Şimdi Ara

320 kbps Flac Farkı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
2
Favori
14.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • epey fazla dinlediğim bi albümün 24 bit 96 khz versiyonunu indirip bilgisayarda dinledim fark gerçekten barizdi.. Ama sansa clip+'da oynatamadım biraz araştırma yaptım 24 bit 96 khz parçaları oynatmıyo sanırım.. Aklımda kalan hiçbi taşınabilir playerın oynatamadığı oynatanların da çok taşınabilir olmadığı yönündeydi..(dosya boyutu ve batarya kullanımının çok fazla olduğundan bahsediliyodu) Oynatan player var mı modeli nedir? Ciddi anlamda soruyorum yanlış anlaşılmasın sorum çünkü forumda malesef birden alevleniyo ortalık

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

24bitlik kayıtları çalmayan Dac kalmadı diyebiliriz bu devirde

bu arada dac - dap kavramları karışmış sanırım.. Benim kastettiğim dap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ganjaman -- 25 Mayıs 2011; 1:24:32 >

• Benim kulaklarım süper

quote:

Orijinalden alıntı: mudeb

Taşınabilir oynatıcılarda iyi bir mp3 tercihimdir. Kapasitesi kısıtlı müzikçalarlara flac wav filan koymanın gereksiz olduğunu söylüyorum. Tabi bu 'benim kulaklarım süper' havalarında 'anlama meselesi' bilmem ne deyince bunu herhangi bir şekilde çürütebilmek mümkün değil. Sonuçta kimin neyi nasıl duyduğunu ölçebilmemiz imkânsız. Benim söylemeye çalıştığım flac'le iyi bir mp3 dosyası arasında (taşınabilir cihazlar için bahsediyorum) "aman aman" bir fark yok. Bazı şarkılarda hissediliyor sadece. Çok büyük fark var diyen de bence sallıyordur.

• Hifiman 'in cihazları ve Colorfly çalıyor olması lazım 24 bit.

Rockbox'lı cihazlar da 24 bit'i okuyor ama muhtemelen downsample yapıyorlar sonradan.

quote:

Orijinalden alıntı: ganjaman

epey fazla dinlediğim bi albümün 24 bit 96 khz versiyonunu indirip bilgisayarda dinledim fark gerçekten barizdi.. Ama sansa clip+'da oynatamadım biraz araştırma yaptım 24 bit 96 khz parçaları oynatmıyo sanırım.. Aklımda kalan hiçbi taşınabilir playerın oynatamadığı oynatanların da çok taşınabilir olmadığı yönündeydi..(dosya boyutu ve batarya kullanımının çok fazla olduğundan bahsediliyodu) Oynatan player var mı modeli nedir? Ciddi anlamda soruyorum yanlış anlaşılmasın sorum çünkü forumda malesef birden alevleniyo ortalık

quote:

• Downsample yapınca ses kalitesinde de kayıp oluyo sanırım

Orijinalden alıntı: H.

Hifiman 'in cihazları ve Colorfly çalıyor olması lazım 24 bit.

Rockbox'lı cihazlar da 24 bit'i okuyor ama muhtemelen downsample yapıyorlar sonradan.
  • Her ne kadar 320 ile FLAC arasında fark var desem de, 24 bit ile 16 bit arasında pek fark hissettim diyemem. (O zaman ekipmanım daha kötüydü gerçi)

Bence taşınabilirlerde 24 biti downsample yapsa da, görüp çalması yeterli.

quote:

Downsample yapınca ses kalitesinde de kayıp oluyo sanırım

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 25 Mayıs 2011; 15:42:49 >
  • quote:

quote:

epey fazla dinlediğim bi albümün 24 bit 96 khz versiyonunu indirip bilgisayarda dinledim fark gerçekten barizdi.. Ama sansa clip+'da oynatamadım biraz araştırma yaptım 24 bit 96 khz parçaları oynatmıyo sanırım.. Aklımda kalan hiçbi taşınabilir playerın oynatamadığı oynatanların da çok taşınabilir olmadığı yönündeydi..(dosya boyutu ve batarya kullanımının çok fazla olduğundan bahsediliyodu) Oynatan player var mı modeli nedir? Ciddi anlamda soruyorum yanlış anlaşılmasın sorum çünkü forumda malesef birden alevleniyo ortalık

quote:

colorfly 16 bitten 24 bit e upscaling yapabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

Benim kulaklarım süper

quote:

