Şimdi Ara

Televizyon arızası (Normal açılıyor, bir süre sonra kapanıyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
94.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 37 ekran yaklaşık 10 yıllık bir televizyon var. Çalışması falan her şeyi normal fakat son zamanlarda bir süre kullandıktan sonra kapanmaya başladı. En fazla 15 dakika sonra kapanıyor bir daha açılmıyor, bir süre bekledikten sonra tekrar açılıyor yine kısa sürede kapanıyor. Kapandığında da standby ışığı açık kalıyor. Hani elektrik tamamen kesilmiyor.

Sorun ne olabilir? Tamir edilebilecek küçük bir arıza olabilir mi? Bunları tamir eden birine vermektense kendim yapmayı çok istiyorum, bu yüzden soruyorum.

Tabi içini açmaktan da korkuyorum yüksek gerilimden dolayı. Eğer bir çözüm bulabilirsek korunmak için ne yapmam gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 241 -- 21 Ağustos 2009; 15:55:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Televizyon Kendi Kendine Kapanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Birçok televizyon kullanıcısı, televizyonlarının normal şekilde açıldıktan bir süre sonra aniden kapandığı sorunu yaşamaktadır. Bu durum, can sıkıcı olduğu kadar, televizyon izleme keyfinizi de bozabilir.

Televizyonun Kendi Kendine Kapanmasının Nedenleri

Televizyonun kendi kendine kapanmasının birkaç olası nedeni vardır:

• Aşırı Isınma: Televizyonlar çalışırken ısınır ve uzun süreli kullanım, aşırı ısınmaya neden olabilir. Bu, televizyonun kendisini korumak için kapanmasına neden olur.
    • Güç Kaynağı Sorunları: Televizyonun güç kablosunda, prizde veya güç kaynağında sorunlar, televizyonun kapanmasına neden olabilir.
    • Donanım Arızaları: Televizyonun iç bileşenlerindeki arızalar, televizyonun kapanmasına yol açabilir. Bu arızalar, ana kart, güç kaynağı ünitesi veya diğer bileşenlerde olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Televizyonun yazılımındaki bozukluklar veya hatalar, televizyonun kendi kendine kapanmasına neden olabilir.

Televizyonun Kendi Kendine Kapanmasını Giderme

Televizyonun kendi kendine kapanma sorununu gidermek için şu adımları uygulayabilirsiniz:

• Televizyonu Kapatın ve Prizden Çekin: Televizyonu tamamen kapatın ve prizden çekin. Birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar prize takın ve açın.
    • Aşırı Isınmayı Kontrol Edin: Televizyonun aşırı ısınmadığından emin olun. Televizyonun arkasındaki ve yanındaki havalandırma deliklerinin tıkalı olmadığından emin olun.
    • Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kablosunu kontrol edin ve herhangi bir hasar olup olmadığını inceleyin. Ayrıca prizin çalıştığından ve televizyonun düzgün şekilde takılı olduğundan emin olun.
    • Yazılım Güncellemesi Yapın: Televizyonunuzun üretici web sitesini ziyaret ederek yazılım güncellemelerini kontrol edin. Güncellemeler varsa, bunları yükleyin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra televizyonunuzun kendi kendine kapanma sorunu devam ediyorsa, bir profesyonel teknisyenden yardım almanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı sorun bizim tv dede var, bizimkisinin elektrik anahtarında bir sorunu var sanırım yayı deforme olmuş, düğmeye bastığımda ışık yanıyor elimi çekince sönüyor, yine sizinkindede bu sorun vardır diyecektim am aelektrik kesilmiyor diyorsunuz, acaba sizin tv nin içinde ısıya duyarlı bir elemanmı varki, hani pc işlemcileri gibi aşırı ısınınca kendini kapatırya buna benzer bişeymi var, tv tamirinden anlamıyorsanız içini açmanızı önermem , eski tv lerin içi çok kirli oluyor , ben bi en az 10-15 senelik tv nin içini açmıştım entegrelerin üstü bir karış tozdu, yani uğraştığınıza değmez , ha anlıyorsanız orası başka tabi

