Şimdi Ara

Sorun Çözüldü - - bilgisayar hiç açılmadan reset atıyor ve sürekli tekrarlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
79.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xean

Sen 500 veriyorsunda 500 yetecek mi ? :D.Bilmiyorum markasını sormadımda yarım saat önce tekrar aradılar ve bütün parçaları kontrol etmeden direk power dedik dediler.Şimdi bütün parçaları deniyorlarmış ona göre bana tekrar döneceklermiş kesin power olmayabilirmiş.İnşallah anakart olmazda diyemiyorum çünkü benim anakartta şimdi 300 civarıymış pek farkı yokmuş iki ucuda b**lu

la o nasıl bir servis sadece power supply deneyip telefonmu açtılar sana

sıfırdan pc kurdun vallahi buna işcilik kattın mı, miss

• quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

Orijinalden alıntı: Xean

Sen 500 veriyorsunda 500 yetecek mi ? :D.Bilmiyorum markasını sormadımda yarım saat önce tekrar aradılar ve bütün parçaları kontrol etmeden direk power dedik dediler.Şimdi bütün parçaları deniyorlarmış ona göre bana tekrar döneceklermiş kesin power olmayabilirmiş.İnşallah anakart olmazda diyemiyorum çünkü benim anakartta şimdi 300 civarıymış pek farkı yokmuş iki ucuda b**lu

la o nasıl bir servis sadece power supply deneyip telefonmu açtılar sana

sıfırdan pc kurdun vallahi buna işcilik kattın mı, miss

Adam iyi anlıyor bakınca anlamış

• Evet adam aradı ve poweri tamir ettiğini söyledi.Bazı arkadaşlara sordum tamir edilmez 300 lira ver yenisini al dediler.Şimdi adam aradı ve poweri tamir ettiğini söyledi çalışıyormuş pc.Bu sorunu yaşarsanız ve power bozuk derlerse önce tamir ettirmeyi deneyin.
  • Nasıl olur böyle birşey yahu.
    Bu gün saat 4 civarı temizlemek için çıkardım ekran kartını rami ve cpu fanını sonra saat 5 gibi taktım çalışmıyor.
    Basıyorum düğmeye hıııın diyor dıt diyor tekrar hııııın dıt...
    Ekran kartı ram ve işlemci fanını çok düzgün taktığımık düşünüyorum.
    Zaten daha öncede takıp çıkarmışlığım var.Deli olucam ya deli...
    Ama ekran kartının fanında sanırım biraz gariplik var.Vıııııın diyor 2 saniye hızlı dönüyor sonra duruyor 2 saniye normal dönüyor.Böyle yapıyor sürekli tabi sürekli restart yüzünden de olabilir bilemiyorum...Of of...
  • arkadaş aynı sorun bende de var nasıl çözüldü acaba?
  • Arkadaşlar konu eski fakat bende aynı sorunla karşılaştım. Kasa hariç tüm bileşenleri yeni biraz inceleme sonrasında POWER TUŞU nun takılma yaptığını fark ettim.Yani POWER TUŞU iç yay mekanizması çalışmıyor du.

Çözüm tuş takımını söküp içine evdeki yemek yağından bir damla damlatmak.Herkese kolay gelsin.
    Diğer arkadaşların POWER TUŞ ları tabiki tamamen bozulmuş olabilir ona göre tamir yoluna gitmelerini tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benezelden -- 29 Aralık 2014; 19:15:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus notebook pilde çalışırken pilin az kalması ile ekranı karartmaya başladı o sıra fişini taktım . fakat uyku modu gibi kaldı güç düğmesinden tekrar başlattığımda windows gelmeden 3-4 sn de restart yapıp duruyor. ekran üst sol köşedeki media tuşlarından il olana baınca netbook programı (ipad gibi basit kullanım)açılıyor ama windoes kurulu sistem açılmıyor. geçen hafta kapak menteşesi ve power düğmei tamirine gitti geldi 4-5 gündür çalışıyordu. sıkııntı yoktu.
  • arkadaşlar forumda ilk günüm o yüzden hatalarım olursa kusura bakmayın :) şimdi ben de aynı sıkıntıya benzer bi sıkıntı yaşıyorum. benim laptop yaklaşık 1 ay önce yutup ta takılırken bir anda ciyuuvv diye bi ses çıktı ve kapandı. ardından tekrar açıldı ve yaklaşık 3 saniyede bir reset atmaya başladı. tamirciye götürdüm makinayı. adam fan bozuk soğutmuyor aşırı ışımadan dolayı kapanıyor ddedi. fanı değiştirdi ve artık kapanmaz rahat ol dedi bana. akşam eve gelip oyun oynamaya başladım ve 45 dakika kadar sonra makine aynı hatayı tekrar verdi. tekrar götürdüm elemana bu sefer de işlemci değişip bakalım dedi değiştirdi işlemciyi. 4-5 gün kadar bekledim almaya gitmedim. dedim ki adam tam anlamıyla denesin baksın kapanmayacak şekilde ayarlasın sonra alırım. neyse velhasılı kelam işlemciyi de değiştirdiğini ve laptopun bir haftadır sorunsuz kullanım yaptığını söyledi bana. laptopu aldım tekrar eve geldim. altına bir soğutucu fan falan koymadım direk masanın üzerinde çalışıyodu makine ve birden yine aynı şekilde kapandı. baktım masa sıcak dedim sıcaktan kapanmıştır. ama ilginç olan şu ki hiçbir şekilde oyun açamıyorum. oyunu açtıktan sonra en geç 5 dk içinde reset atyor makine. fikri olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUHAMAHİN661 -- 19 Nisan 2016; 18:28:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MUHAMAHİN661

