Şimdi Ara

32 bit işletim sistemiyle 64 bit arasında performans farkı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI 785GM-E51 MB
    AMD Athlon II X4 630 2800 Mhz CPU
    Team Elite 2x2 GB 1333 Mhz Ram
    Seeagate 1TB 32 Mb HDD
    High Power 500 W PSU

Anakart üzerindeki easy o/c switchleriyle %20 o/c yaptım, şu anda cpu 3360 Mhz, ram ler ise 1600 Mhz de çalışıyor, her 2 testtede sistem konfigürasyonu aynıdır, farklı partition lara Windows XP temiz kurulum yapılmış, tüm driverlar kurulduktan sonra PassMark programıyla performans testleri yapılmıştır. Partitionlardan x86 kurulu olan hdd nin ilk 60 GB lık bölümünde, X64 olan son 60 GB lık bölümündedir.

Aşağıdaki ilk resimde kırmızı renk 32 bitlik işletim sistemiyle, yeşil ise 64 bitlik işletim sistemiyle yapılmış performans testlerini görüyorsunuz. X64 de cpu performansında % 28 lik bir artış var, ram de artış olması normal çünkü X86 ramleri 3.27 GB olarak görüyordu, X64 ise 3.75 GB (yanlış görmediysem) olarak görüyor.

Alttaki 2. resmin 1. den farkı, X64 testinin disk mark bölümünde passmark, x64 ün kurulu olduğu partition bölümünü test ediyor, bu yüzden %73 lük bir performans düşüşü oldu, 1. resimde ise X64 testinin disk mark bölümünde, x86 nın kurulu olduğu ilk partition test edilmiştir, zaten 1. resimde sonuçlar birbirine yakın çıkmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusel -- 8 Nisan 2010; 12:02:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.