Şimdi Ara

307 ci arkadalar bir deneyin lütfen...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımın yokuşlarda viteste iken duruş yönüne göre ileri veya geri sürekli kaçtığını farkettm. Henüz 4500 km bir araç ve çok dikkatli kullanırım. Sizden ricam normal bir yokuşta veya sert bir yokuşta aracı stop edip 1 vitese takıp aracın kaçıp kaçmadığını kaçıyorsa nasıl kaçtığını yani süreklimi yoksa kaçıp durup sonra tekrarmı kaçıyor bunu bir deneyebilirmisiniz!!!

Sebebi servis elemanı bütün peugeotlarda bunun olduğunu ve çok çok normal bir durum olduğunu söyledi hatta bir başka araçla deneyebiliriz dedi oda yapıyormuş ve bir türlü düzeltememişler sonra bakmışlarki hepsinde varmış. Böyle birşey doğrumu lütfen deneyerek buraya yazabilirmisiniz.

Keza böyle bir durum varsa el frenini asla hmal etmeyelim veya emanet verirken verdiğimiz kişiye önemle bildirelim bu kadar hayati bir olayı nasıl tesadüfen öğrenioruz onuda nlamış değilim.

Şİmdiden herkeze teşekkür ederim...

• hayır arkadasım böyle sacmalıkmı olurmus sanzuman arac stop edikken 1. vites( en küçük vites olması önemli) te olsun....Rampa asagıya dur!Debraja basarak stop et el frenini cek!Stop edikken arac 1 . viteste oldugu sırada el frenin indir arac sanzuman dişilileri birbirine dayanana kadar asagıya akıcak oda 1-2 cm kadar yol...Eger ki rampa cook cook dikse bayır sanzumanı cevirir böylece arac asagıya dogru hareket eder!!!Bende kesinlikle böyle bir durum yok ama yineden ilk büyük bir rampada senin için deniyecem...
    Anladıgım kdarıyla sende böyle bir dik rampa durumu yok normal bayırlardan bahsediyorsun dimi?
  • bende böyle bi problem yok çünkü hatırlıyorum bazı dik yokuşlarda arabayı kaldıramayıp stop ettirdiğimde 1. vitesteyken araba öylece kalıyodu.sadece arkaya doğru rave in de dediği gibi biraz gidiyo.bi salınım yapıyo sonra da duruyo.yani geri kayma diye bişi yok.bence senin problemin baskı balatayla ilgili.dediğim gibi sorununu belirtirken daha önce araç bağırığı halde gitmiyor cümlesini kullanmıştın.daha doğrusu bağırdığı kadar gitmiyor.ve bu problem de benim aklıma baskı balata problemini getiriyor.debriyaj balatasının sürtünmesini sağlaması için kullanılan mekanizmada (yay mı kullanılıyo bilmiyorum) arıza vardır bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: felixo

Arkadaşlar aracımın yokuşlarda viteste iken duruş yönüne göre ileri veya geri sürekli kaçtığını farkettm. Henüz 4500 km bir araç ve çok dikkatli kullanırım. Sizden ricam normal bir yokuşta veya sert bir yokuşta aracı stop edip 1 vitese takıp aracın kaçıp kaçmadığını kaçıyorsa nasıl kaçtığını yani süreklimi yoksa kaçıp durup sonra tekrarmı kaçıyor bunu bir deneyebilirmisiniz!!!

Sebebi servis elemanı bütün peugeotlarda bunun olduğunu ve çok çok normal bir durum olduğunu söyledi hatta bir başka araçla deneyebiliriz dedi oda yapıyormuş ve bir türlü düzeltememişler sonra bakmışlarki hepsinde varmış. Böyle birşey doğrumu lütfen deneyerek buraya yazabilirmisiniz.

Keza böyle bir durum varsa el frenini asla hmal etmeyelim veya emanet verirken verdiğimiz kişiye önemle bildirelim bu kadar hayati bir olayı nasıl tesadüfen öğrenioruz onuda nlamış değilim.

Şİmdiden herkeze teşekkür ederim...

Servis elemanınız kesinlikle saçmalıyor. Şanzımanında sorun olmayan bir araç rampada 1. vites takılı iken kesinlikle 'sürekli olarak' arkaya kaçmaz, şanzıman işlevini görene kadar çok az bir kayma yaşanabilir ancak sonrasında el frenini çekmişcesine ani ve sert bir duruş olacaktır bu andan itibaren araç kayıyorsa şanzımanında sorun vardır. Rave nin de dediği gibi 1. vites olması önemli çünkü en güçlü vites 1. vitestir, 1. vitesi bile geri sardıracak bir kuvveti sağlayacak olan bir bayır düşünemiyorum, çok abartı birşey olması lazım. Bir ihtimal senkromeçlerde sorun vardır siz aracın viteste olduğunu düşündüğünüz anlarda vites geçmiş olmayabilir, peki normal kullanımlarda debriyajın kaçırdığı hissine kapılıyormusunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 17 Nisan 2007; 12:33:39 >

• ya arkadaşlar bende fikren size katılıyorum ancak bunu test edin lütfen ben serviste 2005 model bir 307 yi denediler göümün önünde oda yaptı ama bayağı bir km vardı... Lütfen deneyip yazarmıısnız şu olayı bir çözelim..

