Şimdi Ara

307 lpg sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar aracıma sonunda kme marka lpg kiti taktırdım.10 gün 400 km oldu.ilk gün rolanti sorunu yaşadım.tekrar ayar yaptılar bu düzeldi.fakat bu seferde stop etme sorunu yasadım.park ederken,ışıkta yavaşlarken sık sık stop ediyordu.tekrar ayar yapıldı,enjektör uçları 1,9mm den 2,4 çıkardık sorun çözüldü.ogünden bugüne 2 3 defa daha stop sorunu yaşıdım.sizce sorun nerde?bu tür bir sıkıntı yaşayan varmı?yanlız şunuda belirteyim araç lpg takılmadan öncede rolantide beklerken çok çok az sarsıntılı çalışıyordu zaman zaman acaba sorunumun kaynağı bu olabilirmi bilindiği üzere benzindeki sorun lpgde 2 katına çıkar diyorlar.ayrıca bujileri de değiştim lpg takılır takılmaz.

• İlk gaza bastığınızda pırpırlama da yapıyordur,

kullanacağınız meme ucu 2.0 olmalıdır, en kötü ihtimalle 2.2 olmalıdır. Benzindeyken rolantiniz sabit değilse önce bu hatayı gideriniz, muhtemelen boğaz kelebeği temizliği ve adaptasyonunu yaptırmalısınız, daha sonra otogaz servisine dönünüz ve 2.0 lık meme ile tekrar kalibrasyon yapsınlar.

İtiraz ederlerse Kahvecioğlundan Nuri Ustayı aramalarını isteyin :)
  • Sayın Erdoğan Önder,

Aracınızdaki sorunu daha iyi anlayabilmemiz için montaj yaptırdığımız bayiimize kadar sizi yoracağız. Orada araca uzaktan bağlantı yardımıyla bağlanıp tüm değerleri kontrol edeceğiz ve sorununuzla ilgili çözümü ivedi olarak sunacağız.

Semih Bey'in de dediği gibi bayiimizin Nuri Ustamızı aramasını söylemeniz yeterli.

Saygılarımla...
  • xx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan ersöz -- 18 Eylül 2009; 10:20:58 >
  • arkadaşlar ilginiz ve hızınız için teşekkürler.1 saat sonra montajı yapan ustama gidicem tekrar.fakat sormak istediğim birkaç şey var.

öncelikle araç benzinli iken rolanti sorunu yoktu.sadece çok çok az olmak koşuluyla sarsıntı vardı.beim anlamadığım ilk sorun yaşanıp ayar yapılınca rolanti düzeldi,stop etme sorunu ikinci müdahalede 100 de 80 azaldı ise sorun lpg ayarlarındanmı yoksa araçtanmı kaynaklanır.bence ayarlardan kaynaklı bir sorun var.şayet araçta olsa ne ayar yapılırsa yapılsın devam etmesi gerekmezmi?
  • xx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan ersöz -- 18 Eylül 2009; 10:21:32 >
  • berkan bey öncelikle ilginiz için teşekkürler dün boğaz kelebeğini temizletip tekrar adaptasyon yaptırdım.lpg ustamda tekrar ayar yaptı.iki gündür herşey çok güzel görünüyor inşallah bir sıkıntı çıkmaz.eğer çıkarsa mutlaka size mesaj yollarım.ayrıca birşey sormak istiyorum rolanti motorunun temizliği mümkünmü?dün bir kaç özel servis gezdim bir tanesi mümkün olmadığını ve değişmesi gerektiyini söyledi ben pek tatmin olmadım.teşekkürler saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    OPEL HARARET SORUNU
    17 yıl önce açıldı
    Aveo BRC LPG Problemleri
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar
    sorununuzun çözüldüğünü duymak güzel. ben zaten sadece kelebekboğazı değil rölanti motounuda söktürüp temizletin diye yazmıştım ama onu atlamışsınız önemli değil eğer sorununuz çözüldyse zaten gerek kalmayacak. temizletme olur fakat arızalı ise tamiratı değil kesinlikle yenisinin takılması gereklidir. bunuda belirteyim.
    görüşmek ümidiyle
    saygılar
    berkan ersöz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan ersöz -- 18 Eylül 2009; 10:22:00 >
  • ya bugün yine canım sıkılda araç 10 km mesafede 3 defa daha stop etti.berkan bey bu rolanti motorunu nerde temizletebilirim.temizliyoruz diye zarar vermeleri söz konusumu?ayrıca aracın şuan rolantide çaışırken herkangi bir dalgalanma söz konusu değil.yinede temizletmek gerekirmi?
  • merhabalar
    temizletmekte fayda var. araçınıza adaptasyon yapabilecek programı olan bir serviste yaptırmanızda fayda var. yoksa yaptırmayın sadece temizletip taktırmak yeterli değil.
    saygılar
    berkan ersöz
  • bu nasıl iş anlamadım 2 3 gün stop etmiyor.sonra peş peşe stop ediyor neden olur arkadaşlar.sayın kme yetkilileri nerdesiniz?
  • abi buna benzer bi sorun bizdede vardı... Araba conta yakmıştı... motor indirmişlerdi... sonradan araba ışıklarda falan stop ediyodu. 3000 devri geçtiğinde tekliyordu... 1-2 yere gittik yapamadı... sonra istanbulda arabayı tekrar makinaya baglayıp bazı değerleri değiştirdiler... Arabada sorun kalmadı....
  • sayın erdoğan önder debimetreniz(hava akış metre) veya ısı sensörünüz arızalı olabilir. veya lpg ayarlarınızın hassas olarak ayarlanması gerekiyor olabilir. öncelikle

