Şimdi Ara

Elektronik çizim programları ve deneyimleriniz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

board makeri kullandım ve kullanıyorum
    kütüphanesine istediğiniz elemanı kumpas yada mikrometre ile ölçerek eleman ekleyebiliyosunuz.
    7 kat çizim yapıp auto roter ve kanalların kontrollerini yapabiliyorsunuz.
    ayrıca kullanımı basit
    bence tek eksiği similasyon, sanırım o da yeni çıkacak olan sürümleri olursa eklenecektir.

• 2.50---2.80
    usb den printer çıktısı vermiyor.
  • @Bleach dostumuzun büyük bir incelikle pm'e attığı mesajı kendisinden aldığım izinle sizlere aktarmak istedim.

"Selam
    ...
    Ben Tübitak ve Aselsanda çalıştığım sürelerde Mentor Graphics Expedition, Mentor Graphics Design Suite, Cadence Allegro, Cadence ORCAD ve Protel kullandım. PADS programı aslında Mentor Graphics in en düşük seviyedeki programı. Mentorun programlarında FPGA sentezleyicisiyle direk bağlantısı da var, protel için bahsettiğiniz özellik yani. Zaten Mentor FPGA üzerine de pekçok tool üretiyor. Cadence nin Allegrosu da çok kullanılıyor ama herkes ORCADi biliyor. Hızlı veriyolları tasarımında Mentor gibi o da pekçok hesabı otomatik yapıyor. Bana göre allegro ORCAD in bir üst basamağında duruyor. Hepsini kullandım. Hepside çok güzel ve farklı. Ama Mentorun kütüphaneleri yok denecek gibi. Zaten Mentor dünya paraya ayrıca kütüpane satıyor. Ama biz hep direnç için bile kütüphanemizi hazırlıyorduk.

Bende evde ve hızlı üretim gereken durumlarda Eagle kullandım. Çok hızlı ve güzel. Arayüzü de komut satırı kadar başarılı. Ama onun da CAM processoru berbat. Çok zorluk çıkardı. Özellikle LPKF kazıma cihazlarına iş çıkartırken.

Bunlar da benim ekleyebileceklerim. Saygılar "

Dostumuz eksik yönlerimizi tamamlamak suretiyle, okuyup etkinenerek yön bulacak arkadaşlarımıza büyük bir yardımda bulunmuş, sağolsun var olsun.Bende huzurlarınızda saygılarımı sunuyorum.

Biraz açayım ,Orcad 10.5 ile tanınırken yakın zamanda Cadence Allegro 15.7 ile üst versiyonunu çıkardı.
    Spectra,pspice capture gibi tüm modülleri içerisinde.1,32gb civarında.
    @Göktuğ nicli bir kardeşimiz bu programın kullanımı ile ilgili çok mükemmel bir kaynak hazırlamıştı diye hatırlıyorum.

Yukarıdaki satırlardan ben şu sonucu çıkardım.Sadece hafta sonu boşdurmamak için değilde, bu ilerde işim olur ya da bir parçası olur diyenler ,iyi-kötü küçük-büyük demeden hepsini denemek zorundalar.
    Kısa sürede menülere alışınca iş kolay olacaktır.
    Zaman ilerledilçe pcb işindeki firmelar çoğalıyor ve kalite yükseliyor.Protoboard lar bile ev yapımı kadar ucuzladı.Tooling ücreti almayanlar bile var.Öğrenci arkadaşlarımıza büyük kolaylıklar gösteriyorlar.Ve tabii kalite mükemmel evde yapamayacağınız kadar.Kimbilir belki evde de, ilerde çok katlı delik içi kaplama yapabiliriz ama ben o sıralarda balık da olurum herhalde.

• bu programlar ne işe yarıyor???
  • Dusuk seviyeleri yeterince inceliyorsunuz. Onları geciyorum.
    Protel PADS Allegro bahsedilebilecek programlardır.
    Protel cok dokuman var. Tercih etme sebebi olabilir.
    PADS bilen birinin elinde hızlı ve etkili ürünler cıkmasını saglar.
    Allegro cok kullanmadım. Biraz karısık bir yapısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktugcakmak -- 21 Haziran 2007; 17:35:39 >
  • Arkadaşlar kütüphane olarak Proteus olsun diptrace olsun çok yetersiz ben uydu işlemcileri,pc köpruleri ile çizim yapıp board yapmaya çalıştıgım için Mentor,Allegro gibi çizim programlarını kullanmaya çalışıyorum nete aradığınız zaman zorda olsa mentora kütüphane buluyorum kendim için IBM olsun Nvida olsun Sis olsun İntel olsun bir kaçtane bulabildim ve işimede yarıyor açıkçası ama programlar gerçekten çok zor bazen çıldırasım geliyor
  • [Deleted by Admins]
  • easy pc
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.