Teşekkürler.
  • Yarın benim 307 le bir deneyeyim bakayım.Bende merak ettim şimdi.
  • The_Economist Dostum sana zahmet bir denersen sonucu deneyerek kanıtlamış oluruz. Aslında daha fazla katılım beklerdim ama şaşırdım doğrusu önemli ve çok çok dikkat edilmesi gereken bir durum bu!!! Eğer böyle bir durum varsa ki var olduğu iddia esiliyor bunu bilerek kullanmalıyız. Sana çok teşekkür ederim onca insan arasından ben deneyeyim demişsin. Sonuçları bekliyorum hocam kolay gelsin.
  • abi mesela aracında 2. viteste rampa sararken 30-40 la giderken gaz pedalı köklediginde devirin birden kalkıp sürat artmamısını bi denermisin...Bence debrajdan olabilir ama debrajdan olsa hadi siz anlamadınız servis elemanının anlamaması mümkün deil bende cok merak ettim 307 yle ilk bayırda deniyicem
  • sevgili rave dediğini tam anlamadım yani 2. viteste yokuş yukarı giderken hız 30-40 da iken tam gaz yapacağım.. Doğru anlamışmıyım deneyeceğim ama bu sorun yani stop edip 1. viteste iken kaçması akması hata olarak algılamıyor servis hepsi böyle yapar diyor istersen dene diyor hatta bir tane araç çekip denedi ama bayaa km vardı aracın. Sende bir denersen yarın çok net bir olay olur.

Yokuşun çok çok aşırı dik olmasına gerek yok sanırım aslında bir kaç yokuştada deneyebilirsiniz normal sayılabilecek yokuşta dahi oluyor ancak hemen olmadı demeyin yani stop edip en az bir dakika gözlemleyin aracı..

1 Dakika bekleyin. Araç önce bir hamle yapıp otururyor gibi gözüksede çok hafif zor algılanacak bir hızda akıyor sonra birden bir hamle daha yapıyor sonra bir halme daha!!!

Görüşmek üzere.
  • Ben kendi namıma ne yapabilirim diye düşündüm ve kendi aracımla(406) baskı-balata katili olarak adlandırdığımız bir bayırda dediğinizi denedim ve böyle bir sorun ile karşılaşmadım. Belki geçmişte dikkat etmemişimdir diyordum ama aynen anlattığım gibiydi teoride neyse pratikte de o oldu; araç kaçırmadı.. Böyle olunca hak buyurursunuz ki konu benim de kafamda bir soru işareti olarak kaldı, yarın ufak bir iş için servise gidecektim gittiğimde onlara da sorar ve bir değerlendirme alırım, hatta 307 görebilirsem denemelerini de rica ederim. Yarına kadar sağlıcakla kalın..
  • ok hoca benim 307 garajda duruo sınav haftası oldugu için gidemiorum rainbow la geziorum cuma yada cumatesi cıkarırım herhalde o zman deniyecem
  • quote:

Orjinalden alıntı: felixo

The_Economist Dostum sana zahmet bir denersen sonucu deneyerek kanıtlamış oluruz. Aslında daha fazla katılım beklerdim ama şaşırdım doğrusu önemli ve çok çok dikkat edilmesi gereken bir durum bu!!! Eğer böyle bir durum varsa ki var olduğu iddia esiliyor bunu bilerek kullanmalıyız. Sana çok teşekkür ederim onca insan arasından ben deneyeyim demişsin. Sonuçları bekliyorum hocam kolay gelsin.

iyi günler.Bugün 307(2006 model) ile deneme yaptım.İlk önce bayır aşağı stop ettirip aracı, geri vitese taktım frenden ayağımı çekince 1-2 cm lik bir kayma sonucu araba durdu.Aynı şeyi bayır yukarı 1.vitese takarakta yaptığımda araç yine 1-2 cmlik geri kaçma sonucu durdu.Büyük ihtimal aracınızda sorun var.Arabanızı gidebileceğiniz başka bir servis varsa ona göstermenizi öneririm.

