Şimdi Ara

Elektronik çizim programları ve deneyimleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: npnpnp Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu ana kadar sadece Proteus kullandım. Fakat diğer çizim programlarınıda tanımak için Protel'le başlamayı düşünüyorum.
    Elinde olan varsa gönderebilirmi.

Birden fazla çizim programı kullanan arkadaşlar hangi programları kullandığınızı ve yorumlarınızı eklerseniz sanırım iyi bir kaynak olacak.
    Yeni başlayanlarda yol göstermiş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 16 Haziran 2007; 20:38:55 >

• ben çizim amaçlı sadece proteus kullanıyorum.ama diğer programlarda elimde var sadece çıktı almak için kullanıyorum.bir çok popüler çizim programları var.protel,proteus,eagle,board maker,sprint layout,Electronics Workbench Multisim

aralarından Electronics Workbench Multisim in baya iyi olduğunu duydum
  • Çizim için programı araken proteus ve diptrace i karşılaştırmış ve oyumu diptrace den yana kullanmıştım.

Beni cezbeden tarafları kullanım kolaylığının yanı sıra kütüphanesine 4-5 dk. kılıf ekleyebilmem olmuştu. hele şu anki versiyonunda eleman ve yolları kilitlemeyi de koymuşlar. Herhangi bir yolu tıkladığınızda uzunluğunu size bildiriyor olması da yeni eklenen özelliklerinden bazıları.

Haddim değil ama Free versiyonunu incelemenizi tavsiye ederim. Sadece 250 pine kadar özgür ve gerbere transfer imkanından mahrumsunuz.

Diptrace tecrübemden faydalanmak isterseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Aslında siz de proteusta neleri eksik gördüğünüzü yazarsanız o konularda diğer programları kullanan arkadaşlar artılarını yazabilir belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyilgin1 -- 16 Haziran 2007; 21:00:51 >
  • Proteus'ta eksik gördüğüm bir yan yok. Zamanla insan bir programı ne kadar çok kullanırsa eli o kadar çok alışıyor ve pratikleşiyor.
    Fakat Elektroniğin ruhunda olan bendede var. Araştırma daha çok şey öğrenme.

Proteusla çalışırken "aceba diğer programlar bunu nasıl yapıyor" gibi bir çok soru aklımdan geçiyor.

Bir programı tanımak zaman alıyor. Sanırım artık Proteustan'da vazgeçmem. Bir çizimi yapıp baskıya verdiğimde Plaket yapanlar genelde proteusu tercih etmiyorlar bunu acı bir tecrübeyle öğrendim.

Plaketçiler genelde yada çoğunluktakiler diyeyim Diptrace kullanıyorlar. Merakımı cezbedende bu neden.
  • Umarım cümlelerim anlaşılır.
    Empati yapmıyor olsa idik :

"Proteus simülasyonda en iyi durumda hem pratik hem geniş bir kütüphanesi var ve sürekli gelişiyor.
    Çizim için kullanılan ares özellikle çok katlı çizimlerde yetersiz.
    Eskiden ew olan sonra multisim oldu şimdilerde national instruments satın aldı.Pic türü şeyler şimdilik tek ilerde hızla artacaktır.
    Eski protel oldu dxf ,altium designer 6 diye anılıyor.Fpga uygulalamaları ile uğraşanların tek favorisi.Geniş bir kütüphanesi var hatta kendi derleyicisine sahip tek pro.Alışınca ve kütüphaneleri oluşturunca kolaylaşır.
    Orcad profesyonel çizimcilerin gözdesi.4-6 katlı çizimler ana kartlar filan işinizin parçası ise mutlaka pc de olmalı.Alışmak ve ayarları uzun zaman almakla birlikte başlangıcı kolaydır.Simülasyon için ölçü aletleri parkı daha geniş olmakla birlikte favori isis.
    Ben en ustayım klas takılırım diyorsanız zaten son durağa gelmişsinizdir ve PADS 2007 niz vardır size ne diyebilirimki.
    Proteus haricindekiler 1gb nin üzerinde ve küreklemeden çalışmaz , bu tip istekler forum kurallarına aykırı olup ban sebebidir.
    Lakin bu tip , sadece bu tip değil tüm teknik programları teminde bizim muhtar her zaman yardım eder."

Tırnak içerisindeki yorumları pek çok kez yaptık arama kullanılabilir derdik.Lakin uzun zamandır bildiğim Melih kardeşimizi , her fırsatta herkese elinden gelen yardımı yapan biri olarak bilirim ve bu konuda elimden geleni esirgemem.Başka sorular olursa buralardayız.Hatta gerekirse bizim muhtarla da tanıştırabilirim.

