Şimdi Ara

300W Inverter

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptopla birlikte arabada kullanabilmek için Amerikadan 300W'lık bir inverter almıştım. Sorun şu ki ya inverterin beslemesi ya da araba bu akımı taşımıyor. Ya Inverter kendini shutdown ediyor, ya da arabanın çakmak sigortası atıyor. Sigortayı önce 15 amper, 20 amper daha sonrada 30 amperlik olanları ile değiştirdim fayda etmedi.

Şu an kullandığım laptop öyle ufak tefek birşey değil hayvan gibi elektrik çekiyor. Daha önceki laptop'umu arabada 150W lık inverter ile rahatlıkla çalıştırabiliyordum ama bunu 300Wlık inverter ile bile çalıştıramıyorum.

Birileri bana Inverter yerine DC converter kullanmamı tavsiye etti ama uygun adaptopr ucunu nerden temin ederim onuda bilmiyorum. Başka bir çözümü olan var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

300 Watt Inverter: Neleri Çalıştırabilir?

300 watt inverter, alternatif akım (AC) cihazlarını çalıştırmanıza olanak tanıyan bir güç dönüştürücüsüdür. Bu cihazlar, özellikle hareket halindeyken veya şebeke elektriğine erişimin olmadığı yerlerde kullanışlıdır.

300 Watt Inverter Neleri Çalıştırabilir?

300 watt inverter, aşağıdakiler gibi çeşitli cihazları çalıştırabilir:

• Küçük ev aletleri (mikserler, tost makineleri, elektrikli diş fırçaları)
    • El aletleri (matkaplar, testereler, şarj cihazları)
    • Bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar
    • Aydınlatma cihazları (lambalar, fenerler)
    • Küçük televizyonlar
    • Mini buzdolapları

300 Watt Inverter Kaç Amper Çeker?

Bir 300 watt inverterin çektiği amper miktarı, çalıştırdığınız cihazlara bağlı olarak değişir. Genel olarak, 300 watt inverter yaklaşık 25 amper çeker.

Güvenli Kullanım İpuçları

300 watt inverter kullanırken aşağıdaki güvenlik ipuçlarını göz önünde bulundurmalısınız:

• Daima cihazın kullanım kılavuzundaki talimatları izleyin.
    • Inverteri asla aşırı yüklemeyin.
    • Inverteri iyi havalandırılmış bir alanda kullanın.
    • Inverteri suya veya neme maruz bırakmayın.
    • Inverteri çalıştırırken daima gözetim altında tutun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öncelikle şunu anlayalım sigortalar attı da mı değiştirdin yoksa 15 amperlikte de atmadı mı ?Eğer 30 amperlik sigortayı attırıyorsa aletin içinde kısa devre olabilir.30 amper çok yüksek bir değer ve çakmak kablolarını dahi eritebilir.Ayrıca 30 amperi aküden çekersen akün en fazla bir kaç saat dayanır.
    Bir de 12 voltta 30 amper 12x30=360 watt eder.Yani 30 amperlik sigorta da atıyorsa inverter 300 watt'lıktan fazla da olabilir.
    İnverterin üzerinde kaç amper çekeceği yazıyor mu ?
  • 15 amperlikte sigorta attı 20 amper denedim. 20 amperde atınca 30 amper taktım fakat bu seferde inverter bip sesinden sonra kendini kapadı. Akü sorun değil, araba çalıştıkça o da çalışır.

Evet inverter 300Watt. Sanırım üzerinde 30 amperlik bir sigorta vardı. Şimdi sen söyleyince tekrar baktım laptopun şarj adaptoprunun üzerinde 20V - 9.0A yazıyor. Bu da senin hesaba göre 20vX9a= 180WATT eder değil mi? Bu durumda bozuk bir inverter mü satın almışım?

Şimdi ben buna ve çakmağa 45 amperlik bir sigorta taksam nolur? Arabayı yakmayalımda sonra :D
  • Hayırlı olsun Inverter'ü yakmış bulunuyorum =( Inverter'ün üzerinde 40 amperlik sigorta vardı zor bela çıkarttım ve 30 amperlik taktım. Daha sonra çakmağa takar takmaz dumanlar çıkmaya başladı. Sanırım gerçektende kısa devre vardı.

