Şimdi Ara

PC kitlenip kalıyor.... (Garip Bir Şekilde Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,benim pc normal bir şekilde takılırken..
    Birden çat! diye kitlenip kaloıyor,,donuyor yani,hç birşey işlemiyor,görüntü falan gitmiyor sadece kitleniyor...Restart atmak için pcyi sigortadan kapatıp açmam gerekiyor..
    Bu sorun pcyi açtığımda bazen 1 dakikada bazen 30 dakika bazen 5 saat sonra oluyor...Pcye format atmama rağmen sorun devam ediyor

Varmı birçözüm ?

Sistemim;
    Nvidia 8600 1 gb ekran kartı
    2.5 gb ram
    Gigabayt anakart
    1.6 ghz intel core çift çekirdek işlemci
    250 gb harddisk

Çözüm;

Pc ortalama 10 saattir aralıksız ve sorunsuz açık Büyük bir gazete sayfasını alın,pcnin boş bölümlerine sıkıştırın,dikkat edin fanlara değmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 15 Aralık 2010; 21:58:53 >

• Windows yükledin mi ?
    Yoksa linux mu var
  • Ekran kartı driverini güncelleyin, virüs taraması yapın ve son olarak bilgisayar ısı durumunuzu kontrol edin.

Aşırı ısınma olsa reset atardı ama yinede bakın bir.
  • hddtune programı ile harddiskini test edin.ayrıca kilitlenme sorunu masaüstünde sistem boşda ikenmimi,oyundamı,internete bağlanırkenmi oluşuyor?
    ayrıca kasanın içini temizleyin(fanlar mesela)everest tarzı programlarla sıcaklık degerlerini ölçmek de faydanıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gforce2mx

hddtune programı ile harddiskini test edin.ayrıca kilitlenme sorunu masaüstünde sistem boşda ikenmimi,oyundamı,internete bağlanırkenmi oluşuyor?
    ayrıca kasanın içini temizleyin(fanlar mesela)everest tarzı programlarla sıcaklık degerlerini ölçmek de faydanıza.

Nerde olduğu belli olmuyor,bi anlasam neden olduğunu çözecem...Örneğin az önce pc'yi açtım,windows'un hoşgeldiniz mesajı çıktı ve pc kilitlendi kaldı...

Kasanın içinde ne varsa dün temizledim ,,hijyenik durumda şuanda...

quote:

Orijinalden alıntı: GsliKahraman

Windows yükledin mi ?
    Yoksa linux mu var

Ya hocam forumun her yerinde ayak seslerin var,maşllah ...Windows yükledim,bi arkadaşdan eski işlemcisini aldım 20 liraya..

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

Ekran kartı driverini güncelleyin, virüs taraması yapın ve son olarak bilgisayar ısı durumunuzu kontrol edin.

Aşırı ısınma olsa reset atardı ama yinede bakın bir.

Isınma olduğunu sanmıyorum 3 tane en güçlüsünden fan var pcde..

• Hdd nizi kontrol ettinizmi resimleri upload edermisiniz
  • @soneday ramleri tek tek deneseniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetmetingülcan

@soneday ramleri tek tek deneseniz

Ramleri denedim,birini çıkartıp birini denedim,hiç bişi değişmedi.

quote:

Orijinalden alıntı: zeki41

Hdd nizi kontrol ettinizmi resimleri upload edermisiniz

Hangi resimi istiyorsun ,vereyim?
  • Benchmark ve error scan(Quick scan tik lenmemiş olarak)
  • quote:

Benchmark ve error scan(Quick scan tik lenmemiş olarak)

Dediğin şeyi anlamayadım ne yazıkki,biraz açarsan sevinirim :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

quote:

hdtune programıyla harddiski test edebilir,test sonuçlarını buraya aktarıp hdd konusunda bir fikir edinebilirsin.
  • Yine benim dediğime geliyor olay.Bilgisayarım^-özellikler-donanım-aygıt yöneticisi giriyoruz ve sistem aygıtları nın yanındaki + ya tıklıyoruz pci standart pcı -pcı köprüsüne sağ tıklayıp sürücü güncelleştir diyoruz hayır bu kez değil i seçiyoruz ileri diyoruz listeden yada belirli konumdan seç i seçiyoruz ileri diyoruz arama yüklenecek konumu ben seçeceğim diyip ileri diyoruz PCI standart PCI-PCI köprüsünü seçip ileri diyoruz kurulum bitince restart seçiyoruz ve VOİLA!
  • quote:

quote:

quote:

hdtune programıyla harddiski test edebilir,test sonuçlarını buraya aktarıp hdd konusunda bir fikir edinebilirsin.

160 gb harddiskim

80 gb harddiskim

İyileşicekmi doktor ? :/

• keşke healt kısmını da ekleseydin.hard diskde anlık okuma hataları mevcut.kitlenme sorunu büyük ihtimal hdd'den geliyor.garatisi varsa degiştir derim harddiski
  • winlogon exe Sorunu olabilir
  • Hocam senin sorunun anakart olabilir. Guc kaynagi olabilir. Diger turlu gucu switch ten kapatip tekrar acilacak duruma getirmez ram arizasi da disk arizasida. anca kisa devrede yapar onuda kisa devreyi surekli yapacagindan dolayi makineyi actirmaz. Anakartinin chipset sicakliklarini islemcinin sicakligini kontrol et. guc kaynagin ne marka bunu yazmamissin bunu yaz edinebiliyorsan orjinal bir guc kaynagi ile dene makineni...
  • quote:

keşke healt kısmını da ekleseydin.hard diskde anlık okuma hataları mevcut.kitlenme sorunu büyük ihtimal hdd'den geliyor.garatisi varsa degiştir derim harddiski

Hdd de anlık okuma hataları olsa resetleyince düzelir
    Sorun anakartta gibi görünüyor ama ??
  • Arkadaşlar,artık pc'yi başlattığım an bios ekranında ,,,yani power'e bastıktan 3-4 saniye sonra bile kilitleniyor artık...Ben;

Power
    Anakart
    İşlemci

den şüpheleniyorum,sizde bi onay bi çözüm üretseniz sevinirim..
  • Pc ortalama 10 saattir aralıksız ve sorunsuz açık Büyük bir gazete sayfasını alın,pcnin boş bölümlerine sıkıştırın,dikkat edin fanlara değmesin

• quote:

Pc ortalama 10 saattir aralıksız ve sorunsuz açık Büyük bir gazete sayfasını alın,pcnin boş bölümlerine sıkıştırın,dikkat edin fanlara değmesin

kalçalı but

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.