Şimdi Ara

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya psu kaldırmıyor desem başka bir hata falan verir hiç kaldırmaz diye düşünüyorum. Oyunlarda 144 fps veriyor kart herhangi bir problem yok, kartı kaldırıyor da üç tane fanı mı kaldırmıyor psu. Psu kaynaklı olduğunu bilsem değiştireceğim ama zannetmiyorum ya.

• Zebercet kullanıcısına yanıt

Google Chrome da senkronizasyon var onu açın pinlediğiniz siteleri şifrelerinizi vs. herşeyi kaydediyor. Chrome u komple sıfırlayıp format attığınız sisteme geri yükleyip senkronizasyonu açtığınızda clouddan çekiyor. Herşeyinize kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Tabi chrome kullanıyorsanız bu durum geçerli diğer tarayıcılarda varmı bilmiyorum.

• PCBudur kullanıcısına yanıt

Sistemi alali bir bucuk ay anca oldu hocam hicbir sey kurmadim oyunlar disinda stabiliteyi bozacak. Sorun psu kaynakli olabilir psuyu degistirmeyi dusunuyorum karti da kutusuna kaldirdim. 850 watt civari bir sey almayi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600 watt ile 3070 ti sistem kuran videolar var. Kaliteli bir 650 watt psu nasil yetmez anlamiyorum. Simdi psu alsam duzelmese psu elimde kalacak. Su sistemi bir oturtsaydim en az uc sene dokunmayacaktim. Elimde fazla bir butce de yok ki ekstra masraf yapabileyim. 1660 ti takili bugun yuzde 50 fan hiziyla 60 dereceyi gecmedi. Tamam ayni gucu harcamiyorlar farkindayim ama 300 watt diger bilesenlere gitse bile ekran kartina 350 watt kalacak ki bu da haydi haydi yeter ya. Yani psu yetmezliginden fanlarin calismamasi diye bir sey duyan goren oldu mu daha once? Fan icin kac watt gerekecek ki sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Ocak 2023; 18:34:1 >

psu'dan olduğunu sanmıyorum. Fan kontrolü yapan birden çok program yüklediyseniz birbirlerini bozuyor olabilirler. En temizi yeni bir windows üzerinden denemek.

Eğer yer varsa eski windowsu silmeden ikinci bir windows yükleyebilirsiniz (windows 10 ve 11 olacak şekilde yani daha önce 10-11 olarak yapmadım ama olur diye düşünüyorum). Bu şekilde yeni bir windowsta deneme şansınız olabilir.

DDU kaldırma işini kesinlikle güvenli modda yapın.

Son olarak bir önceki kartı aldığınız kişiyi maddi zarara uğrattıysanız onu karşılamanız lazım. Sonuçta aldığınız kartta değil sizin sistemde bir sorun var.

Birde sadece denemek için varsa başka bir slota takıp deneyin, slotun sorun olma ihtimali sıfır gibi ama en azından denemesi bedava.

• Psuyu bayağı çetrefilli döşemiş Teknobiyotik, şimdi ben psu değiştirsem işin içinden çıkamam. 3060 ti geçiyor aklımdan şu an. Ha psu ile alakalı bir sorun mu gerçekten emin olabilsem belki uğraşacağım ama kablolar gözümü korkuttu. 1660 ti takılı şu an fanlar çalışmıyor ancak yük altında girince çalışıyor ve kart 65 dereceyi geçmiyor. Aynısını neden 3070 ti için yapmıyor ki? Pc'nin formatlık bir tarafı yok arkadaşlar 1.5 ay anca oldu afterburner dışında bir şey kurmadım DDU'yu hep güvenli modda çalıştırdım tertemiz pc. Dark Aquaforce sıvı soğutma var onun fanları falan mı kafa karıştırıyor acaba? Ama ne alaka ki ekran kartı kendi başına bir bütün sonuçta başka bir parçanın fanı niye kafasını karıştırsın. 3060 ti da aynısını yaparsa ne olacak.3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor 

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor

Arkadaşlar şurada GPU Power'ın 70 olması karta yeterince güç gitmediğine mi delalet?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ocak 2023; 11:16:14 >

• 3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor

Şu da takılı 1660 ti için değerler. Arka planda Metro Exodus açtım iyice zorlansın diye. Gpu power gene 70 görünüyor. Bunda da fanlar çalışmıyor ama sıcaklık korkutucu olmadığı için problem olmuyor. 3070 ti ise 90 dereceye ulaşsa bile fanlar dönmüyor.

