Şimdi Ara

3000 TL SISTEM TAVSIYESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3000₺ bütçe var monitör ve kasa dahil olacak içine 750₺ye psulu bi kasa ve bir ips monitör önerebilir misiniz topladığım sistem bileşenleri dengesiz ise hangi bileşeni hangisi ile değiştirmeliyim fikir verebilir misiniz
    FIYATA MONITOR DAHILDIR ARTANINA KASAYLA MONITORMU ALMALIYIM SIZCE YOKSA PARCALARI KOMPLEMI FARKLI SECMELIYIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    İşlemci olarak 6.nesil skylake sistem toplamanı tavsiye ederim. Ekran kartını şuanda kullanmaktayım ve gayet memnunum. 1440p çözünürlüğe sahiptir r9 380 ancak optimum performans
    1080p de alabilirsin. 1080p IPS paneller 500tl civarında üzerine 300 tl eklersen güzel bir oyun canavarın olur aşağıda önerdiğim sistemi görebilirsin.

(ram olarak kingston tavsiyem fiyat bilgisi versin diye seçtim)

3000 TL SISTEM TAVSIYESI
     3000 TL SISTEM TAVSIYESI

• Mertcandan26 M kullanıcısına yanıt
    vatandan fiyatlar alınmıstır

monitor haric 3600 TL kdv dahil

Bu mesaja eklenen görseller:

3000 TL SISTEM TAVSIYESI
  • Onerileriniz icin tesekkurler fakat ben 1150 pinli bi anakart dusunuyorum ileride i7ye gecis yapacagim yazin bu yuzden 1150 pinli 3000tl butceye en uygun sistemi toplamaya calistim bana onerileriniz neler en fazla 3100 olur butce bu arada butceye ips monitor dahil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcandan26 -- 16 Şubat 2016; 17:05:24 >
  • hakanbalcı82 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,
    Sizin bana onerdiginiz sistem benim butcemin epey uzerinde ve bu sistemin icerisine monitor dahil edilmemis :D

• Ana kartını "MSI H110M PRO-VH DDR4" yapıp işlemciyi i56500 yaparsan yeni nesil bir işlemcin ve yeni nesil ddr4 bir anakartın olur.
    Bunların toplamı sinerji bilgisayarda kdv dahil 884 tl tutuyor. Yani senin verdiğin parayla aynı nerdeyse

seçtiğin ram için 20-30 tl fazla verip ddr4 tek modül 8 gb ram alabilirsin.

Bunları almak varken eski nesil işlemci almak hiç de mantıklı değil,

İleride i7 alacağım diyorsun bu sistemi aldığında seni ne engellemiş oluacak orasını da anlamadım doğrusu.

İleride alacağın 1150 pinli bir i7, bu yeni nesil i56500 işlemciden ne kadar performanslı olacak orasıda ayrı konu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam oncelikle merhabalar,
    Yazin grafik ve 3d modellemede kendimi yeterince gelistirmis olursam veya ne zaman kendimi gelistirdiysem o zaman intel i7 5820k kullanimina gececegim bu nedenle anakart ve ramleride degistirirsem o zaman benim icin cikilmaz bir yol olur
    Bu arada size bir sorum olacak
    İ7 6700k kullanirsam 3d modellemede yeterli gelir mi bana buda guzel bir islemci gibi geldi i5 4460tan sonra i7 5820k kullanmak yerine i5 6500 kullanip sonra i7 6700k mi kullansam daha mantikli olur sizce?

•  3000 TL SISTEM TAVSIYESI

Hocam bu nasil olmus sizce iyimi
    Bide artan 575tlye 500tl monitor dusunuyorum ama busefer kasa icin acikta kaldim
    Odamda LG 32lb652v TV var bu tvyi yaklasik 40cm uzaktan monitor olarak kullanirsam goz sagligima zarar verir mi bir sure bunu kullansam

• Seçimlerin iyi ve yeterli bütçen de yeterliyse şart olmamakla birlikte belki 120 GB lık ssd de ekleyebilirsin.

Sana yardımcı olmak için monitörlü ve monitörsüz iki farklı sistem paylaşayım vatan dan toplanmış.

Monitörsüz ssd dahil sistem ;

3000 TL SISTEM TAVSIYESI

Asus Gaming monitörlü oyun performansı ilk sistemden çok aşağıda olmayan dengeli oyun sistemi ;

3000 TL SISTEM TAVSIYESI

Belki iyi bir 30-35 liralık HDMI to HDMI kablo da eklenebilir sonuç olarak birbirine yakın fiyatlarda monitörlü ve monitörsüz iki farklı sistem.

