akşam saatlerinde sadece upload hızım etkilenecek şekilde dalgalanıyor. Download hızımda hiçbir sorun yok. 2 aydır eksiksiz her akşam bu sorunla karşılaşıyorum ve öyle 5 dk giren bir sorun da değil. Örneğin 5000 bit rate veriyorum gün içerisinde akşam 7ye kadar hiçbir sorun yok saat 7'den 12:00'a kadar %50 drop atıyor. Akşam saatinde bir şey indirmeye çalıştığımda ise yine hiçbir sorun yok en ufak dalgalanma söz konusu değil. Sadece uploadım akşam saatlerinde sorunlu. Yani klasik yoğunluk yalanı atılmamalı. Binlerce yayıncı drop yemeden rahat bir şekilde akşam saatlerinde yayınını yapabiliyor. Aynı şekilde benim de downloadımda hiçbir dalgalanma söz konusu değil. Nasıl oluyor da sadece uploadım etkileniyor bu yoğunluktan anlamış değilim. Gerekirse akşam saatinde downloadım 50 mbps'e düşsün ama uploadıma dokunulmasın. Ayrıca ne whatsapp hattı ne de müşteri hattından aradığımda kayıt bırakabileceğim bir sistem var. Hattınızda arıza tespit edilememiştir diyip yolluyor yazdıkları bot. Benim bir sorunum var ve bunu umursayan hatta umursadıklarını gösterecekleri bir kapı dahi bırakmamışlar.
Mi telefonu hdmi ile TV'ye bağlamak
Sistemim 1 Gbp's hız destekliyor mu?
|
Aerocool P7-F12 ve fan önerisi
|
300-450 TL arası sessiz güç kaynağı
|
RX 470 ve Ryzen 5 2600 OC
|
Sessiz 120mm fan
|
Sessiz mavi ledli fan
|
3000 liraya işlemci+anakart+ram
|
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 12 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 81
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.828 (Bu ay: 247)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware