Şimdi Ara

3000 TL'ye Titiz bi öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, kısa bi özetle bişeyler bahsedip tavsiyelerinize sığınacağım. Kız arkadaşım için kaliteli fiyakalı bi laptop arıyorum. Kullanım amacı kesinlikle 3-4 yıl kullanılacak ve photoshop vb programlar kullanılacak. DSLR ile çekilen fotoğraflar daha sonra baskılanacak. Bu yüzden de FULL HD panel olmasını ve şart olarak görüyorum. Bir kaç haftadır sürekli teknoloji sitelerini ve mağazaları geziyorum ama hep aynı modeller karşıma çıkıyor. Önceden bütçeyi 2500 dü şimdi üzerine SSD de taktırmak şartıyla 3300-3400 diyebiliyorum en fazla o yüzden bilgisayara 3000 bütçe yazdım.

Neyse. Özetle şöyle, özellik olarak en çok hoşuma giden laptop Acer Aspire v17 Nitro nx.mqrey.003 modeli oldu.
    Bu modelde en çok full hd ips ekran, i5 4210h 2.9 ghz işlemci ve Tabi ki gtx 860 dikkatimi çekti. Klavye aydınlatması, home theatre dolby ev sinema sistemi 4 hoparlör de cabası.. Dez avantaj olarak bataryası yeni nesil akıllı telefonlar gibi gömülü ve 3 hücreli.. Ayrıca kasa da tek parça ssd ram msata ssd ekletmek istiyorum ama kendi asus x550jk'm da kendim yaptığım için aceri nasıl yapabileceğim konusunda da pek elimi sürmek istemiyorum.

Neyse bu kadar hikaye çok fazla oldu, pc yi bir bayan kullanacağı için monster victor'dan sanki biraz şüpheli durdum gibi.

Şimdi asıl problem şurda, acer v nitroyu stoklar da bulamıyoruz. Normalde Bimekste 2700dü bir anda 3000 tl oldu, vatanda da 2800 ken 3100 oldu fiyatlar artınca da ssd ye para kalmadı ve biraz sıkıştık. Pc depo da şuan stokta yok ama tek çekim fiyatı 2500..

Önerebileceğiniz en fazla 3000 tl ye beni utandırmayacak bir laptop var mı sayın arkadaşlar ? Ocağınıza düştüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: suheylbas

Selamlar arkadaşlar, kısa bi özetle bişeyler bahsedip tavsiyelerinize sığınacağım. Kız arkadaşım için kaliteli fiyakalı bi laptop arıyorum. Kullanım amacı kesinlikle 3-4 yıl kullanılacak ve photoshop vb programlar kullanılacak. DSLR ile çekilen fotoğraflar daha sonra baskılanacak. Bu yüzden de FULL HD panel olmasını ve şart olarak görüyorum. Bir kaç haftadır sürekli teknoloji sitelerini ve mağazaları geziyorum ama hep aynı modeller karşıma çıkıyor. Önceden bütçeyi 2500 dü şimdi üzerine SSD de taktırmak şartıyla 3300-3400 diyebiliyorum en fazla o yüzden bilgisayara 3000 bütçe yazdım.

Neyse. Özetle şöyle, özellik olarak en çok hoşuma giden laptop Acer Aspire v17 Nitro nx.mqrey.003 modeli oldu.
    Bu modelde en çok full hd ips ekran, i5 4210h 2.9 ghz işlemci ve Tabi ki gtx 860 dikkatimi çekti. Klavye aydınlatması, home theatre dolby ev sinema sistemi 4 hoparlör de cabası.. Dez avantaj olarak bataryası yeni nesil akıllı telefonlar gibi gömülü ve 3 hücreli.. Ayrıca kasa da tek parça ssd ram msata ssd ekletmek istiyorum ama kendi asus x550jk'm da kendim yaptığım için aceri nasıl yapabileceğim konusunda da pek elimi sürmek istemiyorum.

Neyse bu kadar hikaye çok fazla oldu, pc yi bir bayan kullanacağı için monster victor'dan sanki biraz şüpheli durdum gibi.

Şimdi asıl problem şurda, acer v nitroyu stoklar da bulamıyoruz. Normalde Bimekste 2700dü bir anda 3000 tl oldu, vatanda da 2800 ken 3100 oldu fiyatlar artınca da ssd ye para kalmadı ve biraz sıkıştık. Pc depo da şuan stokta yok ama tek çekim fiyatı 2500..

