akgun41 arkadaşım hayırlı olsun, bende arıza lambası sorunu olmadı, ilk zamanlarda vites boştayken arıza lambası yandı ve söndü, servis 2000 veya 3000 km sonra ince ayar yapılacağını söyledi. Ama artık arıza lambası yanmıyor, sadece bir kaç kere gördüm rolantideyken. lpg den öncede benim arabada vitesi boşa sallayınca bazen arıza lambası yanıyordu o yüzden çok ciddiye almadım çünkü bilgisayara bağlayıp baktıklarında sorunu bulamayıp ateşleme sisteminde bazen olabilir demişti yetkili servis. hafta sonu ilk kontrol ve ince ayara gidecem bi gelişme olursa bildiririm. Ama yakıt tasarrufu ve performansı şimdilik çok iyi.
teşekkür ederim cevabın için bıde araç bi kac kez tekledi ve stop ettı motor sıcakken kalkışta ısıklarda bide rampada stop ettirdim gaz yemedi ama yolda gidişi çok iyi. benzinde ne yakıyodun su an nekadar yakıyosun? kilometrede benzinde 350 falan yakıyodum su an ne oldu bılmıyorum gazda
Motor sıcakken hiç tekleme veya stop etme sorunum olmadı, yani benzinden farkı yok gibi. Şehir içi 110 kuruş, uzun yol 90 kuruş yakıyor. Benzinde ise 250 kuruş ş.içi, uzun yolda 160 kuruş yakıyordu. Ama bu ölçümler normal 3000 devir civarında kullanırsan böyle, biraz daha süratli veya agresif kullanımda şehir içi 350 kuruş normal aslında. Ama senin eğer normal kullanımda 350 ise biraz fazla yakıyormuş.
306ANKARA OLMUYO ARKADAŞ BE AYAR TUTTURAMADILAR. USTAMI HERKES MET EDİYO AMA BAKALIM NE OLCAK? HE BİDE LPG ENJEKTÖRÜ 1.8 TAKMISLAR ELİNDE YOKMUS YARIN GEL 1,5 GELİCEK ONU DENEYELİM DEDİ. BAKALIM! BİDE ROLANTİ MOTORUMU NEDİR O ARIZALI DİYO BUJİLERİ DEİŞ DİYO BAKALIM NEREYE KADAR? BENZİNDEDE OYNAMA YAPIYOR RÖLANTİ AMA GAZDA DAHA KÖTÜ 7000-11000 ARASI DEVİRSAATİ OYNUYO ACAYİP ÇALISIYO BİR SAATTEN FAZLA UGRASTI BAKALIM NE OLCAK SENİN ARABAYA NASIL Bİ ENJEKTÖR YANİ KAÇ ENJEKTÖR TAKILI
hayırlı olsun
Ben de lpg taktırmadan önce rolantimde oynam vardı. Önce egsozu değiştirdim, sonra da ustama rolanti düzenleyicisini temizlettim. Öyle ucuz bir şey de değil rolanti düzenleyicisi. Önce temizletmeyi dene. Hala rolantin düzelmezse kesin değiştirmelisin . Çünkü lpg hiç bir işe yaramıyor o zaman.Ben de sorun kalmadı. Zaten lpg takmadan önce gereken bakımların hepsini yaptırmak gerekiyor.
quote:
Orjinalden alıntı: akgun41
306ANKARA OLMUYO ARKADAŞ BE AYAR TUTTURAMADILAR. USTAMI HERKES MET EDİYO AMA BAKALIM NE OLCAK? HE BİDE LPG ENJEKTÖRÜ 1.8 TAKMISLAR ELİNDE YOKMUS YARIN GEL 1,5 GELİCEK ONU DENEYELİM DEDİ. BAKALIM! BİDE ROLANTİ MOTORUMU NEDİR O ARIZALI DİYO BUJİLERİ DEİŞ DİYO BAKALIM NEREYE KADAR? BENZİNDEDE OYNAMA YAPIYOR RÖLANTİ AMA GAZDA DAHA KÖTÜ 7000-11000 ARASI DEVİRSAATİ OYNUYO ACAYİP ÇALISIYO BİR SAATTEN FAZLA UGRASTI BAKALIM NE OLCAK SENİN ARABAYA NASIL Bİ ENJEKTÖR YANİ KAÇ ENJEKTÖR TAKILI
Akgün arkadaş, inşallah sorunun düzelir, benim araçta 4 tane enjökter takılı, geçen hafta pejo servisinede kontrol ettirdim, bayağı beğendiler. Fakat bildiğim kadarıyla senin arabada zaten fazla benzin yakma sorunu vardı, komple normal bakımını yaptırmanda fayda var. Bu arada Atiker servislerinde şu an acaip rağbet varmış, usta zor yetiştiriyoruz diyor. Galiba senin arabayada parça yetiştiremeyip farklı parçalar taktıklarından sorun yaşamış olabilirsin.
quote:
3 kez daha gıttım her gıdısımde oluyo baska sorun cıkarıyo ama bakalım su an iyi rölanti sorunu düzeldi. kalkısta gaz yememeye basladı bugun onuda yaptılar inşallah oldu gibi bıkacgun gecsın bakalım ne olucak baska bıyerden patlak vermez insallah
he bide Ahmet Uzun arkadaşım dedıgın gıbı rolantı duzenleyıcıyı temızlettım duzeldı.Rolantı ayarı su an iyi. Yardımlarınıza tesekkürler
temizletmek işe yarıyor. parçacıda 300-400ytl civarı, servis kaça takar hiçbir fikrim yok. gerçi takmasında birşey yok ama, servistir bu; yağ değişimine bile iyi işcilk yazıyorlar.
quote:
he bide Ahmet Uzun arkadaşım dedıgın gıbı rolantı duzenleyıcıyı temızlettım duzeldı.Rolantı ayarı su an iyi. Yardımlarınıza tesekkürler
Arkadaşlar 306 ile ilgili bütün bildiklerinizi tek bir başlık altında paylaşmak için hepinizi 306 topluluğuna bekliyorum.