Edit : Proglamlama dillerini bilenlerin eski gözdesi ve kesinlikle hakkı yenmiyecek olan EAGLE yi unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musallim -- 16 Haziran 2007; 21:38:59 >

• Belki biz buzdağının üstünde dans ettiğimiz için sanırım diptrace in en büyük tercih sebebi türkçe olması..
  • DipTrace için düzeltme:
    Versiuyon 1.40 da freeware versiyonundaki gerber vs. ihraç engeli kaldırıldı. Yani freeware sürümdeki tek kısıtlama 250 pin.
    Not: 1.40'ta otomatik yerleştirme, listeye göre yerleştirme, spice için netlist oluşturma eklendi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • diptrace benimde beğenimi kazanmış bir programdır. ders kitabında ultiboard olmasına rağmen bilgisayar uygulamaları dersinde diptrace'e yer verdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasarimci

DipTrace için düzeltme:
    Versiuyon 1.40 da freeware versiyonundaki gerber vs. ihraç engeli kaldırıldı. Yani freeware sürümdeki tek kısıtlama 250 pin.
    Not: 1.40'ta otomatik yerleştirme, listeye göre yerleştirme, spice için netlist oluşturma eklendi.

İşte buna çok sevindim. plaket üreticisi için 30 günlük demo sürümünü kurmaktan bıkmıştım.

Farketmemiştim.

teşekkür ederim.
  • musallim Bu gün öğleden sonra internet yurt dışına açılmaz oldu. Bu problem sadece buraymı aittir bilemiyorum. Bu sebeple arkadaşlardan program istedim Pazar günü biraz kurcalamak için.

Sitede 1.30 versiyonunu göremedim. 1.30'u istememin sebebi Türkçe desteğiyle kullanmaktı.
    quote:

Orjinalden alıntı: tasarimci

DipTrace için düzeltme:
  • melih abi buradan 1,30 u indirebilirsin

http://www.indirmax.com/program.asp?id=4359

buradanda 1,30 türkçe yamayı indirebilirsin

http://www.diptrace.com/tr/indir.php

kolay gelsin

• 1.30 un türkçe yaması 1.40 tada işe yarıyor. sadece extra konulan özelikler türkçe olmuyor. yani 1.30 da kullanacağınız tüm öğeler zaten 1.40 ta da türkçe.
  • Teşekkürler. Öğrenciler açsından DipTrace gayet kullanışlı. Türkçe olması öğrenme zamanını neredeyse yarıya indiriyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: dergul

diptrace benimde beğenimi kazanmış bir programdır. ders kitabında ultiboard olmasına rağmen bilgisayar uygulamaları dersinde diptrace'e yer verdim.

-------------------
    indirmax sitesi diptrace.com daki trial sürüme gidiyor. Doğrudan linkeri verebilirim:
    30 günlük deneme sürümü:http://www.diptrace.com/downloads/diptrace_en.exe
    Freeware:http://www.diptrace.com/downloads/dipfree_en.exe
    Türkçe Dil Dosyaları 1.30:http://www.diptrace.com/tr/dosyalar/Turkce_dil_dosyalari_1.30.zip (Dosyanın içideki *.lng dosyalarını Program Files\DipTrace\Data içindekilerle değiştirin)
    Not: Melih Bey İnternetiniz yurtdışına açılmıştır umarım. Çünkü diğer download siteleri diptrace.com'a bağlandığı için linkleri yukarıya koydum.

quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

melih abi buradan 1,30 u indirebilirsin

http://www.indirmax.com/program.asp?id=4359

buradanda 1,30 türkçe yamayı indirebilirsin

http://www.diptrace.com/tr/indir.php

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarimci -- 17 Haziran 2007; 5:01:46 >

• o bu program yalan en iyi devre çizim program board maker ama birisi hangi programmı daha iyi bilirse o onun için en iyi programdır ben böyle düşünüyorum,haklıyım dimi yani

İYİ GÜNLER VE İYİ ÇALIŞMALAR
  • peki şimdi neye kara verdik, hangisini kasıyoruz
  • ben board maker da kullandım ares te protel de ama bunların arasındaki en iyi baskı devre çizim programı PROTEL dir. Eğer simülasyon a gerek duyuyorsanız ISIS en ideali WorkBench de simülasyonu olan bir program ama kullanışı karışık... Benim tavsiyem simülasyon için ISIS baskı devre için kesinlikle ama kesinlikle PROTEL 99 yada Altium 2006...
  • Çalıştığım iş yerinde protel99 kullanıyorum. Dört katlı pcb tasarımları yapıyoruz. Protel profesyonel bir program. PCB tasarımında proteus, protelin yanında biraz öğrenci işi gibi kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 18 Haziran 2007; 16:44:02 >
  • Bence Protel 99 çok ama çok profesyonel bi program.. ama bence kişinin kullandığı program ona hem kullanışlı hemde kolay gelir.. sonuçta bu bi el alışkanlığı.. bence bir devre çizim programından tek beklememiz gereken şey GERBER formatlı çıktı alabilmek.. çünküüretim yapan yerler ve makineler sadece bu formatı kabul ediyorlar.. Ama benim favorim ARES, çünkü ilk göz ağrım
  • amatör ve orta ölçekli işler için eagle neden derseniz ulp ler ile çok esnek bir program yapmışlar.
  • board makeri kullandım ve kullanıyorum
    kütüphanesine istediğiniz elemanı kumpas yada mikrometre ile ölçerek eleman ekleyebiliyosunuz.
    7 kat çizim yapıp auto roter ve kanalların kontrollerini yapabiliyorsunuz.
    ayrıca kullanımı basit
    bence tek eksiği similasyon, sanırım o da yeni çıkacak olan sürümleri olursa eklenecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.