• inat ettim az önce evin yakınındaki çoğu sürücünün el freni yardımıyla kalktığı yokuşta denedim.aracı 1. viteste stop ettirdim ancak geri kaçma diye bişi olmadı.hatta tekrar çalıştırmadan vitesi boşa alıp aracı biraz kaydırdıktan sonra tekrar 1. vitese taktım.tekrar ayağımı debriyajdan çekip kayıp kaymıyo mu diye denedim ama yine aynı sonuç...

servisteki elemanın ne kadar pişkin biri olduğunu merak ettim doğrusu...
  • Merhaba arkadaşlar bu 1-2 cm lik kaymanın sonucunda bekledinizmi ? yani aracı en az bir dakika hiç dokunmadan bekledinizmi yani. Stop edip ayaklarınızı pedaldan çekince 1-2 cm lik kayma oluyor sonra beklemeye devam ediyorsunuz 1 dakika beklemenizi rica edeceğim çünkü çok çok çok yavaş ilerliyor ve birden tekrar 1-3 cm kayma yapıyor...

Yada servisin gazabına geliyoruz. Tüm peugeotlar böyleymiş!!!
  • öyle şey mi olur yaa.o zaman parket arabayı markete git gel bi bakmışsın araba yokuşun aşağısında (tabi oraya kadar gidebildiyse) toslamış biyere duruyo...

saçmalık...

şimdi üşeniyorum felixo.yarım saate kadar yenisahraya gitmek için çıkıcam.malum akşam 18.50 de sınafım var.herneyse.deniycem söylediğini.hiç olucak bişiymiş gibi gelmiyo ama bakalım bekleyip görücez.

senden bi isteğim daha var bayinin ismini açıklar mısın?
    ekleme: ayrıca sana bu arızanın bütün peugeotlarda olduğunu söyleyen ustanın(!) ismini biliyorsan onu da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 18 Nisan 2007; 15:21:42 >
  • Arkadaşlar bu testi Toyota corolla 2005 Honca civic 2005 Renault Clio 2004 Araçlarda denedim. Hepside hatta renault bayağı bir kaçış yaptı... Şimdi ise kaçış olmadı diyen arkadaşların cidden bu testi nasıl yaptığına takıldım. Cidden onlar kaçmadımı? Veya kaçıyorda hemenmi bırakıldı test. Cidden ilginç bir konu oldu bu. Keşke bir iki kişi daha olsada en az 5 araç ile denesek bu olayı 307 tabi. Aslında ilginin daha fazla olacağını düşünüyordum ama olmadı..

Deneyen arkadaşlar testi 1 dkikaya uzatarak tekrar deneyebilirlermi yokuşta ne çok dik nede ölesine bir yokuş normal bir yokuş olsun işte..

Teşekkürler...
  • arkadaşım bugün peugeot servisine uğradım orada bakımı bitmiş 2003 model bir 307 vardı çıkarken denemelerini rica ettim, yan koltukta da ben vardım aracı gayet dik bir yokuşta stop ettirip 1. viteste sabit bıraktık ve benim pimpirikliğim üzerine demiş olduğun gibi 1 dk bekledik kesinlikle hiçbir kayma yaşanmadı, biz rezil olduğumuzla kaldık bence aracını başka biryere göster senkromeçlerinde bir sorun olması muhtemel..
  • Soylukan Dostum çok çok ilginç yaaa... Birçok araçla deniyorum hala bulabildiğim tüm araçlarla deniyorum hepsi istisnasız kaçıyor!!! Hatta iki tane 307 ile test ettim benimki hariç skoda renault honca civic toyota corolla .... Nasıl oluyor anladım gitti birde senkromeç nedir dostum. Önemli bir durummudur. Kimi diyorki morot compressyonundan kimi diyorki baskı balatadan kimi diyorki senkromeç:)) Ancak inanın kendi gözlerimle bir çok araçta bunu görünce ya bana tesadüfen denk geliyor böyle durumlardaki araçlar veya cidden bütün araçlarda ver. Kafam hala karma karışık.
  • ben tahmin ettim baskı balatadandır diye kesin bişi söylemedim.bence diye başladı zaten cümlem :) usta değilim bişi değilim.sadece aklıma orada problem olacağı gelio ondan yorum yaptım.... üstelik şu cümlenizin üstüne özellikle bastırıyorum "araç bağırdığı halde bağırdığı kadar gitmiyor (cümleden tam emin değilim ama önceki konuda geçiyor)...bu cümle üzerine aklıma baskı balata problemi olma ihtimali daha çok yatıyo.

herneyse bu arada okula giderken denedim yokuşta.inatla bekledim ama ne kayma var ne bişi.zaten kayma olması da saçma geliyo bana...
  • extremeenvy dostum sen haklısın ilk akla gelen baskı balata zaten o durumda doğru bir tespit hatta çoook eski bir iki şöförde bunu söylemişti. Hadi onu geçtik ama bugün denediğim onca araç geri geri kaçtı yaa inanamadım. Ya bu araçların hepsinde bir sorunvardı veya sizin denediğiniz yokuş benim yokuştan farklı çok aşırı dikte değil aslında ama ne bileyim garipki garip yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.