kolay gelsin...
  • AYNI SORUN BENDE DE VAR. GÖRÜNTÜ GİDİNCE ANAHTARDAN TVYİ KAPAYIP TEKRAR AÇINCA Bİ SÜRE DAHA ÇALIŞIYOR. BAZENDE 4-5 SAAT SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.
  • bizim eski televizyonda akşamları falan kendi kendine acılıyordu fişini çekmeden uyumak imkansızdı sonra attık gitti...
  • bizimde 10 seneyi aşkın kullanmakta olduğumuz bir tv miz var kendi kendine kapanıyrdu tepesine sağlam bi tane vurunca hemen kendi kendine çalışıyordu 1 ay böyle kullanmıştık. Sonra karar verdik 1 senedir dinleniyor, artık bezdirmişti ama atamadık emektarı yatıyor şu anda. En iyisi vur kaç tekniği herseferinde işe yarıyor ama bi süre sonra eliniz ağrıyabiliyor.
  • elektrik kontagına elektrik gitmiyor olabilir yada içerden kablo kopuk olabilir temassızlık halinde gidiyor olabilir yani bu tamirci işi kolay bişey degildir açmanı tavsiye etmem...
  • 10 yıllık televizyonda elektrolitik kondansatörler kurumuştur, ayrıca dst de çatlak olabilir.
  • evet arkadaşlar bende bu sorunu yaşayanlardanım ama şöyle bir çözüm buldum bu kartın üzerinde büyük soğutuculu str50103 bir entegre var bu çok ısınıyor dolayısı ile televizyonun üretici işlemcilerdeki gibi sanırım kapanmaya program etmiş yanmasın diye o yüzden ısınınca yanıyor ben buna ekran kartlarında kullanılan 12v (150mah) güç kullanan mini fan taktım birtek 12v adaptör uydurdum şuan 33dk oldu tv kapanmadınormalde 10dk zor giderdi büyük ihtimalle bu entegre zarar görmüş yada yanmış ama soğutucu takviye edince işe yarıyor şuan halen soğuk ve problem yok 34dk ya girdik

tv: 37 ekran 14inç hyundai dct 1470

ısınan parça :http://www.panavision.com.br/ML/IMAGENS/CI_STR50103_400PX.jpg

ayrıca bu parça neden ısınıyor ? soğutmayı hallettik , ya kısa süreli hallettikse ilerde başka sorunları yaşamamak için araştırıyorum. ayrıca bu arada 40. dakikadayım hala tık yok takır takır çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 12 Ağustos 2012; 3:40:17 >

• aynı sorun bende de vardı tek çözüm : "TAMİR"
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q7ahg

aynı sorun bende de vardı tek çözüm : "TAMİR"

tamir derken neyini tamir edecez ? ben sorunlu parçaya fan koydum geceden beri izliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

quote:

tamir derken neyini tamir edecez ? ben sorunlu parçaya fan koydum geceden beri izliyorum

ısınan parçayı değiş
    galiba ısınan parça bu değilmi :http://www.direnc.net/STR50103,PR-736.html
    eğer buysa 4-5 lira kargoyla işte en fazla 15 tl tur-tutar

• quote:

quote:

quote:

ısınan parçayı değiş

perpa da bbs elk da garanti vardır ordan alırım , peki değiştirdikten sonra sorun çözülecekmi ? yine ısınırsa belki başka biryerde problemi vardır ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

ısınan parçayı değiş

perpa da bbs elk da garanti vardır ordan alırım , peki değiştirdikten sonra sorun çözülecekmi ? yine ısınırsa belki başka biryerde problemi vardır ?

işte bu yüzden en doğru şey bir tamirciye götürmek ve ya malzemen varsa her parçayı tek tek kontrol etmek

• Arkadaşlar bunun çözümü nedir?Bizim tvdede yapıyor tüplüde tamir etmek istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bence bu sorun aşırı ısınmadan çünkü bu olay onu gösteriyor tv açılıyor aşırı ısınmadan 15dk sonra kapanıyor ve açılmıyor Bi kam dk sonra soğuyunca açılıyor içindeki bişey yanmış veya bozulmuştur çok ısındığı için böyle tv bin fişini çek ve içini aç da bak yanmış şey görünür se aynısından bulup değiştirebilirsin bu eğer transistorlerden biriyse patlamış olabilir transistor rulo şeklindedir eğer ütünde bir sıvı varsa veya çok şişmişse bu sorun transistordendir. Ama transistorlerde bu sorun yoksa koklayarak bul veya üstündeki yanıktanda bulbilirsin eğer bulamazsa bir tv tamieircisne ver eğer kendin yapmak istiyorsan tamirciye soyle bozuk yerini sana söylesin yapmasın sen bozuk parçanın ismini al var ve elektronikçilerden bu parçayı al ve oburunun yerine tak ama bu işleri yaparken tv fişten çıkarın hiç bir şekilde elektrik almasın ve koruyucu gözlük takın

