Şimdi Ara

307 ci arkadalar bir deneyin lütfen... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • problem haklı olup olmama davası değil.problemin kaynağı bi bulunsa servis tarafından biz de rahat etsek :)

o diil de ben ki çoğu yokuşta el freni kullanmam, denediğim o yokuşta el freni kullanmayınca ya arkada araç varsa ona toslarım ya da arabayı bi iki kere sağlam geri kaydırır, sonra da patinajla kalkarım.(tosladığım görülmemiş ama geri kaydırdığımda kornayla küfür yediğim olaylar boldur)

gerekirse daha dik yokuşta da denerim ama gerek olduğunu hiç sanmıyorum.yani ne kadar dik olursa olsun araç şu şekilde geri kaçar, lastikler yere iyi tutunamaz, o sebeple yeri kavrayana kadar kayar.yoksa lastikler vitesteyken döneceğini sanmam...

yalnız hala ısrarla servisin ve ustanın adını (kimse bütün peugeotlarda böyle diyen) istememe rağmen inatla okumamış gibi davranıyosun.dellenicem burda kastın mı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 18 Nisan 2007; 22:39:20 >

• extremeenvy testte benim aracım hiç kaçmadı diyorsun yani... İlginç valla bir çok araçla denedim kaçtı. Bu arada servis ismini ısrarla istemişsin ama vermemişim servis benimde müşteri kaybetmeyim diye vermiyorum:)

Servis Ankara Göral ama usta ismine kadar vermeninde bir anlamı yok genel kanı buysa sanırım hepsi aynı fikirdedir. Şahıs ismi vermek beni rahatsız eder ki sadece bir usta bunu söylemediki 3 usta onayladı hatta bi tanesi gitti 307 2005 model bir araç aldı getirdi denedi gözümün önünde.

Denemeye devam edeceğim bulduğum tüm araçlarla ve bir başka servistede olayı doğrulatacağım haaa yok iş böyle değilse kan kusturacağım oradakilere kan kusacaklar. Aracımın hayati bir durumu varsa ve böyle bir yalan okunmuşsa .....
  • quote:

Orjinalden alıntı: felixo

extremeenvy testte benim aracım hiç kaçmadı diyorsun yani... İlginç valla bir çok araçla denedim kaçtı. Bu arada servis ismini ısrarla istemişsin ama vermemişim servis benimde müşteri kaybetmeyim diye vermiyorum:)

Servis Ankara Göral ama usta ismine kadar vermeninde bir anlamı yok genel kanı buysa sanırım hepsi aynı fikirdedir. Şahıs ismi vermek beni rahatsız eder ki sadece bir usta bunu söylemediki 3 usta onayladı hatta bi tanesi gitti 307 2005 model bir araç aldı getirdi denedi gözümün önünde.

Denemeye devam edeceğim bulduğum tüm araçlarla ve bir başka servistede olayı doğrulatacağım haaa yok iş böyle değilse kan kusturacağım oradakilere kan kusacaklar. Aracımın hayati bir durumu varsa ve böyle bir yalan okunmuşsa .....

Arkadaşım Ankara Göral servis konusunda o kadar da iyi değil.Ben bi sis farı sormak için aradığımda 3 kişi 3farklı cevap vermişti ve bu 3cevaptan en düşük maliyetlisi 1000liraydı.Oysa ben bunu başka bi peugeot servisinde 200liraya yaptırdım.

Sana tavsiyem arabanı Ankara/Tekotoya götürmen.Orada gerçekten ilgileniyorlar.Göral sadece satışta iyi serviste ise bence 0

• HRMNKY sana gerçekten katılıyorum... Tekotoyu ben önceden bilmiyordum ancak bir arkadaşımdan öğrendimki meğerse asıl Yeri orasıymış bununlada kalmadı öyle alelade bir iletişim kurayım dedim müthiş bir karşılama ve ilgi vardı inanamadım. Telefonla arayarak sorunumu öğrenmek istediler bende teşekkürlerimi ilettim en kısa zamanda oradayım inşallah.
  • Hocam bugün ilk denediğim bayırı değiştirerek daha dik bir bayırda denedim 307 yi.Yaklaşık 60 derecelik bir bayırda(oldukça dik ) arabayı stop etttirip vitese taktım ve ayağımı frenden çekince yine araba 1-2 cm kayma sonucu durdu ama bu sefer senin söylediğin gibi 1 dakika bekledim.Bu 1 dakika süre içinde araba periyodik olarak 15-20 sn arasında 1-2 cm kayarak geri gitmeye başladı.Daha sonra eğimi daha az olan yaklaşık 45 derece olan bayırda yine aynı işlemi yaptım.Bu seferde araba ilk başta olağan 1-2 cm lik kaymasını yaptı sonra bir 25-30 saniye sonra ikinci kaymayı yaptı.Daha sonra bir 3-4 dakika beklememe rağmen bir daha kayma yapmadı.Benim düşüncem dik bayırda vites yerine el frenine güvenmek daha akılcı olur.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Economist -- 19 Nisan 2007; 22:02:45 >
  • bende focusumla denedim dediğin olayı. 1-2 cm kaydı sonra olduğu yerde takılı olarak kaldı.
  • The_Economist Arkadaşım içimi rahatlatan ve testi ciddi anlamda en uygun gerçekleştiren sen oldun sanırım burada kimse araç kaydı demedi ??? Bense kaç gündür belki 10 araçla denedim hepsi kayıyor belli bir dereceden sonra hele hiç durmuyor neredeyse bununda normal olduğunu düşünmeye başladım. Elfreni tek çözüm diğer arkadaşlarında aklında olsun bari. Gerçi kimse gerekli önemi vermedi bu teste ben daha fazla katılım olur herkez dener diyordum ama olmadı şaşırdım çok zor ve çok zaman alan bir test değildi çünkü.

