Şimdi Ara

320 kbps Flac Farkı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
14.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kesin yaparım zaten flacleri hazırladım test için beklemedeyim
    quote:

Orijinalden alıntı: fthfth

Clip gelince yorum yaparsın artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: barlass
    ben direk elimdeki cdden wav ve 320'lik rip arasındaki farkı pek sezemedim..

Elindeki cd ile internetten yüklenmiş wav/320 arasındaki farkı mı sezemedin.Yoksa kendin mi rip'ledin.
    Kendin rip'lediysen çok kaliteli bir şey bekleme.Elinde düzgün ekipman+yazılım yoksa flac'ler bile rezil olabiliyor.Elimde bol gürültülü flac albümü var bir adet bu yüzden
  • elimdeki cd den kendim flac ve 320 rip yaptım.. Onun dışında internetten bazı albümlerin hem flac hem de 320 kbps lik kopyalarını indirdim bunlar arasında farkı açıkçası pek sezemedim tabi bunda onboard laptop ses kartının etkili olabiliceni düşündüm o yüzden ses kalitesi bi çok kişi tarafından olumlu yorumlar alan clip almaya karar verdim.. yarın elimde olur bi aksilik olmazsa o zaman tekrar düşüncelerimi paylaşmaya çalışırım.. Dediğim gibi umarım sorun player kaynaklıdır

Elindeki cd ile internetten yüklenmiş wav/320 arasındaki farkı mı sezemedin.Yoksa kendin mi rip'ledin.
    Kendin rip'lediysen çok kaliteli bir şey bekleme.Elinde düzgün ekipman+yazılım yoksa flac'ler bile rezil olabiliyor.Elimde bol gürültülü flac albümü var bir adet bu yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 12 Mayıs 2011; 19:47:35 >
  • ya bi de şöyle bişey var şimdi yine bilgisayarda flac albüm dinliyorum iyi bildiğim ve telefon ve mp3 playerdan sıkça dinlediğim bi albüm.. ulan bu şarkıda bu sesler bu kadar net miydi ya diye düşünüyorum sonra bi de mp3 playerdan dinliyorum fark yok ikisi arasında onlarda da gayet net yani anlamadım nasıl iş yav

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 12 Mayıs 2011; 19:54:05 >
  • Bazı albümlerin kaydı da çok kaliteli yapılmamış olabiliyor.Bu yüzden de çok fark göremiyor olabilirsin.
    Sansa Clip gelince yatmadan önce sessiz ve karanlık bir ortamda müzik ziyafeti çek , o zaman rahatça fark edersin
  • işte en önemli nokta burası sanırım daha önce hep dışarda dinlediğim için o şarkıları ve müziğe tam konsantre olamadığım için sanırım sessiz ortamda dinlediğim flacler daha ayrıntılı gibi geliyo.. Ama bu dediğini uygulamayı kesinlikle düşünüyorum öyle ortamda müzik dinlemek müthiş nokia kalitesiyle bile mükemmel ki artık kesinlikle iyi bi kalite alıcama emin olmaya başladım o zaman işte uçuşa geçerim
    quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Bazı albümlerin kaydı da çok kaliteli yapılmamış olabiliyor.Bu yüzden de çok fark göremiyor olabilirsin.
    Sansa Clip gelince yatmadan önce sessiz ve karanlık bir ortamda müzik ziyafeti çek , o zaman rahatça fark edersin

• iyi bir 320 bit mp3 ile kayıpsız format arasında fark görmek bence psikolojik bir durum.şartlanma ağır basıyor.
  • Öznel bir yorum yaparsam,
    Giris seviyesi kulakliklarla 128 kb ve flac arasindaki farkinda anlasilabilecegini zannetmiyorum .
    v-power plus benzini doğana koysanizda doğan doğandır,normal benzini amg ye koysanizda amg, amg dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 12 Mayıs 2011; 21:59:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

iyi bir 320 bit mp3 ile kayıpsız format arasında fark görmek bence psikolojik bir durum.şartlanma ağır basıyor.