• quote:

evet arkadaşlar bende bu sorunu yaşayanlardanım ama şöyle bir çözüm buldum bu kartın üzerinde büyük soğutuculu str50103 bir entegre var bu çok ısınıyor dolayısı ile televizyonun üretici işlemcilerdeki gibi sanırım kapanmaya program etmiş yanmasın diye o yüzden ısınınca yanıyor ben buna ekran kartlarında kullanılan 12v (150mah) güç kullanan mini fan taktım birtek 12v adaptör uydurdum şuan 33dk oldu tv kapanmadınormalde 10dk zor giderdi büyük ihtimalle bu entegre zarar görmüş yada yanmış ama soğutucu takviye edince işe yarıyor şuan halen soğuk ve problem yok 34dk ya girdik

ayrıca bu parça neden ısınıyor ? soğutmayı hallettik , ya kısa süreli hallettikse ilerde başka sorunları yaşamamak için araştırıyorum. ayrıca bu arada 40. dakikadayım hala tık yok takır takır çalışıyor

Atın buzluğa 10dk bakalım 1 saat çalışıyomu çalışmıyomu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrbaba

quote:

evet arkadaşlar bende bu sorunu yaşayanlardanım ama şöyle bir çözüm buldum bu kartın üzerinde büyük soğutuculu str50103 bir entegre var bu çok ısınıyor dolayısı ile televizyonun üretici işlemcilerdeki gibi sanırım kapanmaya program etmiş yanmasın diye o yüzden ısınınca yanıyor ben buna ekran kartlarında kullanılan 12v (150mah) güç kullanan mini fan taktım birtek 12v adaptör uydurdum şuan 33dk oldu tv kapanmadınormalde 10dk zor giderdi büyük ihtimalle bu entegre zarar görmüş yada yanmış ama soğutucu takviye edince işe yarıyor şuan halen soğuk ve problem yok 34dk ya girdik

Atın buzluğa 10dk bakalım 1 saat çalışıyomu çalışmıyomu.

fanı taktıktan sonra hiç sorun yaşamadım 6 ay kullandım ve sattım

• quote:

Orijinalden alıntı: mrbaba

Arkadaşlar bence bu sorun aşırı ısınmadan çünkü bu olay onu gösteriyor tv açılıyor aşırı ısınmadan 15dk sonra kapanıyor ve açılmıyor Bi kam dk sonra soğuyunca açılıyor içindeki bişey yanmış veya bozulmuştur çok ısındığı için böyle tv bin fişini çek ve içini aç da bak yanmış şey görünür se aynısından bulup değiştirebilirsin bu eğer transistorlerden biriyse patlamış olabilir transistor rulo şeklindedir eğer ütünde bir sıvı varsa veya çok şişmişse bu sorun transistordendir. Ama transistorlerde bu sorun yoksa koklayarak bul veya üstündeki yanıktanda bulbilirsin eğer bulamazsa bir tv tamieircisne ver eğer kendin yapmak istiyorsan tamirciye soyle bozuk yerini sana söylesin yapmasın sen bozuk parçanın ismini al var ve elektronikçilerden bu parçayı al ve oburunun yerine tak ama bu işleri yaparken tv fişten çıkarın hiç bir şekilde elektrik almasın ve koruyucu gözlük takın

aşırı ısıya bi çok şey neden olabilir rulo şeklindeki şeyede kondansatör denir yanan bozulan herşeyde koku bırakmaz hiçbi tv tamirciside arza şu şunu değiştir çalışır demez sanırım...

• Pardon transistorle kondansatörü karıştırmışım aslında tv tamircisi bunu söyler.adama gidip tv yi verirsiniz bunun neresi arızalı yapmadan önce fiyat çıkar de adam bulduğunda Bi fiyat çıkarır sizde diceksiniz neresi bozulmuş ki bu kadar para istiyorsun dersin (genellikle tv tamircileri pahalı yaparlar)adam sana gösterir bunun ismi ne dersin sonrada tmm hiç gerek yok yapılmasına diyip tv yi alır gidersin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.