Şimdi Ara

Hem 32 bit, Hem 64 bit kullanmak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni Laptop Satın aldım. Bazı sebeplerden dolayı Windows 10 32 bit kullanmak zorundayım. Aldığım Laptop 2 partition yapıp hem 32 bit, diğer partitionada 64 bit windows 10 kurmak istiyorum. Fakat aynı model ve marka flash bellek kullanmama rağmen 32 bit kurulumlu windows 10 (MediaCreationTool2004) bilgisayar açılış ekranında görmüyor. Windows 10 açılınınca flash belleği ve içeriğini görebiliyorum. Flash Bellek tanımama sorunu gibi bir durumda söz konusu değil. Acer Nitro 5 i7 9750H'lı bir laptop, üzerinde UEFI_SHELL diye 1 GB kadar bir bölüm var. Muhtemelen setup vs.. ilgilidir diye dokunmadım. DOS altı bir program kullanmak zorunda olduğum için windows 10 32bit kullanmak zorundayım. DosBox vs.. denememe rağmen randıman alamıyorum.

• Bios donanımınızın x86 UEFI desteği yoksa, gpt disk tipi ile 32 bit OS kuramazsınız.

Ben olsam, diski komple formatlayıp mbr ye çeviririm.
    Bios ayarlarından legacy boot (Uefi değil de eski bios) etkin yaparım.
    Bu şekilde çift işletim sistemi kurarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Hem 32bit, hem 64bit barındıran Flash bellek oluşturdum. BIOS'dan Secure Boot = Disable yaptım. BIOS UEFI olarak kaldı değiştiremiyorum. Flash bellekle açarken 32 seçtiğimde hata veriyor.
    "windows\system32\boot\winload.efi"
    status:0xc0000359

Info:Te application or operating system couldn't be loaded because a required file is missing or contains errors.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divx4mc -- 9 Ağustos 2020; 14:23:31 >
  • divx4mc D kullanıcısına yanıt
    ikisi bir arada medya yaptığın için sıkıntı oluşturuyor olabilir.
    rufus ile yeniden, tek tek oluşturmayı dene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    Rufus ile oluşturdum. Flash Belleği F12 Boot seçiminde görmüyor. Diğer türlü MediaCreationTool2004 32 bit setup oluşturduğumda da yine flash belleği F12 Boot menude görünmüyor.
  • Tam olarak ne için istediğinizi bilmiyorum ama 32 bit programlar 64 bit üstünde de çalışır, biliyorsunuz değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.