Merhabalar. Taşındığım evde Netelsan marka görüntülü diafon var. Eski, ahizeli, tüplü ekranlı olanlardan. (Bunun 3 tuşlu olanı) Aşağıdan daire no tuşlandığında zil çalıyor, ekrana görüntü geliyor (devamlı yatay çizgiler kayıyor, görüntüde ne olduğu anlaşılmıyor) Fakat ben kapı otomatiğini açmak için tuşa bastığımda herhangi bir tepki vermiyor. Kapıyı açmak için 9 kat inmek gerekiyor haliyle. Görüntü benim için önemli değil, zil çaldığında kapı otomatiğini tetikleyebilsem yeterli olacak. Bu eski modelleri bulmak mümkün değil (7-8 yıllık) Yenileri ise uyum sağlar mı bilmiyorum. Alırsam da bu sefer bir süre sonra site yönetimi başka markaya geçiyoruz derse elimdeki yine çöp olur. Netelsan servisiyle görüştüm. 135TL + Yol(İlimde servis yokmuş) + duruma göre parça ücreti dediler ki bu epey tuzlu olacak demek oluyor. Mümkünse bir şekilde idareten düzeltmek istiyorum. Diafon bu kapıyı açma işini nasıl yapıyor normal şartlarda? Eğer gelen kablolardan 2'sini kısa devre etmek veya belli değerde bir direnç eklemek gibi basit bir prensibi varsa yayına bir buton koyarak kapıyı açabilirim mesela. Cihazın içi daireme gelen kabloların fotoğrafları. http://netelsan.com.tr/upload/2017/03/katalog/HMBSM00004_R04_DIJITAL_ZIL_PANELI_BAGLANTI_SEMASI.pdf Bu adreste markaya ait bağlantı şemaları var. Cihazı değiştirmeden apartman kapısını açmamın bir yolu var mıdır? |
Diafon Kapıyı Açmıyor: Nedenleri ve Çözümleri
Diafonlar, ev veya işyeri girişlerinde kullanılan, uzaktan iletişim ve kapı açma sağlayan cihazlardır. Ancak bazen diafonların kapı açmaması gibi sorunlar yaşanabilir. İşte bu sorunun olası nedenleri ve çözümleri:
Elektriksel Sorunlar:
- Diafonun veya kapı otomatiğinin güç kaynağını kontrol et. Akım yoksa elektrikçiye başvur.
- Diafonun bağlantı kablolarını kontrol et. Gevşek veya hasarlı kablolar, sinyal iletişimini engelleyebilir.
Teknik Arızalar:
- Diafon kapıyı açmıyor olabilir çünkü sensörü arızalıdır. Sensörü kontrol et ve gerekirse değiştir.
- Kapı otomatiği düzgün çalışmıyorsa, mekanizmasını kontrol et. Tıkanmalar veya diğer fiziksel engeller kapı açılmasını engelleyebilir.
Yükseltmeler ve Ayarlar:
- Diafon sistemin yazılımını veya donanımını güncelleştir. Güncellemeler, arızaları giderip performansı artırabilir.
- Diafonun ayarlarını kontrol et. Yanlış ayarlar, kapı açma işlevini etkileyebilir.
Ürün Spesifik Sorunlar:
- Multitek diafonların kapı açmama sorunu, kapı otomatiği ile uyumsuzluk nedeniyle oluşabilir. Üreticiyle iletişime geç.
- Audio görüntülü diafonlar, kamera veya mikrofon arızaları nedeniyle kapı açmayabilir. Bu bileşenleri kontrol et veya onar.
- Na-de görüntülü diafonlarda arızalar, güç kaynağı, bağlantı kabloları veya yazılım sorunları nedeniyle ortaya çıkabilir. Üretici destek ekibine başvur.
Son Çözüm:
Yukarıdaki adımları izledikten sonra hala "diafon kapıyı açmıyor" sorunu devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciye veya diafon üreticisinin destek ekibine başvurmanda fayda var.