hayır arkadaşın piskolojik değil .metal ve klasik müziklerde cok abartı şekilde belli olmasada sahne derinligi ve tiz farkı var flacın daha güzel bi sesi var bide tiz mid dengesi flaclarda daha iyi.Gerçekten kaliteli şekilde riplenmiş flac ı 320 mp3 e convert et ard arda belli saniyeleri dinle kaliteli ayrınısı fazla olan bi kulaklık kullanmanı öneririm.Sahne derinligini dogal bi şekilde duyman için klasik müzik çok iyi farkı gösteriyo.Ama daha kesin sonuç istiyosan ilk dedigimde flac tan riplemiştik 2 defa kayıp oldu. direk Cd den riple önce flac sonra gene cd den all preset insane olrak 320 kbps mp3 riple.ard arda dinle.

Not:Ben bu yazıda flac ı övsemde bi metallica parçası flac 70 80 mb olunca boyutundan dolayı o sahne derinligini es geçmek zorunda kalıyorum.Ama arada cok sevdigim müziklerin flaclarını atıp dinlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sad But True -- 12 Mayıs 2011; 23:47:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Mp 3 formatının mantığı,insan kulağının duyamayacağı frekansları kesip atmaktır.flac te ise bu kayıp daha az.hangi koşullarda riplendiği temel unsur olmak üzere,aynı koşullarda riplenmiş flac ve mp3 lerin arasındaki farkın yalnızca hassas ekipmanlarla fark yaratacak kadar az olduğunu gözlemledim.gerçek audio phile zaten dijital dinlemez.cd dinler plak dinler.flac kısmen psikolojik bir rahatlık yaratsada,hi-fi söz konusu olduğunda flac te maalesef çuvallar. onun dışında nasıl iyi yada kötü riplenmiş flac varsa,iyi yada kötü riplenmiş mp 3 te vardır.iyi riplenmiş mp 3 ü kötü riplenmiş flac a tercih ederim.

bunu anlamak kulağınıza ve ekipmanınıza kalmış bir husus.

En güzel yorum bu olmuş.

Mesela Laço Tayfa'nın Bergama Gaydası albümünü kendim hem mp3'e (320kbps) hem de flac'e çevirdim. Arada hiçbir fark yok bence. Ya da benim işitme algım çok gelişmiş değil. Arada fark vardır diyen olursa onun kulaklarını öperim. İyi sıkıştırılmış bir mp3 dosyası varken, boşu boşuna o kadar yer kaplatmaya gerek yok. Yukarıda bir arkadaş tizlerde hissedebiliyorum farkı demiş. Ben de bazı rock/metal tarzdaki şarkılarda bunu hissedebildim ama bütün şarkılarda fark hissedilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 13 Mayıs 2011; 1:54:29 >

• Farkı anlayamayanlar mp3 dinlesin , Farkı anlayanlar ise Flac dinlesin bu kadar basit , Şahsen arşivimde 320kbps lik tek bir mp3 bile yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

quote:

Orijinalden alıntı: Master-Fİ

Mp 3 formatının mantığı,insan kulağının duyamayacağı frekansları kesip atmaktır.flac te ise bu kayıp daha az.hangi koşullarda riplendiği temel unsur olmak üzere,aynı koşullarda riplenmiş flac ve mp3 lerin arasındaki farkın yalnızca hassas ekipmanlarla fark yaratacak kadar az olduğunu gözlemledim.gerçek audio phile zaten dijital dinlemez.cd dinler plak dinler.flac kısmen psikolojik bir rahatlık yaratsada,hi-fi söz konusu olduğunda flac te maalesef çuvallar. onun dışında nasıl iyi yada kötü riplenmiş flac varsa,iyi yada kötü riplenmiş mp 3 te vardır.iyi riplenmiş mp 3 ü kötü riplenmiş flac a tercih ederim.

bunu anlamak kulağınıza ve ekipmanınıza kalmış bir husus.

En güzel yorum bu olmuş.

