Şimdi Ara

3000 tl toplama pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle bir sistem topladım kasayı değiştiricem ekran kartı ve anakart çok tartışıldı sizlere de danışmak istedim.Sistem nasıl sizce değişmesi gerekenler neler?Bütçe 3000 zaten monitör dahil olarak.
     3000 tl toplama pc

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartı B150 çipset ile değiştirip arada ki farkı kasaya verip Zalman, T.Take ya da Corsair gibi markalardan al.

120gb ssd'ye de para verme almışken 240gb al, nedeni de 120gb çok çabuk doluyor zaten Windows kurmadan bir kısmı kırpılıyor, 64bit işletim sistemi kurup, driver ve Windows güncellemeleri ve programlar derken bir tane de oyun kursan yer kalmıyor, gta 5 olmuş 60gb gerisini düşün.
  • Dostum anakartı Z serisi alıyorsan işlemcini de K serisi al ki bir işe yarasın overclock edebilesin, ama overclock edilmeyen işlemci alıyorsan Z serisine ihtiyacın yok.
    Bilgisayarı da Vatan'dan almanızı tavsiye etmiyorum, bakın adamlar hangi anakartın yanına hangi işlemciyi koyuyorlar, bilmediklerinden de değil resmen soygun bu.
    Şöyle bir sisteme bakın isterseniz. Bu sistemde size teklif edilenden daha iyi bir işlemci, daha iyi bir ekran kartı, daha iyi bir kasa, 240 gb SSD var. Üstüne bir de işlemci soğutucu ekledim. Anakartı işiniz görebilecek bir model olarak seçtim, monitör ise size önerilene benzer ancak LED ekran sizdeki IPS, eğer IPS isterseniz 150 tl daha verip IPS alabilirsiniz.
     3000 tl toplama pc

• Intel islemci icin de islemci sogutucu gerekli mi?

• Intel i yeni nesil oldugu icin tercih ettim AMD fx6300 islemci nasil olur sizce?

• Soğutucu her zaman gerekli, anakart soğutucuyu algılamazsa bilgisayar açılmıyor hatta bildiğim kadarıyla, ancak bundan tam emin değilim.
    Yine de performansı oldukça etkileyen bir etkendir soğutucu.
    FX 6300 bu sisteme yakışacak bir işlemci değil bence piyasaya çıkalı 4 yıl oldu ancak yine de alınabilir tabi ki herhangi bir engel yaratmaz.
  • İmzandaki sistemi 4500'e bırakırım.

5 yıl garantiside var.

• Sistemi topladım önerileriniz için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.