Şimdi Ara

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi programi var onu indirin oradan deneyin birde Nvidia kartlara bios atılmıyor diye biliyorum programın ismi Asus gpu tweak 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movistar73 -- 30 Aralık 2022; 19:11:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün nvidia ekran kartlarına bios atılır.

orijinal bios linki aşağıda

https://www.techpowerup.com/vgabios/234732/asus-rtx3070ti-8192-210428

tekrar ediyorum. hiç bir üretici driver üretmiyor. ortak driver nvidia. üreticiler sadece msi afterburner gibi ara bir API programı kullanır.

sizin yaşadığınız problem büyük ihtimalle bios sorunu.

bu benim fikrim bu arada. katılırsınız ya da katılmazsınız. ancak bios yükleme de mesuliyet kabul etmem baştan belirtiyim :) ekran kartı bios atma anakarta bios atmaktan biraz daha fazla risklidir ve en ufak bir hatada ekran kartınız kullanılmaz hale gelebilir bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mageji -- 30 Aralık 2022; 23:17:7 >

• GPU-Z de Bios versiyon nedir? Yukarıda attığım link de ki bios ile aynı mı? ekran görüntüsü alalım.

• mageji kullanıcısına yanıt

Kartı paketledim yarın öğleden önce kargoya vereceğim hocam.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Masaüstünde 80 derece diyorusn bu soğutucu düğün oturmuyor demek. Masaüstü 80 patolojiktir. Gpuz ile de sıcaklık bakın hot spor gpu memory olarak ayrı ayrı.

Sıfır aldıysanız kartı iade edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt

Gonderdim bugun aldigim kisiye. Kontrolunu yapip parami iade edecek.

• Ya bir şey soracağım. Hangi modele baksam hepsi 2x pin güç girişli, bendeki niye 3x güç girişliydi? 3070 ti'lar için 2x yetiyor anladığım kadarıyla. Dediğim gibi bendeki model dışında hepsi 2x görünüyor tek tek baktım sitelerden 3x pinli 3070 ti yok gibi.3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor Daha mı güçlü oluyordu yani 3x olunca.

Kartın harcadığı tdp arttıkca pin girişleri çoğalıyor hocam. 1x8/6 pin' den hatırladığım kadarıyla max 150w çekebiliyorsun. örnek ilerde 480w tdpli kart çıktığında 4x pin göreceğiz.

• Tamam onu anladim da 3070 ti icin 2x yetiyor gordugum kadariyla bendeki asus rog strix modelde neden 3x giris vardi acaba.

Markaların yüksek modelli ürünlerinde bu tür extra pin vs koymaları şaşırılacak bir durum değil hocam. Asus dual serisi aynı model kartta 3x pin göremezdin örneğin giriş seviye modeli olduğu için, ya da MSI Ventus serisinde görmezdin ama o markanın yüksek modeli olan SUPRIM' de görürdün.

• Cok tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin. Yeni yiliniz guzel gecsin.

Rica ederim hocam, Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım. Herşey gönlünüzce olsun 3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor 

• Selamlar,

Ben müşteri memnuniyeti açısından ürünü iade aldım fakat hocamın belirttiği gibi bir probleme rastlamadım. Kendi bilgisayarımda takıp denedim. Furmark testi yaptım. Afterburner vs. fan hızlarına etki edecek program açmadan videoda ki gibi değerler. Video ardından fan hızı 67 dereceye yükselmiş değiştirini göstermek amaçlı onunda fotoğrafını çekip hocama attım. Detaylar aşağıdaki gibidir.

Herkese iyi akşamlar.

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor

• Arkadaşlar dün Zotac marka bir 3070 ti aldım bu sefer. Değerler aşağıda, yorumu size bırakıyorum. Masaüstündeyim kart 90 derece şu an çıldırmak üzereyim. Dün ilk kez takıp sürücüsünü kurduğumda problem yoktu. Demin açtım ve sonuç bu. Bunun bir sebebi olmalı.

• 3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor

Bir tuhaflık var mı? Açıkçası bunun sebebi yazılımsal gibi geliyor bana. Neyi gözden kaçırıyorum bilmiyorum. Dün beş saat civarı oyun oynadım sıcaklık 65 dereceyi geçmedi, yüzde 60-70 fan hızında bile 60-65 derece arasını tutturuyor kart gayet sessiz ve serin aslında ama bu sabah niye böyle yaptı ya.

• Kasayı açınca fark ettim ki fanlar hiç dönmüyormuş aslında. Yüzde 31 dediği çakılı değermiş fanlar dönmüyor olsa bile. Vay anasını. Fanlar tam dönecek gibi oluyor dönmüyor. Masaüstünde el değmiyor karta şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Ocak 2023; 8:58:22 >
  • her şeyi silip windows u tekrar kurun...

• MacGyver. kullanıcısına yanıt

Düzelmezse o kadar kayıtlı site vs. kaybolacak bu sefer de.

1660 ti var yedekte o sorunsuz çalışıyor. 3070 ti yapıyor bunu. Bir noktayı gözden kaçırıyor olmalıyız.

Msi Afterburner ile fan ayarını otomatik yaptığım zaman hızı ve sıcaklığı ideal seviyelere çekiyor. Programı kapatınca gene çalışmayı bırakıyor. Her seferinde de elle aktif edemem ki fanları. Arkadaşlar bunun bir mantığı olmalı vallahi çıldıracağım. Erken uyandım hafta sonu oyun oynayayım diye iki saattir bununla uğraşıyorum. En son 1660 ti'da kalacağım ama o kadar para verdim, bir sefer iade ettim yenisini aldım niye böyle yapıyor bu Allahın belası şey ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Ocak 2023; 9:24:39 >
  • Benzer bir sorunu ben de yaşamıştım. Bende de fanlar %75 te sabit çalışıyordu. Boşta bile dönüyordu.Bios güncelledim sorun düzeldi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.