İlgin için çok teşekkürler hocam...
  • tergen hocam testi tam anlattığım şekli ilemi yaptın hiçbir farklılık yoktu yani değilmi? çünkü ben focuslada denedim ve gidiyor araç. Önce 1-2 cd gidip durdu 10 saniye hissedilmeyecek kadar kaydı daha sonra gitmiyor evet dedikten sonra patt 1-2 cm daha kaydı ama şu var yokuş derken öyle alelade bir yokuş değil orta hal bir yokuş seçin lütfen bu sizinde can güvenliğiniz ve aracınızın güvenliği için...

Teşekkür ederim vakit ayırdığın için...
  • quote:

The_Economist Arkadaşım içimi rahatlatan ve testi ciddi anlamda en uygun gerçekleştiren sen oldun sanırım burada kimse araç kaydı demedi ??? Bense kaç gündür belki 10 araçla denedim hepsi kayıyor belli bir dereceden sonra hele hiç durmuyor neredeyse bununda normal olduğunu düşünmeye başladım. Elfreni tek çözüm diğer arkadaşlarında aklında olsun bari. Gerçi kimse gerekli önemi vermedi bu teste ben daha fazla katılım olur herkez dener diyordum ama olmadı şaşırdım çok zor ve çok zaman alan bir test değildi çünkü.

İlgin için çok teşekkürler hocam...

bir şey değil hocam.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

• quote:

tergen hocam testi tam anlattığım şekli ilemi yaptın hiçbir farklılık yoktu yani değilmi? çünkü ben focuslada denedim ve gidiyor araç. Önce 1-2 cd gidip durdu 10 saniye hissedilmeyecek kadar kaydı daha sonra gitmiyor evet dedikten sonra patt 1-2 cm daha kaydı ama şu var yokuş derken öyle alelade bir yokuş değil orta hal bir yokuş seçin lütfen bu sizinde can güvenliğiniz ve aracınızın güvenliği için...

Teşekkür ederim vakit ayırdığın için...

bugün daha dik bir yokuşta denedim. aynı senin dediğin gibi oldu. bir süre bekledikten pat atıyor ve duruyor daha sonra gene aynı.
  • quote:

Arkadaşlar aracımın yokuşlarda viteste iken duruş yönüne göre ileri veya geri sürekli kaçtığını farkettm. Henüz 4500 km bir araç ve çok dikkatli kullanırım. Sizden ricam normal bir yokuşta veya sert bir yokuşta aracı stop edip 1 vitese takıp aracın kaçıp kaçmadığını kaçıyorsa nasıl kaçtığını yani süreklimi yoksa kaçıp durup sonra tekrarmı kaçıyor bunu bir deneyebilirmisiniz!!!

Sebebi servis elemanı bütün peugeotlarda bunun olduğunu ve çok çok normal bir durum olduğunu söyledi hatta bir başka araçla deneyebiliriz dedi oda yapıyormuş ve bir türlü düzeltememişler sonra bakmışlarki hepsinde varmış. Böyle birşey doğrumu lütfen deneyerek buraya yazabilirmisiniz.

Keza böyle bir durum varsa el frenini asla hmal etmeyelim veya emanet verirken verdiğimiz kişiye önemle bildirelim bu kadar hayati bir olayı nasıl tesadüfen öğrenioruz onuda nlamış değilim.

Şİmdiden herkeze teşekkür ederim...

Dostum bu dediğin neredeyse normal düzeydeki tüm araçlar için geçerli , bende de 2003 307 var , normal seviyedeki bir yokuşta 1.viteste kaymıyor yada atmıyor ama daha dik bir yükseltide denedim biraz durdu ve vites dişlisinden kurtulup biraz ilerledi ve gene durdu sonra gene kurtulup gene ilerledi. Ama dediğim gibi bu benim başıma daha önce kullandığın Opel Astra ve Vectra'da da gelmişti. Bence çok normal. O yüzden dik eğimlerde hem vitese takmalı hemde mutlaka el freni iyi çekilmeli.

• eee sonuç ne oldu?
  • bende yaptım ve 5-10cm geriledi. sonra durdu ayrıca kilolu bir abi ittirdi ama araba olduğu yerde kaldı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.