Taşınabilir oynatıcılarda iyi bir mp3 tercihimdir. Kapasitesi kısıtlı müzikçalarlara flac wav filan koymanın gereksiz olduğunu söylüyorum. Tabi bu 'benim kulaklarım süper' havalarında 'anlama meselesi' bilmem ne deyince bunu herhangi bir şekilde çürütebilmek mümkün değil. Sonuçta kimin neyi nasıl duyduğunu ölçebilmemiz imkânsız. Benim söylemeye çalıştığım flac'le iyi bir mp3 dosyası arasında (taşınabilir cihazlar için bahsediyorum) "aman aman" bir fark yok. Bazı şarkılarda hissediliyor sadece. Çok büyük fark var diyen de bence sallıyordur.

blurayi crt de izlesen player ne yapsin, dvd yi fullhd panelde izlesen panel yapsin.
    blurayi full hd panelde izleyeceksinki gozun farki anlasin suc gozdemi simdi.

Bugune kadarki tecrubelerimden cikardigim
    10 liralik bir kulaklik,20 liralik bir mp3 ve 128 kb lik parcayla mutluysan ve en kral muzigi dinledigini dusunuyorsan senden krali yoktur gittigin yolda devam et.
    Yok hifiman,yok sm3,yok custom,yok amfi,yok diymod,yok colorfly,yok 24 bit,yok flac,yok super audio cd,yok lambali amfi,yok plak, yokta yok.

Insan daha iyisi daha iyisi derken donanimi dusunmekten muzigi ıskalıyor.
    Bu kadar kaliteli donanimin hakkini verecek memlekette kactane yerli album varki zaten.

• Torrent bize serbest abi

Şaka bir yana işin zevk veren kısmı zaten sonunun olmaması. Sürekli elindekileri değiştirince zevk alıyorsun. Tabi donanımın kalitesi arttığı nispette müzikten aldığın haz da artıyor. Ayrıntıları hissetmen, en ufak tınıyı dahi duyman... Bana göre böyle.

Ben şuan basamak basamak gidiyorum. En güzeli de bu bence. Her basamak çıkışımda zevkle dinlediğim parçaları daha büyük bir zevkle dinliyorum. Ama tabi bu işin bana bakan kısmı.

Senin dediğin gibi ortalama bir player + 320/128'lik parçayla kendini tatmin edenler de var. Saygı duyarım, tercih meselesi.

quote:

Orijinalden alıntı: serhatsb

quote:

Orijinalden alıntı: ğ.

Benim kulaklarım süper

quote:

blurayi crt de izlesen player ne yapsin, dvd yi fullhd panelde izlesen panel yapsin.

10 liralik bir kulaklik,20 liralik bir mp3 ve 128 kb lik parcayla mutluysan ve en kral muzigi dinledigini dusunuyorsan senden krali yoktur gittigin yolda devam et.
    Yok hifiman,yok sm3,yok custom,yok amfi,yok diymod,yok colorfly,yok 24 bit,yok flac,yok super audio cd,yok lambali amfi,yok plak, yokta yok.

Bu kadar kaliteli donanimin hakkini verecek memlekette kactane yerli album varki zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 25 Mayıs 2011; 18:11:35 >

• Kesinlikle katılıyorum özellikle şu lafın çok derin olmuş
    quote:

• quote:

Merak ettimde bu anlayamama karsilastirmasini hangi sarkida ve hangi tssinabilir bir kulaklik ve playerda yaptin?

Masaüstünde farki anlayabildinmi?

Sony s754 kullanıyorum oynatıcı olarak. Porta pro, igrado, mdr nc33, sony xb300 kulaklıklarını kullandım. Deneme yaparken dinlediğim şarkı master of puppets idi. Tizlerde kalite farkı hissetmiştim.

Dediğim gibi o kadar para verip aldığımız ekipmanlarla fark mutlaka olacaktır. Ama taşınabilir cihazlar için flac'i tercih ettirecek kadar bariz bir kalite farkı yok. Söylemeye çalıştığım şey bu.
  • Tamamen katılıyorum. Özellikle şu kısmına:

quote:

• Konuyla hiç alakası yok ama bende araya bir soru sıkıştırayım CLIP+ ile CLIP arasında fark ses farkı varmıdır..bildiğim kadarıyla d2 ile d2+ aynı çıkışa sahipti.. CLIP lerdede böylemi? Aslında Fuze ler içinde sormuş olayım bu soruyu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_hisar33
    Konuyla hiç alakası yok ama bende araya bir soru sıkıştırayım CLIP+ ile CLIP arasında fark ses farkı varmıdır..bildiğim kadarıyla d2 ile d2+ aynı çıkışa sahipti.. CLIP lerdede böylemi? Aslında Fuze ler içinde sormuş olayım bu soruyu..

