Şimdi Ara

Sorun Çözüldü - - bilgisayar hiç açılmadan reset atıyor ve sürekli tekrarlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
79.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar pc'nin power düğmesine basıyorum fakat açılmıyor. sorun şu açma düğmesine basıyorum 2-3 saniye sonra reset atıyor ve bunu sürekli tekrarlıyor. ne görüntü geliyor nede başka birşey.

yapılan işlemler;
    -power supply değişti
    -ram değişti
    -cpu değişti
    -anakart değişti
    -bios sıfırlandı
    -bios pili değiştirildi
    -sıfırdan pc kuruldu

gene aynı gene aynı. hadi bir çözüm bulalım buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 13 Haziran 2011; 11:54:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Sürekli Reset Atıyor

Giriş

"Bilgisayar sürekli reset atıyor" veya "Bilgisayar açılmadan reset atıyor" gibi sorunlar, sinir bozucu ve verimliliği engelleyebilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek çözebilirsin:

Donanım Sorunlarını Kontrol Et

• Güç kaynağını kontrol et: Gevşek veya arızalı bir güç kaynağı, bilgisayarın açılmadan reset atmasına neden olabilir.
    • RAM'leri çıkar ve yeniden tak: Gevşek veya arızalı RAM modülleri de bu soruna yol açabilir.
    • Anakartı incele: Yanmış veya hasarlı anakart bileşenleri, bilgisayarın açılmadan reset atmasına neden olabilir.

Yazılım Sorunlarını Gider

• BIOS güncellemelerini kontrol et: Güncel olmayan BIOS, sistem kararsızlığına ve reset atmalara neden olabilir.
    • Virüs taraması yap: Kötü amaçlı yazılım, sistem dosyalarını bozarak bilgisayarın reset atmasına neden olabilir.
    • Windows'u onar: Bozuk veya eksik Windows dosyaları, bilgisayarın açılmadan reset atmasına neden olabilir.

Diğer Hususlar

• Aşırı ısınmayı kontrol et: Isınan bileşenler, sistem kararsızlığına ve reset atmalara neden olabilir.
    • Toz birikmesini temizle: Toz, bileşenler arasında kısa devreye neden olarak reset atmalara yol açabilir.
    • Teknik destek al: Yukarıdaki adımları denediyseniz ancak sorun devam ediyorsa, nitelikli bir teknisyenden yardım alman gerekebilir.

Sonuç

"Bilgisayar sürekli reset atıyor" veya "Bilgisayar açılmadan reset atıyor" sorununu gidererek, sisteminin kararlılığını geri kazanabilir, verimliliğini artırabilir ve veri kaybını önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • donanım uyumsuzluğu oolabilir mi? ya da ram slotlarınızda hata vardır, onları değiştirin bakalım bir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

donanım uyumsuzluğu oolabilir mi? ya da ram slotlarınızda hata vardır, onları değiştirin bakalım bir.
    Oha az önce pcyi getirdim okul bittiği için.Kurdum umutla düğmeye bastım aynı sorun ve bunu yazmak için girmiştim :D. aynen varya basıyorum vııııın diye fan çalışıyor 5 saniye geçiyor rest atıyor vııın diye başlıyor tekrar görüntü falan yok. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xean -- 13 Haziran 2011; 11:37:22 >
  • Selam
    Anakarta takılan ön panel kablolarını düzgün taktığınızdan emin misiniz? Bunu anakartın kitabı içindeki şemalardan bakarak dikkatli bir şekilde takmalısınız.
    Diğer bir bakmanız veya kontrol etmeniz gereken şey, aç düğmesi(power) takılı kalıyor mu?
    Bundan tam emin olmak için tüm ön panel kablolarını sökün ve bir tornavida yardımıyla aç düğmesinin takıldığı yerdeki 2 pini birleştirin ve bırakın. Diğer aksamlarda bir sorun yoksa, bilgisayar açılacaktır.