ayar yaptırın şöyleki elektrik aksamlarını açın far silecek kalorifer vb. bunları aç kapat yapın devirde dalgalanma oluyormu

oluyorsa bunu en aza indirecek şekilde yeniden ayar yaptırın ben mersin akdeniz otoda levent ustaya götürdüm artık yapmaz

merak etme dedi. sorun %90 azaldı. lpg de yakıt oranlarımda güzel olunca daha fazla kurcalamak istemedim. debimetre bujiler

fren sisteminde vakumu krank sensörü vb parçaları değiştirdim bir değişiklik olmadı. en son levent usta ayarladı yeter dedim

yaptığım masraflar dahada kurcalamadım. şimdi bazen haftada 1-2 defa stop ediyor soğukları bekliyorum stop etme artarsa kme

servisine yol görünüyor.
  • arkadaşlar konuyu açmama sebep olan sorunlarım bitti.fakat bu seferde araç arıza lambasını yaktı geçen hafta.cihaza bağlandık fakir karışım hatası veriyor.yeniden kalibrasyon yapıldı arıza lambası söndürüldü.50 km sonra yeniden yandı.ayrıca araba ilk çalıtırmada gaz yememeye başladı zaman zaman.benzinde çalırkende düzensizlik var.servise sorduğumda pejo lpg yi sevmez deyip çıkıyorlar.peki 307 si olup lpg de sorun yaşamayanlar bu arabaları özel mi yaptırdı acaba. :) fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. saygılar
  • Sayın erdoğanönder,

Aracınızdaki sorunu kesin olarak gidermemiz için bulunduğunuz yerdeki en yakın yetkili servisimize gitmenizi rica ediyorum. Online bağlantı yaparak sistemi bir de biz kontrol edip, çözüm bulamamamız halinde acilen teknik ekipten arkadaşlarımı bulunduğunuz yere yönlendireceğim.

Görüşmek üzere. Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre_D

Sayın erdoğanönder,

Aracınızdaki sorunu kesin olarak gidermemiz için bulunduğunuz yerdeki en yakın yetkili servisimize gitmenizi rica ediyorum. Online bağlantı yaparak sistemi bir de biz kontrol edip, çözüm bulamamamız halinde acilen teknik ekipten arkadaşlarımı bulunduğunuz yere yönlendireceğim.

İşte sorumlu yaklaşım budur. Tebrikler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre_D

Sayın erdoğanönder,

firma ilgisi bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.