Bu arada baktım 375Watt mış yazık oldu.
  • Tamir olur mu bu? Olursa Ankara'da kim yapar?
  • Büyük ihtimal inverter yanmış.Tamir olmasına olur da pahalıya çıkabilir.Hadi yaptırdın diyelim bunu araçta kullanmasan daha iyi olur bana kalırsa.Neden dersen arkadaşım

Şimdi 375/12=31,25 amper eder.Araç çalışırken bu elektriği şarj dinamosundan çekersin.Kısa süreli kullanımlarda belki bir sorun olmayabilir ama uzun süre kullanırsan,sürekli bu akımı çekmek dinamo ve çakmağa gelen kablolar için zararlı olabilir.Hele bu kış günlerinde araç çalışmazken kullanman marş basmama denilen olaya neden olabilir.Birde gece olursa diğer donanımlar içinde yük harcanacağı için biraz riskli olur.Dikkat et aracın elektrik donanımına zarar verebilirsin.
    Ayrıca bir laptop bu kadar güç istemez diye düşünüyorum.

Bu aleti bir incele bakalım.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=252871&productid=otm661202

Öncelikle laptobun gücünü öğren veya servisine bir sor bakalım.Ona göre al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 24 Ocak 2006 2:04:54 >

• Aynen soylediğim gibi 20volt - 9.0 Amper.. Bu laptop çift işlemcili custom bişi burda servisi yok. Sanırım ben bunu arabada çalıştıramıycam. Ya araba yanacak ya laptop..

Neyse teşekkürler yinede.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fujitsu inverter klima yorum
    10 yıl önce açıldı
    12v--220v inverter tavsiye
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Akülerin üzerinde mesela "12v 10Ah 120" gibi rakamlar yazıyor. Buradaki "12v" gerilim değeri, "10Ah" Akünün kapasitesi, yani bu aküden 1 saat boyunca 10A çekilebilir. Sondaki "120" rakamı ise o aküden güvenli bir şekilde çekilebilecek maximum akımı bildiriyor.

1- Bu yukarıda yazdıklarım doğru mu?
    2- 10Ah' lik bir aküden 1 saat (60 dk) boyunca 10A çekebiliyorsam. Aynı aküden (6 dk) boyunca 100A çekebileceğim anlamına mı geliyor?
    3- Bu şekilde aküyü son sınırlarına kadar güçte kullanmak akünün anasını ağlatmaz mı?
    4- UPS lerde kullanılan aküler de yukarıda yazılan "güvenli olarak çekilebilecek maximum akım" sınırları içinde kullanıldığından 5-10 dk gibi bir zaman bir PC yi çalıştırabiliyorlar?

Cevaplar için teşekkürler.

• 10 Ah dediğin oto aküsü değil herhalde....
    Hayır 6 dk. da 100 A akım çekemezsin... Çünkü akün 10 Ah en fazla 1 saatte 10 Amper çekebilirsin
    1saatte en fazla 10 Amper akım verebilir.Zira Ah Bir akünün belirtilen gerilimde 1 saat süre ile devamlı olarak verebileceği akım miktarıdır. 120 de doğrudur:Emniyetli olarak aküden alınabilecek maksimum akım miktarıdır.
    Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsinler....
  • Yalnız şuda var Anlık çektiğin akım artıkça verebileceği zaman Orantı ile bulacağın zamandan kısa olur...Yani; Ampersaat = Amper x Saat Bu eşitlik yalnızca, üreticinin belirttiği şarj ve deşarj süreleri için doğrudur. Nominal akımdan daha yüksek akımla yapılan deşarjlar için geçerli değildir.
  • Dediklerini anladım.
    Üreticinin belirlediği şarj akımlarıyla aküyü şarj ettiğimizi varsayalım o zaman yukarıda yazdıklarım doğru öyle mi?
  • secure
    bu soru sana inverteri ne kadara aldın ayrıca bildigin uzere bilgisayar gibi hassas aletlerde tam sinüs dalgası olusturabilen inverterler tercih edilmeli yoksa cihaza zarar verebilirsin
  • 6 dk boyunca 100Amper çekilemez bu hariç diğerleri doğru...
    Orantı ile bulduğun değerden biraz daha düşük olur...
  • 6dk boyunca 100A çekilemezse küçücük 12v 6A' lik aküyle 220v 350-400w lık yük 5- 6 dk nasıl çalıştırılabiliyor?