Bu sorun için şimdilik aklıma gelen olasılığı yazmaya çalıştım. Umarım size yardımcı olur.
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xean

Oha az önce pcyi getirdim okul bittiği için.Kurdum umutla düğmeye bastım aynı sorun ve bunu yazmak için girmiştim :D. aynen varya basıyorum vııııın diye fan çalışıyor 5 saniye geçiyor rest atıyor vııın diye başlıyor tekrar görüntü falan yok. :(

Alıntıları Göster
    Donanım uyumsuzluğu falan olamaz çünkü 15 tatilde kurup 1 yıl önce aldığım ve güzel güzel oynadığım bilgisayarım o benim her şeyim . Ya babam getirdi acaba getirirken biyerlerini falan vurup donanıma zarar vermiş olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    Anakarta takılan ön panel kablolarını düzgün taktığınızdan emin misiniz? Bunu anakartın kitabı içindeki şemalardan bakarak dikkatli bir şekilde takmalısınız.
    Diğer bir bakmanız veya kontrol etmeniz gereken şey, aç düğmesi(power) takılı kalıyor mu?
    Bundan tam emin olmak için tüm ön panel kablolarını sökün ve bir tornavida yardımıyla aç düğmesinin takıldığı yerdeki 2 pini birleştirin ve bırakın. Diğer aksamlarda bir sorun yoksa, bilgisayar açılacaktır.

Bu sorun için şimdilik aklıma gelen olasılığı yazmaya çalıştım. Umarım size yardımcı olur.
    Kolay gelsin..
    dedikleriniz hepisini denedim daha önceden. teknik servisteyim ve elimin altında her imkan var ancak bir pc yi açamadım.

ram-cpu-hard diski çalışan bir pcde denedim. çalışıyorlar. donanım uyumsuzluğuda yok. neden böyle yapıyor anlamadım.

aklıma takılan tek soru biosu güncellenirken bir hata oluştu ve pc gitti. başka birşey gelmiyor artık aklıma.

• quote:

Donanım uyumsuzluğu falan olamaz çünkü 15 tatilde kurup 1 yıl önce aldığım ve güzel güzel oynadığım bilgisayarım o benim her şeyim . Ya babam getirdi acaba getirirken biyerlerini falan vurup donanıma zarar vermiş olabilir mi?
    Selam
    O yazdığım sizin için değildi
    Ben mesajımı yazarken siz yazmışsınız hepsi bu!

Sizede şunu yazayım. Bilgisayrı okuldan getiriken bir yerlere çarpmış veya darbeden dolayı kasa içindeki donanımlarda yerinden çıkma veya gevşeme gibi bir sorun olabilir.
    Eğer bu bilgisayar okulda çalışıyordu da eve getirince çalışmıyorsa, sizce yerini mi beğenmedi diyorsunuz? Sorunu kasada takılı donanımda aramalısınız!
    Kolay gelsin..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Selam
    O yazdığım sizin için değildi
    Ben mesajımı yazarken siz yazmışsınız hepsi bu!

Sizede şunu yazayım. Bilgisayrı okuldan getiriken bir yerlere çarpmış veya darbeden dolayı kasa içindeki donanımlarda yerinden çıkma veya gevşeme gibi bir sorun olabilir.
    Eğer bu bilgisayar okulda çalışıyordu da eve getirince çalışmıyorsa, sizce yerini mi beğenmedi diyorsunuz? Sorunu kasada takılı donanımda aramalısınız!
    Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    Hayır bilgisayar okuldan eve gelmedi yanlış anlamıssınız.Bilgsiyar 15 tatilde okul sebebiyle kalddırılmıştı ve başka bir yere kaldırılmıştı.4 ay sonra tekrar geldi ve şuan bu sorunla karşılaşıyorum.Size sadece benim bilgisayarımda donanım uyumsuzluğu olmaz dedim yani bana yazmadığınızı biliyorum.

