Şimdi Ara

3000 TL'ye kadar bütün bir sistem tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    3 kuruşa 10 köfte istiyorsun mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaparsam yapıyım 320 TL aşıyor fiyat. Bu arada 2 monitörle ne yapacaksınız ?
  • Üstad bir şeyler yazarken çift monitör hayati önem taşıyor. Tek monitörde sekmelerle çalışmak yoruyor, ve kafa karıştırıyor (en azından benim) ayrıca yoruyor. Bir monitörü ikiye bölüp hem yazacağın metin hem kaynakları koyunca ikisini de kullanamıyorsun. Mecburen çift monitör istiyorum. 500 sayfanın mizanpajını yapmak gerekiyor Indesign'de ekrana tek sayfayı sığdıramıyorsun ve sayfanın bir üstüne bir altına bakayım deyince oluyor sana 1000 sayfa... Çok aman aman photoshop yapmayacağım, kompakt makinemden çekilen fotoğrafı düzenlerim en fazla. Eğer bu şartlar altında o monitör yine de iş görmeyecek bir şey dersen senin önerdiğin o modelle veya başka bir şey önerirsen onunla değiştireyim. Bütçem var ama 3000-3100den fazlası (klavye bilek ağrım nedeniyle mecburen hariç) israfa kaçıyormuşum hissi oluşturuyor bende. İsraf değil de gerçekten yararlı olacaksa seve seve alır, evine de bir kutu tatlı yollarım teşekkür niyetine.

@MühendisMurat arkadaşım 3 kuruş dediğimiz şey çoğu memurumuzun bir aylık maaşından fazla, bu lafım kesinlikle sana değil ama bir memurun bbir aylık emeğiyle orta-üst düzey (i7 üst seri işlemcilerden veya gtx 970-980lerden bahsetmiyoruz sonuçta) bir bilgisayar alamayacaksa ben daha da pek bir şey diyemeyeceğim...

• nightman11 N kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuyu ilik ilik araştırıp yarın sabah sana sistem toplayacağım. Sözüm söz olsun.
    Ben bu forumda kullanıcının cebini en çok düşünen sistem uzmanı olduğumu iddia ediyorum bugüne kadar millete 1 - 1000 TL+ karlar ettirdik fakat bu lafları bana değil vergileri koyan bizi yöneten insanlara söyleyeceksiniz, dolar zaten almış başını gitmiş üstüne bindir vergiyi, bindir karı. Sonuç : sana bana kazık.

Edit : Alttaki bloklu şahıs gene farklı konuda aklınca laf sokmaya çalıştı, başka bir arkadaş şu şekilde cevap verdi.

"yahu hocam 30 yaşındayım bilgisayar mühendisiyim neden kıskançlık yapayım laf sokmaya çalışayım ergenler gibi :)"

Daha fazla lafa gerek yok sanırım, ben söylemeye utanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 3 Eylül 2015; 1:11:30 >
  • Hocam elimden geldiğince size yardım etmeye çalıştım ve şöyle bir sistem topladım:

3000 TL'ye kadar bütün bir sistem tavsiyesi

Yukardaki Eksen'den. Alttaki İnventus'tan.

Monitör:http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productID=104713 x2 -756 TL

@LEON-X onaylarsa alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2989B833C -- 3 Eylül 2015; 9:17:00 >

• Teşekkür ederim @snane3858, @Meniz üstadımdan görüntüden önem vermesini istemiştim. O da ona göre bir bilgisayar dizmişti doğal olarak ancak monitör tercihi (boyut ve çözünürlük) açısından keseyi kasadan kısıp monitöre açmak bana daha mantıklı geldi. Ram olayından anlamadığım için Kingston'un Furry ve Savage arabellekleri arasındaki farka netten baktım savage testlerde farkedilmeyecek oranda daha iyiymiş. Savage'da (KINGSTON HyperX XMP 8GB 1600MHz DDR3 Savage Ram HX316C9SR/8) Kargo ücreti olmayınca aralarındaki fark 4 liraydı Ben de onu almayı tercih ettim. İki üstada da çokça teşekkür ederim.

Son olarak şöyle bir şey oldu. Meniz üstadın tavsiye ettiği anakart duruyor Anakartı snane3858 üstad kötü demişti. Bütçeyi aştık ama artık çok da umursamıyorum.
    Bu belirttiğim sisteme göre @LEON-X ve diğer üstadlar da olur veya olma derse siparişi daha da geciktirmeyeyim diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightman11 -- 3 Eylül 2015; 17:22:20 >

Hocam aynen toplat. 10 numara 5 yıldız olmuş
    Yine hatırlatmakta fayda görüyorum

Monitörlerle birlikte DVI-D kablo gelecek, bunlardan birini kartın DVI-I çıkışına takabilirsin ancak kartta yalnızca 1 adet DVI-I çıkışı var.
    İkinci monitörü bağlamak için çevirici alman lazım.
    Kartta DVI-I çıkışı dışında 1 tane HDMI, 3 tane de DisplayPort çıkışı mevcut.
  • Meniz üstad sisteme ilgili bir şey demeyip dönüştürücüyü hatırlattığına göre onaylıyorsun anlaşılan.

@Meniz, @snane3858 Ö.m ile adres gönderirseniz bir paket tatlıyı gönderirim, sözüm söz
    Hocam dönüştürücüyü halledersin. Bu arada ne tatlısı hocam Her günkü işimiz bu
    Aynen abim, güle güle kullan. Tatlı konusunda da valla ben hayır demem, ofisteki arkadaşlara kapak olur
    Yanımdaki sürekli çalış diyo millete sistem toplayacağına
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.