Şimdi Ara

Devre Çizim Programı (Macbook için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Elektrik-Elektronik 1. sınıf öğrencisiyim. Devre çizim programı arıyorum fakat bilgisayarım macbook. (şimdiden söylüyorum "çizim yapacaksan macbook neden aldın" gibi saçma mesajlar gelmesin lütfen). Sorun şu ki macbook için yani işletim sistemim için herhangi bir çizim programı bulamadım. Siz biliyorsanız yardımcı olurmusunuz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Macbook için Devre Çizim Programları

Elektronik devre tasarımları oluşturmak için Macbook kullanıcılarına yönelik çok çeşitli yazılım seçenekleri mevcuttur. Bu yazıda, en popüler ve yetenekli programlardan bazılarının özelliklerini inceleyeceğiz.

Proteus

Proteus for Mac, Macbook'lar için özel olarak tasarlanmış güçlü bir devre çizim programıdır. Bu yazılım, hem analog hem de dijital devrelerin simülasyonunu ve düzenlenmesini sağlar. Proteus 8 Mac sürümü, yeni başlayanlar ve profesyoneller için uygun kapsamlı özellikler sunar.

Özellikler:

• Kullanıcı dostu arayüz: Yeni başlayanlar bile kolayca kullanabilir.
    • Geniş bileşen kütüphanesi: Çeşitli elektronik bileşenleri içerir.
    • Gerçek zamanlı simülasyon: Devre tasarımlarının gerçek dünya koşullarında nasıl performans gösterdiğini görmenizi sağlar.
    • PCB düzeni: Baskılı devre kartları (PCB'ler) tasarlayıp düzenlemenize olanak tanır.
    • M1 uyumluluğu: Apple'ın en yeni M1 çipli Macbook'larıyla uyumludur.

Alternatifler

Proteus'un yanı sıra Macbook kullanıcıları için diğer popüler devre çizim programları şunlardır:

• Eagle: Profesyonel PCB tasarımı için kapsamlı bir yazılım.
    • KiCad: Açık kaynaklı ve ücretsiz bir devre çizim programı.
    • CircuitLab: Tarayıcı tabanlı bir devre tasarım aracı.

Sonuç

Proteus for Mac, özellikle Macbook kullanıcıları için tasarlanmış yetenekli bir devre çizim programıdır. Geniş özellikleri, kullanıcı dostu arayüzü ve M1 uyumluluğu, onu hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için sağlam bir seçenek haline getirir. Ancak, devre çizim ihtiyaçlarınıza en uygun programı seçmeden önce diğer alternatifleri de değerlendirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • MacBook a windows kurmak mümkün. Hem mac os hemde windows kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

MacBook a windows kurmak mümkün. Hem mac os hemde windows kullanabilirsin.
    Eagle kullanabilirsiniz ...
    vine portlu olarak çalışan diptrace var ama ben tavsiye etmem vine portlu çalışanlar biraz kasıntı oluyorlar...
    birde kicad var hemde bedava diye biliyorum ama biraz karışık ve beta aşamasında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat Aydemir

Merhaba arkadaşlar. Elektrik-Elektronik 1. sınıf öğrencisiyim. Devre çizim programı arıyorum fakat bilgisayarım macbook. (şimdiden söylüyorum "çizim yapacaksan macbook neden aldın" gibi saçma mesajlar gelmesin lütfen). Sorun şu ki macbook için yani işletim sistemim için herhangi bir çizim programı bulamadım. Siz biliyorsanız yardımcı olurmusunuz ?

Arkadaşım bence windows8 yükleyin birde PROTEUS u öneriyorum.
    Eagleyi bilmiyorum ama ARES gayet kullanışlı.
    (PROTEUS-ARES-İSİS)-Devre çizim programı-pcb çizim programı.
  • windows 8 kurarak üstüne proteus kurun pişman olmazsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: umut.85

http://www.head-fi.org/t/474505/best-simplified-pcb-layout-program-for-mac-osx

Alıntıları Göster
    arkadaşlar, abiler. hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. bu forumdaki insanlar gerçekten yardıma ihtiyacı olanları geri çevirmiyor. çok ama çok sağolun

• quote:

Biliyorum fakat becerebilir miyim kurmayı pek emin değilim. Pek beceremem böyle şeyleri açık konuşmak gerekirse
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

quote:

Biliyorum fakat becerebilir miyim kurmayı pek emin değilim. Pek beceremem böyle şeyleri açık konuşmak gerekirse

Alıntıları Göster
    Ben de tarayıcının içinde devre çizip, simulasyon yapabileceğiniz ilginç bir çözüm önereyim;

https://www.circuitlab.com/

Kolay gelsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Ben de tarayıcının içinde devre çizip, simulasyon yapabileceğiniz ilginç bir çözüm önereyim;

Kolay gelsin...

çok teşekkürler tam istediğim gibi. yalnız birkaç sorum var. siz deneyimlimisiniz bu sitedeki çizimler hakkında?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Kolay gelsin...

çok teşekkürler tam istediğim gibi. yalnız birkaç sorum var. siz deneyimlimisiniz bu sitedeki çizimler hakkında?

Maalesef. Ben de yeni buldum bu siteyi. Henüz detaylı inceleme ve çalışma fırsatım olmadı. İş güçten ne zaman fırsat bulurum Allah bilir Öğrencilik günlerimi özlüyorum bu vakitsizlikler yüzünden

• quote:

arkadaşlar, abiler. hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. bu forumdaki insanlar gerçekten yardıma ihtiyacı olanları geri çevirmiyor. çok ama çok sağolun

Rica ederim dostum attığım linkler işine yaradı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdogan80

quote:

Rica ederim dostum attığım linkler işine yaradı mı?

evet yaradı çok teşekkürler. apple store dan indirdiğimi çalıştırabildim sadece. Diğerinden birkaçını daha indirdim fakat çalıştırdığım zaman ekrana "bilgisayar bunun çalışmasına izin vermiyor. Sadece apple store dan indirdikleriniz çalışabilir" manasına gelen bir yazı geliyor.
  • quote:

evet yaradı çok teşekkürler. apple store dan indirdiğimi çalıştırabildim sadece. Diğerinden birkaçını daha indirdim fakat çalıştırdığım zaman ekrana "bilgisayar bunun çalışmasına izin vermiyor. Sadece apple store dan indirdikleriniz çalışabilir" manasına gelen bir yazı geliyor.

İşinizin görüldüğüne sevindim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herdogan80 -- 4 Ocak 2013; 16:31:51 >
  • quote:

quote:

İşinizin görüldüğüne sevindim

Alıntıları Göster
    ipad için çizim programı var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

işini görür mü?

• quote:

quote:

işini görür mü?

İpad desteklemiyor

• quote:

İpad desteklemiyor

http://appfinder.lisisoft.com/ipad-iphone-apps/orcad-schematics.html bu adrese bir baksana
  • quote:

quote:

İpad desteklemiyor

http://appfinder.lisisoft.com/ipad-iphone-apps/orcad-schematics.html bu adrese bir baksana

Spicy shematicks tam aradığım şey sağolun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.