Önerebileceğiniz en fazla 3000 tl ye beni utandırmayacak bir laptop var mı sayın arkadaşlar ? Ocağınıza düştüm.

bu modeli incele derim

http://www.pcdepo.com/asus-n550jx-cn044d-notebook

• quote:

Orijinalden alıntı: HakanErturk

quote:

Selamlar arkadaşlar, kısa bi özetle bişeyler bahsedip tavsiyelerinize sığınacağım. Kız arkadaşım için kaliteli fiyakalı bi laptop arıyorum. Kullanım amacı kesinlikle 3-4 yıl kullanılacak ve photoshop vb programlar kullanılacak. DSLR ile çekilen fotoğraflar daha sonra baskılanacak. Bu yüzden de FULL HD panel olmasını ve şart olarak görüyorum. Bir kaç haftadır sürekli teknoloji sitelerini ve mağazaları geziyorum ama hep aynı modeller karşıma çıkıyor. Önceden bütçeyi 2500 dü şimdi üzerine SSD de taktırmak şartıyla 3300-3400 diyebiliyorum en fazla o yüzden bilgisayara 3000 bütçe yazdım.

bu modeli incele derim

Hocam asusun bu serisinde kronik ekran panelinin kapanma sorunu var. Şikayetlerini incelerseniz ve forumda arama yaparsanız bir sürü insanın yakarışlarını duyabilirsiniz.. Bir x500jk kullanıcısı olarak da, asus'un eski kalitesinin olmadığını görmekte duymaktayım. Ama buhttp://www.pcdepo.com/asus-g550jk-cn545h-notebook modele de bakıyorum ara ara ister istemez...

• quote:

quote:

quote:

bu modeli incele derim

Hocam asusun bu serisinde kronik ekran panelinin kapanma sorunu var. Şikayetlerini incelerseniz ve forumda arama yaparsanız bir sürü insanın yakarışlarını duyabilirsiniz.. Bir x500jk kullanıcısı olarak da, asus'un eski kalitesinin olmadığını görmekte duymaktayım. Ama buhttp://www.pcdepo.com/asus-g550jk-cn545h-notebook modele de bakıyorum ara ara ister istemez...

545h daha eskii model

birde bu seri var

http://www.pcdepo.com/asus-n550jx-cn064h-notebook?keyword=064h

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu modeli incele derim

545h daha eskii model

birde bu seri var

http://www.pcdepo.com/asus-n550jx-cn064h-notebook?keyword=064h

Teşekkür ediyorum inceleyeceğim. Yine de alternatif önerilere daha çok seçeneğe ihtiyacım var :) bakalım diğer arkadaşlar ne diyecek ?

• Azıcık arttırmanız taraftarıyım bütçeyi ips ekran olmasa bile msi panller iyi görüntü veren paneller ve açıları oldukça iyi photoshopla uğraştığım için incelemiştim ama canlısını genede görmenizde fayda var ben şu modeli öneririm gaming serisidir ama güçlü bir bilgisayardır.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gp60-leopard-pro-2qf-887xtr-gtx-950m-notebook-pmu342005

He gönül isterdi ki madem photoshopla vs uğraşıyo aşağıdaki olsun. Aşağıda verdiğim bilgisayar panel olarak kalibreli gelmekte bu nedenle basımda çıkacak şey ile ekranda gördüğünüz aynışeydir. Buda gerçek renk demektir.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-pe60-2qe-492xtr-gtx-960m-notebook-pmu346898

Genede aklınızda bulunsun en son veriğim modelin paneli çok değerli photoshop ve çizim yapanlar için..

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, 3000tlye sabitleyebildim ancak.. Bakıyorum hala, acer için soğutma sıkıntısı var diyorlar çift fanlı iki ısıl boru koymuş adamlar daha napsın töbe töbe.
    Hayır üstte yorumumu da eksilemişler. La havle diyorum.

Arkadaşlar DELL de bahsettiğim işler için kullanılacak iyi bir bilgisayar yok mu acaba ?

Başka önerilerinize açığım. Bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XemreG

Azıcık arttırmanız taraftarıyım bütçeyi ips ekran olmasa bile msi panller iyi görüntü veren paneller ve açıları oldukça iyi photoshopla uğraştığım için incelemiştim ama canlısını genede görmenizde fayda var ben şu modeli öneririm gaming serisidir ama güçlü bir bilgisayardır.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gp60-leopard-pro-2qf-887xtr-gtx-950m-notebook-pmu342005

He gönül isterdi ki madem photoshopla vs uğraşıyo aşağıdaki olsun. Aşağıda verdiğim bilgisayar panel olarak kalibreli gelmekte bu nedenle basımda çıkacak şey ile ekranda gördüğünüz aynışeydir. Buda gerçek renk demektir.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-pe60-2qe-492xtr-gtx-960m-notebook-pmu346898

Genede aklınızda bulunsun en son veriğim modelin paneli çok değerli photoshop ve çizim yapanlar için..

Kolay Gelsin..