• quote:

Hayır bilgisayar okuldan eve gelmedi yanlış anlamıssınız.Bilgsiyar 15 tatilde okul sebebiyle kalddırılmıştı ve başka bir yere kaldırılmıştı.4 ay sonra tekrar geldi ve şuan bu sorunla karşılaşıyorum.Size sadece benim bilgisayarımda donanım uyumsuzluğu olmaz dedim yani bana yazmadığınızı biliyorum.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun vardı bendede.Powerı değiştirince ortdan kalktı sorun.Ama bunun dışında sorun %90 oranında donanımsal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

dedikleriniz hepisini denedim daha önceden. teknik servisteyim ve elimin altında her imkan var ancak bir pc yi açamadım.

ram-cpu-hard diski çalışan bir pcde denedim. çalışıyorlar. donanım uyumsuzluğuda yok. neden böyle yapıyor anlamadım.

aklıma takılan tek soru biosu güncellenirken bir hata oluştu ve pc gitti. başka birşey gelmiyor artık aklıma.
    Bakın şimdi buna gerçekten çok üzüldüm.:((
    Teknik serviste olan veya çalışan bir elemanın bu gibi işleri gözü kapalı yapması lazımdı!!!
    Madem ki uzmansınız, şöyle yapın böyle yapın demeden direkt yazayım. @Bios'u flash disk veya bir diskete kopyalayarak oradan yeniden yazdırın. Veya aynı anakartan birinin @Bios'unu bu anakarta kopyalayın.

Birde şunu demeneizde yarar var. Tüm donanımı kasa dışında monte edin ve deneyin. Eğer çalışıyor ise, mutlaka anakart kasa ile kısadevre ilişkisi kuruyor demektir! Bunun için kasadaki anakart yükseltici vidalarını denetleyin. Gerekirse plastik yükseltici veya vidalar ile anakart altına pul yerleştirin.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Bakın şimdi buna gerçekten çok üzüldüm.:((
    Teknik serviste olan veya çalışan bir elemanın bu gibi işleri gözü kapalı yapması lazımdı!!!
    Madem ki uzmansınız, şöyle yapın böyle yapın demeden direkt yazayım. @Bios'u flash disk veya bir diskete kopyalayarak oradan yeniden yazdırın. Veya aynı anakartan birinin @Bios'unu bu anakarta kopyalayın.

Birde şunu demeneizde yarar var. Tüm donanımı kasa dışında monte edin ve deneyin. Eğer çalışıyor ise, mutlaka anakart kasa ile kısadevre ilişkisi kuruyor demektir! Bunun için kasadaki anakart yükseltici vidalarını denetleyin. Gerekirse plastik yükseltici veya vidalar ile anakart altına pul yerleştirin.
    Kolay gelsin..

Alıntıları Göster

Evet sorunum tam olarak bu daha iyi anlaşılması için video çektim.Benim yapabileceğim bir şey var mı ?

• quote:

Evet sorunum tam olarak bu daha iyi anlaşılması için video çektim.Benim yapabileceğim bir şey var mı ?
    Ben bu videoda hiç bir şey göremedim! Çünkü çok karanlık ve bir şey gözükmediği gibi, bu video yardımı ile nasıl bir açıklama yapılır bilen varsa yazacaktır.
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Ben bu videoda hiç bir şey göremedim! Çünkü çok karanlık ve bir şey gözükmediği gibi, bu video yardımı ile nasıl bir açıklama yapılır bilen varsa yazacaktır.
    Kolay gelsin..

İlgin için teşekkürler.Sesten anlaşılmasını umuyordum.

• quote:

quote:

Kolay gelsin..