Kasa içi o kadar serin ki 1660 ti fanlar çalışmasa bile 60 dereceye ulaşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ocak 2023; 11:32:6 >

• 3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor
    3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyorreddit
    3070 ti founders edition running at 92 C and top fan not spinning
    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/u09ycj/3070_ti_founders_edition_running_at_92_c_and_top

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyorreddit
    RTX 3070 reaching 90 - 93 celcius under load, 70 celcius idle; is this fine?
    https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/ks4oos/rtx_3070_reaching_90_93_celcius_under_load_70

3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyortom's hardware forum
    [SOLVED] - 92C on a Brand New GPU Inno3d 3070Ti X3
    https://forums.tomshardware.com/threads/92c-on-a-brand-new-gpu-inno3d-3070ti-x3.3719626/

Son linkte adam çözdüm demiş arkadaşlar da o da afterburner ile fan eğrisi yapmış galiba öyle çözmüş. Üstte arkadaş video attı afterburnera falan gerek kalmadan niye çalışmıyor fanlar? Arkadaşta çalışıyor sonuçta. Ben neden afterburner ile uğraşmak zorunda kalayım ki?

• Özel fan ayarlarını tam sunun gıbı yaparmısınız.

• Bunları yapınca çalışıyor hocam fanlar zaten. Problem reset atınca sıfırlanması. Fanlar kendi başına çalışmıyor sıkıntı orada. Ben neden ek yazılıma ihtiyaç duyuyorum ki?

Hocam afterburnerı pc açılışınca başlayacak şekilde ayarladım. Şu an her açılışta bu ayarlar aktif olacak ve kartın fanları çalışıyor çok güzel. Yardımınız için de teşekkür ederim. Ancak afterburner olmasa ne yapacaktım? Neden ek bir yazılıma ihtiyaç duymak zorunda kaldım sizce fikriniz var mı? Gerçekten rahatsız edici bir durum her ne kadar yazılım ile çözmüş olsam da. Kartın kendi başına ısındığını fark edip fanlarını aktif etmesi gerekmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ocak 2023; 14:10:17 >

msi afterburner ıcınden kwin baslatıerken kutucugunu işaretleyiniz. curveyi yapıp saveleyınız 1 nolu kutucuga. ve ykilit yapıp yeşil noktayı secınız.

o zman her resetten sonra ozel fan curvenız win başladığında auto olarak başlıyacaktır.

• Yaptim sag olun 65 dereceyi gecmiyor simdi. Keske ek ayar yapmadan da aktif olsaydi fanlar ama kismet degilmis.

Denilenleri yaptı isen kart 65 'şi geçmiyorsa sorun yok demektir. Ayrıca karta u.v yapılarak daha az ısı değerleride yakalanabilinir. U.v konusunu youtubeden araştırın derim. Gerçekten etkikli ben son 3 kartım'dada kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 8 Ocak 2023; 20:46:9 >
  • Oyundan çıktım dizi izliyorum 80 derece ve üzeri şu an. Fanlar yüzde 50'yi geçmiyor. Dikiş tutmayacak bu belli. Oyunda dönen fan dizi izlerken dönmüyor bu sefer de. 3070 Ti Fanlar Yeterince Çalışmıyor Allah'ın belası şey.

Dizi izlerken ekran kartı kullanımı nasıl yüzde yüz olabilir ya? Ne yapıyor bu kart kafayı yedi iyice.

Arkadaşlar afterburner yanlış gösteriyor olabilir mi? görev yöneticisine girdim, kartın yüzde 99u boşta, sıcaklık 55 derece, afterburnera kalsa yüzde 100 kullanım ve sıcaklık 80 derece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 8 Ocak 2023; 20:31:41 >
  • Undervolt için anlaşılır bir kaynak var mı? Atom fiziği gibi geliyor bana boş boş bakıyorum ekrana.

• Sonradan aldigim kart Zotac hocam.

• Temiz windows kurulumu önerisi size en uyan çözüm, tarayıcı verilerini aktarmak bu altından kalkamadığınız sorundan daha az zamanınızı tüketir.

Bu tür hatalara bazı eski gpu tweak araçları, kullandığınız gpu tweak araçları, sistemce/uygulamalarca önayarlı hale getirilen önceki ekran kartı verilerine dayanan varsayılan fan ayarları, benzer yeni donanım için düzenlenirken hatalı/değiştirilememiş kayıt defteri girdileri, arka planda çalışan(örneğin anakart için üretilmiş)donanım monitörü/ayarı uygulamaları neden olabilir. Neredeyse aynı durumu techpowerup topluluğunun GPUtool yazılımı yaratmakta mesela, fanları en düşük ayarı ne ise ona sabitler, sistemi yeniden başlatmadan düzelmez, hatta bu arada gpu değişimi yapıldı ise sistem sürücülerini silip kurmadan kalıcı etkisinden kurtulmazsınız.

• KOKTURUK K kullanıcısına yanıt

inanırmısın; 2018 de ssd ye kurdugum win 10 nu hala kullanmaktayım. clonlayıp clonlayıp temızleyıp kullanıyorum.

Tamam marka zotac 3070 ti ya modeli tam ne ?

kartın üretici sayfasının tam lingini veriniz bana sizin için araştırayım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.