Göz sorunlarıyla boğuşmuş ve 4,000 ₺ harcayıp (iyi bir sistem parası ) sonunda lazer altına yatmış ve hala ferah,net bir görüşe kavuşamamış sadece eskiden "acaba ne yazıyordur orada" dediği uzaklıkları rahatça okuyabilir duruma gelmiş müzmin göz hastası olarak dostum 32" TV ye 40 CM uzaktan bakma derim gerçekten gözüne yazık mümkün olduğunca göz sağlığına da az zarar veren boyutu ideal bir monitör tavsiye ettim istersen yine de araştırıp diğer arkadaşlara danışabilirsin o fiyat aralığında diğer marka/modeller için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 16 Şubat 2016; 20:19:38 >

• Hocam merhaba, bana cizim ve oyun ayni monitor olmaz cizimde renk dogrulugu oyunda ise hiz ve akicilik araniyor bende oyun yerine ips cizim monitoru alayim dedim oyun oynanmayacak bisey de yok zaten dedim az oyun bol cizim icin guzel sistem toplarmisin abi cunku renk dogrulugu omurluk kullanacagimdan(5-6 yil) sonra usta bi photoshop illustrator vb alanda gelisirsem yine kullanirim diye
    Bide griden griye ve siyahtan siyaha farki nedir onuda anlatir misiniz tesekkurler

• Mertcandan26 M kullanıcısına yanıt
    Sistem iyi güzelde, iyi bir mönitörü 300-500 tl ye alman biraz zor olacaktır.

Ayrıca 5-6 yıl sonra kullandığın en iyi monitör bile çöp olmuş, sen ise umarım branşında iyi bir uzman olmuş olacaksın.
    O zaman kendine en iyi donanimları alırsın merak etme. Sen azimle çalış yeter.
    Hızla gelişen bu dünyada, şimdiden 5-6 yıl sonrasını düşünerek teknolojiye yatırım yapmak çok doğru değil aslında.

* evimde tv yerine, monitör+uydu şeklinde kullanıyorum. Kim ne derse desin, tv ile mönitör arasında göz sağlığı açısından kesinlikle fark olduğunu düşünenlerdenim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :S

Monitör olarakta

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-215-224e5qsw01-led-ips-monitor.html

TOPLAM 2965 TL ( ortalama )
     3000 TL SISTEM TAVSIYESI

o sistemle gta 5 60 fps de hangi ayarlarla oynanır? fiyatı 100-200 daha arttırabilirim

• Evet beyler bugun vatandan dondum tabiri caiz degil ise herif tam bir dallama cikti
    Bana r9 380 ver dedim gtx960 satmak icin diretti bunun iadesini alicam ama aynu bayiye gidip etmiycem adam diretti madem aliyo gibi gorunup almamak ayip olur buyuzden alipta iade edim bulundugum sehirdeki diger vatana gidecegim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcandan26

Evet beyler bugun vatandan dondum tabiri caiz degil ise herif tam bir dallama cikti
    Bana r9 380 ver dedim gtx960 satmak icin diretti bunun iadesini alicam ama aynu bayiye gidip etmiycem adam diretti madem aliyo gibi gorunup almamak ayip olur buyuzden alipta iade edim bulundugum sehirdeki diger vatana gidecegim

yaşın falan mı küçük? almıyorum desene adama conim.
  • bende ümraniye vatandan aldım 380i

adamın arkasındaki rafta 50 tane msi 4gb 960 gaming vardı 3-5 tane de 380 vardı. 380 den isteyince inceden o kötü 960 vereyime getirdi lafı. Dedim 380 niyetli geldim. sen 380 ver dedim.
    Adamlar topluca almışlar 960ları b150 bazookaları eritmeye çalışıyorlar.

(Bu arada 960 yada bazooka anakartlar kötü gibi bir ima da kesinlikle bulunmuyorum)
  • 16 yasindagim benim pederin aklini celdiler yapabilecegim birsey olmadi pederde viraz sert adam(harp okulu mezunu) ondan dolagi bieaey diyemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcandan26

16 yasindagim benim pederin aklini celdiler yapabilecegim birsey olmadi pederde viraz sert adam(harp okulu mezunu) ondan dolagi bieaey diyemedim

kötü olmuş. baban yanındayken yapabilecek bişey olmuyor. bende gtx960 almayı düşünüyordum. webdenal.com'dan ama şu an r9 380 mi alsam diye düşünüyorum. vatan computerdan alırsam r9 380i arada 20 lira fark kalıyor gtx 960 la.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.