Duyduğuma göre clipin sesi clip+ dan daha iyiymiş. D2 - d2+ olayı gibi değil yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitmachine16

quote:

Orijinalden alıntı: dj_hisar33
    Konuyla hiç alakası yok ama bende araya bir soru sıkıştırayım CLIP+ ile CLIP arasında fark ses farkı varmıdır..bildiğim kadarıyla d2 ile d2+ aynı çıkışa sahipti.. CLIP lerdede böylemi? Aslında Fuze ler içinde sormuş olayım bu soruyu..

Duyduğuma göre clipin sesi clip+ dan daha iyiymiş. D2 - d2+ olayı gibi değil yani.

Teşekkür ederim cevap için ;) Bir tane Clip var elimde satıp Clip+ mı alsam diyordum ama çok gereksiz olurmuş ;)
  • Clip+'ın sesi ilk başlarda kötüydü , yeni yazılımlarla düzeldi diyorlardı.Clip+'ın hafıza kartı artısı da var.
    Ama clip'ten clip+'a geçmek de gereksiz olur
  • Anladım kart için geçmeye gerek yok zaten..Bir kaç sorum daha olacak aslında ama daha fazla kirletmiyim konu dışı mesajlarla..soru cevaptan sorayım :D
    quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Clip+'ın sesi ilk başlarda kötüydü , yeni yazılımlarla düzeldi diyorlardı.Clip+'ın hafıza kartı artısı da var.
    Ama clip'ten clip+'a geçmek de gereksiz olur
  • Bazı arkadaşlar flac konusunda yanlış bilgilere sahip galiba. Flac formatın ses kalitesinin CD'den bir farkı yoktur. Flac'ta zaten amaç budur; kayıpsız ses (CD ile aynı kalitede ses). mp3 ile karşılaştırmaya gelirsek. Her şarkıda fark belirgin olacak diye bir şey yok. Farklı CD'lerin ses kaliteleri de farklı olabilir. Bu kayıttan da kaynaklanabilir. Şöyle bir örnek vereyim. Bunu farklı bir yerde de vermiştim. Bende Yaşar ve Sertap Erener'in CD'leri var. Yalnız belirgin bir şekilde Yaşar'ın CD'si boğuk ve detaysız ses veriyor. Sertap Erener'in CD'si ise çok canlı ve tizler baslar çok berrak ve net duyuluyor. Şimdi ben bunları mp3 olarak riplesem Yaşar'ın CD'sinden çıkacak mp3 dosyalar ile orjinal CD'deki şarkılar arasındaki ses kalitesi farkını hissetmeyebilirim. Ama eminimki Sertap Erener'in CD'sini riplediğimde oluşacak olan mp3 dosyaları ile orjinal CD'deki şarkılar arasındaki ses kalitesini anında fark edeceğim. Bu iş biraz böyle malesef.

• sitedeki ses testini yaptım hepsinin sesini duydum 20khz ile 21 khz çok net değildi ama diğerlerini bariz duyabildim .. kulaklıklarla yaptım ama acaba kulaklıkla olduğu için mi hepsini duyabildim ?

bir de iyi yazılım demişsiniz mp3 e çevirebilmek için önerebilceğiniz en iyi yazılım hangisi .. ben jet audio nun plus versiyonunu kullanıyorum..
  • Ses olayında format kadar ses mühendisinin o şarkı için ne kadar emek verdiğide önemli hocam, işin mutfak kısmında mix mastering olayları çok önemli, ismi pek duyulmamış bi Producer ile Armin Van Buuren'in albümündeki şarkının derinliği ve ses dengeleri o kadar farklı ki, istersen birisini mp3 dinle ötekini Plak yinede ses mühendisinin tecrübesi ve ekipmanının kalitesi çok farkediyo, abi adamların mastering stüdyolarında bi compressor var hardware 15000$, bu şekilde ne ürünleri var, tabi bi çoğu software PC'de olayı halletmeye çalışıyo, izotope ozone ile nereye kadar :)

320 kbps Flac Farkı?
     320 kbps Flac Farkı?

• http://www.turkuazisitme.com/online-isitme-testi.asp
    burda 8 i bile duyamadım
    Ama burda 22yi bile duyuyorum
    http://www.noiseaddicts.com/2009/03/can-you-hear-this-hearing-test/

Flac farkı çok bariz ama bazı şarklıarda mp3 daha iyi geliyor bana. Mp3 daha yumuşak. flacda bazı sesler biraz kulağımı tırmalıyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.