Hocam kaç gündür sorunsuz bir laptop aramaktayım. Bütçemi 3500 seviyelerine kadar çıkardım, tam monster alma noktasındaydım ki mavi ekran sorunları ile boğuştuğunu gördüm. Sonrasında acer vn7 düşünmeye başladım ama hem 17 ekrandan dolayı mobilitesi az, hem 5400 rpm olduğundan dolayı ssd mecbur hale gelecek, hem de ışık süzmesi ve wifi kopması sorunu olduğunu söylediler. ssd ile hardisk işini çözeceğimi düşündüm, wifi kopması sorunu da güncellemeden sonra aşılmış. Eğer mobilite durumu inceleyeceğim, sorun yaratmazsa belki düşünebilirim ama aklımın bir köşesinde de msi var.

GP60 serisini inceliyordum, kasası biraz farklı ışıklı klavyesi yokmuş ki bunlar olsa güzel olur ama öncelikl olmadığından vazgeçebilirim. Yalnız bu seri soğutma açısından çok iyi değil diye duydum, o sebepten ge60 serisine yöneldim. Sen ne dersin msi hakkında, sence düşünülmesi gerekir mi? O paraları eder mi, sorun yaşama ihtimalim nedir?

Sorunsuz bir laptop serisi arıyorum, aldıktan sonra başım ağrısın istemiyorum. Rahatça açıp kullanmak istiyorum, yalnız her serinin kendine özgü sorunlarından bıktım usandım açıkçası.

• Verilen onerilerden cok farkli olacak ama MacBook Air 13" oneririm. Full hd yok ama ekran gayet kaliteli renk dogrulugu acisindan.

Photoshop ve benzeri programlar gayet sorunsuz calisiyor. Stabilite konusunda harika. 4 sene sorunsuz ve keyifle kullanilabilir.

Hafif ve pil suresi 12 saat. Bu onu asiri tasinabilir yapiyor. Cihaz isinmiyor fan sesi gelmiyor. Trackpad asiri kullanisli.

Ben 1.5 senedir basili tasarim ve web tasarimi icin kullaniyorum. Pisman oldugum hicbir zaman olmadi.

Belki ayni giyat bandinda benzer ozellikte olan Windows cihazlar vardir bilemiyorum. Ama bence alirken hafif ve pili uzun giden bir cihazdan yana kullanin tercihinizi. İsinizi yaparken fise bagli olmamak ve bunu tam anlamiyla saatlerce :) yapmak buyuk luks.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

Verilen onerilerden cok farkli olacak ama MacBook Air 13" oneririm. Full hd yok ama ekran gayet kaliteli renk dogrulugu acisindan.

Photoshop ve benzeri programlar gayet sorunsuz calisiyor. Stabilite konusunda harika. 4 sene sorunsuz ve keyifle kullanilabilir.

Hafif ve pil suresi 12 saat. Bu onu asiri tasinabilir yapiyor. Cihaz isinmiyor fan sesi gelmiyor. Trackpad asiri kullanisli.

Ben 1.5 senedir basili tasarim ve web tasarimi icin kullaniyorum. Pisman oldugum hicbir zaman olmadi.

Belki ayni giyat bandinda benzer ozellikte olan Windows cihazlar vardir bilemiyorum. Ama bence alirken hafif ve pili uzun giden bir cihazdan yana kullanin tercihinizi. İsinizi yaparken fise bagli olmamak ve bunu tam anlamiyla saatlerce :) yapmak buyuk luks.

Dostum bu bahsettiğimiz konularda çalışılacak ve gayet haklısınız macbook'un bu artılarından gerçekten haberdarım hiç kullanmadım ama bir çok yer de sizin dediğiniz gibi öneriliyor. Peki bana 2500-3200 fiyat aralığın da bir macbook önerebilir misiniz. Öneride bulunamazsanız da macbook alırken hangi özelliğine dikkat etmeliyim ayrıca fullhd olmaması HD olan panellerle eşdeğer olması demek mi yoksa Full HD'den kalitesiz HD'den kaliteli demek mi oluyor acaba ?

dipce: gerçekten bütçeyi artıramıyorum.

mesela bu nasıldır ?http://www.teknosa.com/urunler/125032295/apple-md101tua-macbook-pro-notebook

http://www.teknosa.com/urunler/125032923/apple-mjvm2tua-macbook-air

http://www.teknosa.com/urunler/125032925/apple-mjve2tua-13-128gb-ssd-4gb-ram-intelcore-i5-m

Rastgele bi siteden baktım. İstanbuldan satın alacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suheylbas -- 11 Ekim 2015; 11:50:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hksdejavu

Verilen onerilerden cok farkli olacak ama MacBook Air 13" oneririm. Full hd yok ama ekran gayet kaliteli renk dogrulugu acisindan.