arkadaşlar forumda ilk günüm o yüzden hatalarım olursa kusura bakmayın :) şimdi ben de aynı sıkıntıya benzer bi sıkıntı yaşıyorum. benim laptop yaklaşık 1 ay önce yutup ta takılırken bir anda ciyuuvv diye bi ses çıktı ve kapandı. ardından tekrar açıldı ve yaklaşık 3 saniyede bir reset atmaya başladı. tamirciye götürdüm makinayı. adam fan bozuk soğutmuyor aşırı ışımadan dolayı kapanıyor ddedi. fanı değiştirdi ve artık kapanmaz rahat ol dedi bana. akşam eve gelip oyun oynamaya başladım ve 45 dakika kadar sonra makine aynı hatayı tekrar verdi. tekrar götürdüm elemana bu sefer de işlemci değişip bakalım dedi değiştirdi işlemciyi. 4-5 gün kadar bekledim almaya gitmedim. dedim ki adam tam anlamıyla denesin baksın kapanmayacak şekilde ayarlasın sonra alırım. neyse velhasılı kelam işlemciyi de değiştirdiğini ve laptopun bir haftadır sorunsuz kullanım yaptığını söyledi bana. laptopu aldım tekrar eve geldim. altına bir soğutucu fan falan koymadım direk masanın üzerinde çalışıyodu makine ve birden yine aynı şekilde kapandı. baktım masa sıcak dedim sıcaktan kapanmıştır. ama ilginç olan şu ki hiçbir şekilde oyun açamıyorum. oyunu açtıktan sonra en geç 5 dk içinde reset atyor makine. fikri olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum :D

Ekran kartın veya kuzey köprüsü isiniyor olabilir. Laptobun tam modeli nedir? Core temp programı kurarak işlemci ısısını kontrol edebilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• acer traveelmate 5742g serisi laptop
  • core tempten de baktım sadece 41 derece :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: MUHAMAHİN661

core tempten de baktım sadece 41 derece :S

Kuzey köprüsünde problem olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir şey araştırırken bu konu dikkatimi çekti, konuyu hortlatmış gibi oluyorum ama belki bu problemi yaşayan birine yardımcı olur,

Zamanında benimde buna benzer problem gelmişti. Anakart/Bios ekranından sonra işletim sistemine ulaşamadan PC reset atıyordu(Hiç bir şekilde işletim sistemi hatası değildi yani).

Denediklerim:
    *PC yi açtım PCI ve Ram slotlarını ve socket uçlarını temizledim.
    *PSU nun voltaj kontrolünü yaptım.
    *CPU nun bacaklarını temizledim, macun yeniledim.
    *CPU voltajını minimal seviyede tutarak açmayı denedim vs vs.

Tonlarca şey denedim ve sorunu BIOS u downgrade ettim çok eski bir versiyona daha sonra tekrar en güncel haline getirdim ve sorun düzelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 19 Haziran 2019; 10:21:30 >
  • Tey tey. 8 sene olmuş bu konuyu açalı. Şimdi bilgisayar mühendisi olduk
    Olduğum güne ...
  • Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama aynı dertten muzdaribim. Dha önce bnm de masaüstünün başına benzer bi sorun gelmişti; pc’ yi akşam kapatıyordum, sabah kalktığımda açılmadan res atıp duruyordu. Hiç işletim sistemi ekranı gelmiyordu. Sonra kasaya bi baktım, yanıyor. Dedim bu sıcaktan. Kasanın içini ilk kez bi açtım ki 2 yılda toz toprak dolmuş. Daha önce hep dıştan elektrikli süpürgeyle temizliyordum. O gün her şeyini söktüm, temizledim; sadece kasada yapışmış tozlar kalmıştı. Takarken kasa fanını ve huniyi takamadım, kasayı toplattığım yere götürdüm. Sahibi yoktu, eleman baktı. Temizledi, bi de mavi ekran veriyor diye format attırdıydım. Getirdim 1 haftadır falan sorunsuz kullanıyordum, sadece 1 defa mavi ekran verdi, o da yeni bi prgdan. Onu kaldırınca düzeldi. Dün de dosya indiriyor diye açık bıraktıydım pcyi. Sabah elektrikler kesilmiş. Gelince açayım dedim başına bi oturdum yine sistemi açmadan res atıp duruyor. Sizce hangi parçasında sorun olabilir? Bir de daha önce de böyle sürekli res’ e geçtiğinde klavyedeki ışıklar falan da yanmıyordu, mouse ışığı geliyor ama klavyeninki yoktu. Şimdi de aynı problem var. Normalde klavyede yanan numlock ışığım; pc res moduna girince yanmıyor. Hatta pcyi açarken res moduna girip girmeyeceğini bu ışığın yanıp yanmamasından anlayabiliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.