Mesela Laço Tayfa'nın Bergama Gaydası albümünü kendim hem mp3'e (320kbps) hem de flac'e çevirdim. Arada hiçbir fark yok bence. Ya da benim işitme algım çok gelişmiş değil. Arada fark vardır diyen olursa onun kulaklarını öperim. İyi sıkıştırılmış bir mp3 dosyası varken, boşu boşuna o kadar yer kaplatmaya gerek yok. Yukarıda bir arkadaş tizlerde hissedebiliyorum farkı demiş. Ben de bazı rock/metal tarzdaki şarkılarda bunu hissedebildim ama bütün şarkılarda fark hissedilmiyor.

Kaliteli olmayan girdiklerden, kaliteli çıktılar beklemek pek doğru değil sanırım. Türkiye'de flac farkını hissettirecek kayıt yapıldığını sanmıyorum. Dolayısıyla dediğin gibi 320lik mp3 yeter de artar bile.
    Flac'ler arasında bile farkı hisedebiliyorsun, emin ol fark var..

• Konu kapanmıştır...

Bu kadar basit

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Farkı anlayamayanlar mp3 dinlesin , Farkı anlayanlar ise Flac dinlesin bu kadar basit , Şahsen arşivimde 320kbps lik tek bir mp3 bile yok

• belki merak eden olabilir diye yazıyorum ben gayet memnun kaldım sansadan arkadaşlar özellikle rockbox'la istediğim ses ayarlarını yaptıktan sonra seste bariz bi güzelleşme oluyo özellikle müziğe konsantre olup dinleyebiliceniz ortamlarda..
  • @ganjaman hayırlı olsun, mennun olacağını söylemiştim :)
    Bu arada daha önceki mp3 ün neydi? Karşılaştırma için...
  • konuyu açan arkadaş sansa clip+ ile kıyaslayacak 320/flac farkını anlaşılan. bir clip kullanıcı olarak ben de şunu söyliyim: clip orjinal yazılımla çok detay çalmayan bir player-rockbox denemedim- bu bakımdan ilk hissedeceği şey tizlerde fark olmayacak. aksine flac te özellikle dip bas ta bariz bir fark var kesinlikle psikolojik felan değil net bir şekilde flac dip bas daha iyi. kulakları daha eğitimli arkadaşlar flac in daha enerjik çaldığını da farkedeceklerdir. vokaller gerçekten daha bir canlı duyuluyor.
  • Hayırlı olsun , güle güle kullan
  • teşekkür ederim fthfth dediğin gibi memnun kaldım cihazdan.. Özellikle bu kadar küçük olmasını cidden beklemiyodum yani küçük olucanı okuduğum yorumlardan kestirebiliyodum ama bu kadarı biraz komik olmuş bazen bakıp gülüyorumdaha önce philips gogear sa3125 sony nwzb-152 ve modelini şu anda hatırlamadığım başka bi sony kullandım içlerinde en iyisi kesinikle sansa bence..
    quote:

Orijinalden alıntı: fthfth

@ganjaman hayırlı olsun, mennun olacağını söylemiştim :)
    Bu arada daha önceki mp3 ün neydi? Karşılaştırma için...

• ben alır almaz rockbox kurdum burdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine.. bana göre dediğinin aksine ben özellikle tizlerde farklılık hissettim baslar belki daha deep ama çok anlayamadım açıkçası

quote:

Orijinalden alıntı: bey_as

konuyu açan arkadaş sansa clip+ ile kıyaslayacak 320/flac farkını anlaşılan. bir clip kullanıcı olarak ben de şunu söyliyim: clip orjinal yazılımla çok detay çalmayan bir player-rockbox denemedim- bu bakımdan ilk hissedeceği şey tizlerde fark olmayacak. aksine flac te özellikle dip bas ta bariz bir fark var kesinlikle psikolojik felan değil net bir şekilde flac dip bas daha iyi. kulakları daha eğitimli arkadaşlar flac in daha enerjik çaldığını da farkedeceklerdir. vokaller gerçekten daha bir canlı duyuluyor.

bu arada sana da çok teşekkür ederim pea.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.