Merhabalar. Orta seviye bir masaüstü bilgisayarım var. Kısa süre sonra günde 6 saat civarı ofiste çalışmaya geçeceğim. Bundan dolayı laptop ihtiyacım var. (Şirketin ana kadrosunda değilim temin edilmiyor bu yüzden.) Ben de bu nedenle laptop arayışına girdim. Gömülü sistemler alanında çalışıyorum Kicad, Proteus gibi elektronik çizim programları ve STM32CubeIDE, Visual Studio Code gibi IDE'ler kullanıyorum. Başlangıçta mantığım güçlü işlemcili, harici ekran kartı olmayan bir ofis bilgisayarı almaktı. Bunun içinde bana göre en mantıklı seçenek Huawei Matebook D16'ydı. Ancak 6000 - 7000 TL fazla para ödeyerek benzer bir işlemci + RTX 4060 gibi harici ekran kartlı laptoplar alabileceğimi görüyorum. GPU ihtiyacım şu an olmasa bile 6000 - 7000 TL farkla neden yüksek GPU'lu bir bilgisayar almayayım ki diye düşünüyorum. En azından bir kutu çizmem gerektiğinde rahatça çizim yapabilirim, oyun oynamak istediğimde oyun oynayabilirim. Makine öğrenmesi gibi projelerle ilgilenmem gerektiğinde GPU limitlerine takılmam diye düşünüyorum. Çok fazla alternatif var ve laptoplar hakkında bilgim olmadığı için hangi marka iyidir, kötüdür vs. hiç bilmiyorum. Sizlere şunları sormak istiyorum; dediğim mantıkla harici ekran kartına sahip bir laptop almam mantıklı mı? (Ağırlık vs. gibi dezavantajlar var.), Huawei Matebook D16 dışında önerebileceğiniz ofis bilgisayarı var mı? Gaming tarz laptoplarda belirttiğim fiyat aralığında neleri önerebilirsiniz? Bu arada ekran boyutu önemli benim için, keşke 17 inçlere bütçem yetse de alsaydım fakat alamıyorum. O yüzden 16 inç bile 15.6'ya göre daha kullanışlı geliyor bana. Değerli görüşlerinizi bekliyorum. |
Bildirim