Dostum bu bahsettiğimiz konularda çalışılacak ve gayet haklısınız macbook'un bu artılarından gerçekten haberdarım hiç kullanmadım ama bir çok yer de sizin dediğiniz gibi öneriliyor. Peki bana 2500-3200 fiyat aralığın da bir macbook önerebilir misiniz. Öneride bulunamazsanız da macbook alırken hangi özelliğine dikkat etmeliyim ayrıca fullhd olmaması HD olan panellerle eşdeğer olması demek mi yoksa Full HD'den kalitesiz HD'den kaliteli demek mi oluyor acaba ?

dipce: gerçekten bütçeyi artıramıyorum.

mesela bu nasıldır ?http://www.teknosa.com/urunler/125032295/apple-md101tua-macbook-pro-notebook

http://www.teknosa.com/urunler/125032923/apple-mjvm2tua-macbook-air

http://www.teknosa.com/urunler/125032925/apple-mjve2tua-13-128gb-ssd-4gb-ram-intelcore-i5-m

Rastgele bi siteden baktım. İstanbuldan satın alacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

Suanda telefondan baglandigimdan dolayi inceleyemedim verdiginiz linkleri. En kisa zamanda bakip yardimci olmaya calisacagim :)

Ekrandaki renk dogrulugu dedigim, ekranin renk gosterme kapasitesidir kismen. Benim eski bilgisayarlarima gore gorebildigim bariz br fark var.

Basimla ilgili isllerde en buyuk sorun ekranda gorunen renk ile baskidakinin birbirini tutmamasidir. Bu ic donanimla alakali degil sadece monitorle alakalidir. Bu konuda MacBook lari gayet basarili buluyorum. O yuzden tasarimcilar vb icin bicilmis kaftan.

• Dostum linkleri inceleme firsati buldum. Her link icin kendimce bir yorum yapayim :)

İlk link kalin kasa mac book pro. İslemci olarak daha guclu ama SSD olmamasi, daha agir olmasi ve pil performansinin air 13" kadar yuksek olmamasi bence alinmamasi gerektiginin nedenleri.

İkinci linkteki Air 11" ve cok kucuk ekran demek oluyor. Ekran conielugu dusuk, pil performansi yine 13" kadar iyi degil.

Gidishattan anlayacagin gibi benim tercihim 13" air olan ucuncu link olurdu. Pil 12 saat. İslem performansinin yetmedigi bir durumla karsilasmadim daha. Hafifligi ve inceliginden dolayi tasimasi cok kolay. 12 saat kullanimi da eklediginde cogu zaman adaptorsuz tasiyorum. Bir defter kadar yer tutuyor. Cok sessiz ve serin calisiyor. Sadece oyun actigimda fan sesi ve isinma gordum.

Butun Mac bilgisayarlar icin de sunlari ekliyim:
    -uzun sureler boyunca sikintisiz kullanabilecegin cihazlar. İsletim sistemi windows gibi sismiyor.

-isletim sostemi farkli. Nasil alisirim sorusu akillara geliyor. Alisma suresi 1 hafta bence :) alistiktan sonra da windows islevsellik anlaminda hantal gelmeye basladi. Windows 10 ile maclerde sevdigim bir kac ozellik windows platformuna da geldi ama test etme sansim olmadi.

-bazi peogramlar windowsa ozel oluyor ama pharalell desktop diye bir progfam ile (adini yanlis yazmis olabilirim) cihaza windows da kurabiliyorsun ve iki isletim sistemi eslenik calisiyor. Buyuk program gelistiricileri her kki platforma da gelistiriyorlar ve ya muadil programlar bulabiliyorsun. Yani ihtiyacin kalmayabilir de.

- satin alirken garanti servisinin Apple tarafindan storelarda veriliyor olmasina dikkat et. İthalatci firma garantisi can sikabilir.

- apple store da herhangibirinin ogrenci karti ile iphonr disindaki cizaarda indirim alabiliyorsun. Nakit ve ya havale ile odeme sansin varsa ondan da indirim aliyorsun. İki indirim de %5 er olmasi lazim.

-tesir urunu almamaya dikkat et. Sarj dongusu artmis olabilir ve ya yogun kullanim sirasinda hor davranilmis olabilir :)

Son olarak piyasada macbook lara benzer windows cihazlar da mitlaka vardir. Ben bilgim olmadigindan dolayi direk ad veremiyorum. Biraz google arastirmasi yapmak iyi olur. Alirken aceleci davranma yani ;)

• MSI GP70 Leopard Pro 2QF-657XTR Intel Core i5 4210H Freedos Notebook

arkadaşlar bu laptoba ne diyorsunuz, kasası ekranı ıvırı zıvırı.. Bana msi gaming serisi ile bilgi verebilir misiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.