Arkadaşlar UPS lerin çıkışına bağlanan yüke göre aküden kaç amper çekeceklerini ve mesela UPS de kullanılan 12V 6AH lik akü ile nasıl 220v 350-400w lık bir yükün 5-6dk çalıştırılabildiğini herkesiz anlayabileceği bir şekilde izah edebilecek biri yok mu ya?

Yazılan cevaplar için teşekkürler ama konuyu pek anlayamadım, kusura bakmayın.
  • bildiğim kadarıyla bobinlerle gerilim yükseltiliyor ve bilirsiniz gerilm yükseldikjçe çekilen akım azalır herhalde bu mantıkla pek akım çekmiyorlar ayrıca bu sorudan sonra kesinlikle ups lerin içyapılarını araştırıcam bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.
  • Eğer yazdıklarım doğruysa eve bağlarsın en az 5kw lık bir UPS.

Ona birde atıyorum mesela 12v 20A lik bir adaptör( mesela oto teyplerini çalıştırmak için olanlardan) bağlarsın.

Gelen elektrik faturasını en az 10kat düşürürsün. Tabi bu UPS yi 24 saat devamlı kullanırsan ömrü ne kadar olur bilmem ama 2 tane yaparsın bu sistemden vardiyalı çalışırlar. Neden olmasın!

Hatta bu şekilde çalışıyorsa UPS ler enerji tasarrufunu 10 kat değil belki 50 kat düşürebiliriz.

Ama devlet buna müsaade etmez bence, adamlar para kazanamayacaklar ya!
  • quote:

Orjinalden alıntı: secure

Aynen soylediğim gibi 20volt - 9.0 Amper.. Bu laptop çift işlemcili custom bişi burda servisi yok. Sanırım ben bunu arabada çalıştıramıycam. Ya araba yanacak ya laptop..

Neyse teşekkürler yinede.
    çaliştiracaksın aslında size dc/dc çevirici lazım yani 12voltu direkt 20volta çıkaracak alet lazım o invertor bence gereksiz
    arabada laptop kullanmak için uretilmiş dc/dc çeviriciler var işte bunlardan biri aşagıda daha iyisini de bulabilirsiniz bu gösterdigim 8.5 amp. biraz dandik bişeye benzio ama siz kalitelisini arastırın
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2451451

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 30 Ağustos 2006; 3:09:05 >

• Serdarv
    ilginç fikirlerin var bu iyi tabii...
    6 dk 100 Amper çekilemezin teknik açıklamasını anlayamadın herhalde...

Bir aküden çekilebilecek maximum akım :Anlık çektiğin akım artıkça verebileceği zaman Orantı ile bulacağın zamandan kısa olur...Yani; Ampersaat = Amper x Saat Bu eşitlik yalnızca, üreticinin belirttiği şarj ve deşarj süreleri için doğrudur. Nominal akımdan daha yüksek akımla yapılan deşarjlar için geçerli değildir.
    Olay bu anlatamadım herhalde ... şöyle söyleyebiliriz...Tam randımanlı çalışamaz kabaca tabirle ..
    Elektrik faturalarını nasıl düşüreceksin tam anlayamadım.... UPS ler enerjiyi yoktan var etmiyorlar ki...
    Şehir şebekesi enerjisini depo ediyorlar... Nasıl olacak bu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarv

6dk boyunca 100A çekilemezse küçücük 12v 6A' lik aküyle 220v 350-400w lık yük 5- 6 dk nasıl çalıştırılabiliyor?

sorusunun cevabı bu değil.
  • bir sorum olacak gerçek 300 watt çıkış veren bir invertör çıkışından 300 watt verirken aküden kaç amper çeker,ona göre çakmaklıktan kullanıcam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.