Alıntıları Göster
    evet arkadaşlar sorunu buldum. sorun anakart kaynaklı. anakartı bozulmuş. bu arada denediğim anakartta bozuk çıktı iyimi

@Xean

hocam sende bütün parçlarını çıkar yeniden tak. anakarta bağlanan. eğerki uzun uzun dıt sesi felan geliyorsa ram'e elveda de. fakat benim dediğim gibi oluyorsa anakartında bir problem var. geçmiş olsun.

teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için

• quote:

evet arkadaşlar sorunu buldum. sorun anakart kaynaklı. anakartı bozulmuş. bu arada denediğim anakartta bozuk çıktı iyimi

@Xean

hocam sende bütün parçlarını çıkar yeniden tak. anakarta bağlanan. eğerki uzun uzun dıt sesi felan geliyorsa ram'e elveda de. fakat benim dediğim gibi oluyorsa anakartında bir problem var. geçmiş olsun.

Evet denedim.Bütün parçaları çıkarıp taktım.2 ram var bir tanesini çıkarıp açmayı denedim bu sefer rest atmadı ama ekranda gelmedi sadece fan dönmeye devam etti sonra dıt dıt diye sesler gelmeye ve anakartın üstündeki kırmızı ışık yanmaya başladı ardından fan aşırı bir hızla dönmeye başladı korktum kapattım şuan serviste bana bugün döneceklerini söylediler

• quote:

quote:

@Xean

Evet denedim.Bütün parçaları çıkarıp taktım.2 ram var bir tanesini çıkarıp açmayı denedim bu sefer rest atmadı ama ekranda gelmedi sadece fan dönmeye devam etti sonra dıt dıt diye sesler gelmeye ve anakartın üstündeki kırmızı ışık yanmaya başladı ardından fan aşırı bir hızla dönmeye başladı korktum kapattım şuan serviste bana bugün döneceklerini söylediler

Alıntıları Göster
    Böyle bir sorun yaşarsanız diye yazayım şimdi aradılar ve powerin bozulduğunu 275 liraya benimkine eşdeğer 700 watt power takacaklarını söylediler.Yapılacak bir şey yok

• quote:

Böyle bir sorun yaşarsanız diye yazayım şimdi aradılar ve powerin bozulduğunu 275 liraya benimkine eşdeğer 700 watt power takacaklarını söylediler.Yapılacak bir şey yok

ohaa. 275 liramı. gel bize sana 100 liraya gigabyte power supply bağlayalım. 500 watt
  • quote:

quote:

ohaa. 275 liramı. gel bize sana 100 liraya gigabyte power supply bağlayalım. 500 watt

Alıntıları Göster
    100 tl ye fsp de olur , thermaltake de olur fakat arkadasa buyuk ihtimal thermaltake 700w gibi birsey vermisler. Gigabyte alacagima fsp yada thermaltake alirim guc kaynagi icin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

100 tl ye fsp de olur , thermaltake de olur fakat arkadasa buyuk ihtimal thermaltake 700w gibi birsey vermisler. Gigabyte alacagima fsp yada thermaltake alirim guc kaynagi icin...

Alıntıları Göster
    Sen 500 veriyorsunda 500 yetecek mi ? :D.Bilmiyorum markasını sormadımda yarım saat önce tekrar aradılar ve bütün parçaları kontrol etmeden direk power dedik dediler.Şimdi bütün parçaları deniyorlarmış ona göre bana tekrar döneceklermiş kesin power olmayabilirmiş.İnşallah anakart olmazda diyemiyorum çünkü benim anakartta şimdi 300 civarıymış pek farkı yokmuş iki ucuda b**lu

• quote:

Sen 500 veriyorsunda 500 yetecek mi ? :D.Bilmiyorum markasını sormadımda yarım saat önce tekrar aradılar ve bütün parçaları kontrol etmeden direk power dedik dediler.Şimdi bütün parçaları deniyorlarmış ona göre bana tekrar döneceklermiş kesin power olmayabilirmiş.İnşallah anakart olmazda diyemiyorum çünkü benim anakartta şimdi 300 civarıymış pek farkı yokmuş iki ucuda b**lu

Alıntıları Göster
    "Sıfırdan pc kuruldu"

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.