Arkadaşlar merhaba, sınava 2. girişim sıralamam bu şekilde. Ankara'da yaşıyorum tıp dışında Ankara dışına çıkma ve özelde okuma imkanım yok. Bu sıralamaya öneriniz ne olur? Benim aklımdaki tercih listesi şöyle: |
31K SAYISAL BÖLÜM ÖNERİSİ
-
-
Hacettepe Kimya Mühendisliği o sıralama için en iyisi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıralamaları artık hiç takip edemiyorum, bilmiyorum ama söylediklerin geliyorsa kesinlikle EEM ya da Bilg. yaz diğerlerine bulaşma bile.
-
Bilişim sektöründe büyük daralma var. Bana kalırsa artık sırf bilgisayar diye seçilecek bir bölüm değil. Eleman istediğini seçsin ama ben olsam bilgisayar yerine eem tercih ederdim, eem yanında makine de tercih edilebilir nitekim çalışma olanakları çok geniştir.
Kim ne derse desin bu sıralama diş sıralamasıdır .
-
Eem gelse direk giderim fakat Gazi eem 31.325 benim sıralamam 31.237 son zamanlarda da mühendislik yükselişte olduğu için gelme ihtimali zayıf. Endüstri mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz neden kötü dediniz?
-
O sıralamaya gazi endüstri tavsiye ederim üzmez.
Hocam kimya müh için farklı üniversiteler de düşünülebilir Gazi kimya mühte de akreditasyon yok sanırım. Ytu kimya müh, elektrik müh veya malzeme yazılabilir
-
Diş kendi kliniğini açtığında iş yapan bir meslek değil mi ? Devlete atanması çok zor ve özel şartları pek iyi değil diye biliyorum.
-
Hocam yazma sebebim açıkta kalmamak yoksa en kötü makine gelir diye düşünüyorum. Ankarada hacettepede var 40k kimya mühendisliği fakat gazi endüstri-makine daha iyi bir seçenek gibime geliyor.
-
Hocam senin çalışmak istediğin sektör ne tam olarak?
Hocam matematik pek sevmiyorum ben, mezuna kalma sebebim de matematikti yine pek başarılı olamadım fakat 56k dan 30k ya çektim o yüzden bu yazdıklarım arasında aslında en içime sinen endüstri mühendisliği. Tıp tutma ihtimali çok düşük tutsa bile insanlarla uğraşmak, aşırı uzun süren eğitim ve nöbet kısmı beni inanılmaz soğuttu. Diş konusunda da biraz zengin mesleği gibi biliyorum yani kendi kliniğini açarsan güzel fakat ona paran yetmiyorsa (ki yetmiyor) devlete atanması son zamanlarda aşırı zorlaştı ve özelde de durumu çok iyi değil diye biliyorum
-
Doğrudur hocam makine gelir gibi
-
Sen endüstri yaz keyfine bak hocam gazi'de, üzmez.
Önceden sağlık istiyordum fakat artık hem puanım yetmiyor hem de soğudum o yüzden mühendislik tercih etmeyi düşünüyorum. Gaziden güzel bir şekilde mezun olabilirsem de savunma sanayi olursa iyi olur fakat çok bir hedefim ve bilgim yok şuanlık.
-
Dediğim gibi aralarında en içine sinen endüstri şuan, abimin arkadaşı gazi endüstri mezunu onunla da bir görüşeceğim.
-
Sayfasında akreditasyona sahip olduğu yazıyor. Bildiğim kadarıyla Gazideki ana mühendislik dallarının hepsi akreditasyona sahip.
Hocam eğer savunma sanayi istiyorsanız Gazi iyi bir tercih olur. Nitekim çok fazla mezunu savunma sanayinde çalışıyor. Ancak eğer savunma sanayi hevesiniz varsa endüstriden çok makine veya eem bölümlerine yanaşmanızı öneririm, en çok bu iki bölümden alım yapıyor savunma sanayi şirketleri.
Hocam illaha savunma sanayi olacak diye bir şeyim yok, örneğin bir beyaz eşya firmasında veya otomotiv sektöründe de çalışabilirim. Benim için önemli olan çok düşük olmayan bir maaş ve biraz rahat çalışma koşulları.
-
1. tercih dışında 2. tercihe atanma imkansız olduğundan öyle gözüküyor da 1. tercihe ısrarla istanbul ankara izmir yazarsan çok zor tabiki. atamalarda artık kaç kez katıldıysan ismin o kadar ekleniyor kuraya, şans faktörü artsın diye.quote:
Orijinalden alıntı: HairoDiş kendi kliniğini açtığında iş yapan bir meslek değil mi ? Devlete atanması çok zor ve özel şartları pek iyi değil diye biliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X