Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) DH KD. ve YD. SB. ADAYLARI (535 KRAL EFSANE MEHMETÇİK) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19.552
Cevap
22
Favori
1.099.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada yarın 325. dönem arkadaşımla görüşcem. kendisi uzun dönem askerlik yapıyo tuzlada piyade okulunda. askerlik nasıl bişeymiş bide ondan duyalım bakalım izlenimlerimi akşama sizinle paylaşırım inşallah
  • listeye eklersen sevinirim tertip

Yusuf ULUDAĞ--ŞANLIURFA--BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
  • geçen pazartesi belgeleri postaya verdim.
    çarşamba günü malatya ya ulaşmıştı
    perşembe günü zarfın vardığından emin olmak için aradım
    görevli memur dilekçen kabul edildi mart ayında kağıtlarını alırısn dedi (:

airgop - Onur Kulaat - İstanbul - İTÜ
  • quote:

Orjinalden alıntı: airgop

geçen pazartesi belgeleri postaya verdim.

hayırlı olsun kardeş...
  • bu arada benim kütük ŞANLIURFA ama ikamet ettiğim il İSTANBUL.

Listeye ekleyen arkadaşın dikkatine :)

Yusuf ULUDAĞ--- İSTANBUL -- BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
  • ya dostlar o tabloda herkesin bölümünü de belirtseniz de sonraki dönemde gidecek arkadaşlar için örnek teşkil etse.

mesela a mühendisi kısa dönem alıolar, yada hukukçular uzun dönemmiş gibi örnek olur... 331lere,329lara bi veritabanı yaratırız
  • quote:

Orjinalden alıntı: black_911

Arkadaşlar size bi sorum olacaktı ben dilekcemi Ankara dikimevi yabancılar şubesine verdim ama sanki emanet vermişim gibi kapıdan aldılar aldıklarına dair bişi vermediler işleme almaslarsa die bi şüphe var içimdekendi şubeme postalasammı bi dilekce daha sizler dilekceyi verince evrak takip numarası gibi bişi verdilermi size

Bende dilekçemi elden vermek için kocaeli daire başkanlığına gittiğimde kapıdan bi asker aldı dilekceyi, eksiğin varmı bi bakalım dedi. Baktı, tamamdır dedi, kenara koydu... Aynen geri döndüm bende... Sıkıntı olmaz heralde...Pazartesi bi arayım bakalım

• Herkese Selamlar ,
    Bende 327. Dönem olacağım umarım. Hepimiz için hayırlısı olsun.
  • Merhaba torunlarım. Ben 325.dönem dedeniz. Valla size baktıkca moral buluyor insan. sizin gelme vaktiniz yaklaştıkca bizimde gitme vaktimiz yaklaşıyor. ama merak etmeyin hiçte korkulacak gibi birşey değil birden alışıyorsunuz daha doğrusu anlamadan vakit geçiyor. ilk bir hafta biraz zorlanıyorsunuz fakat birşey kalmıyor. Ben acemiliğimi İstanbul KÜÇÜKYALIDA YAPTIM Şimdi ise İSTANBUL ASKERLİK DAİRESİ YAZIHANE ÇAVUŞUYUM. Merak etmeyin günler çabuk geçiyor bende sizin gibiydim hatta 325donem.com sitesini yapanda benim. O günlerde daha askere gelmeme 3 ay vardı dilekçe filan vermiştim. şimdi bakıyorum neredeyse 1,5 ay geride kaldı. siz gelincede tezkere alacağız. ama en büyük avantajınız kısa dönem olmanız çok çok rahat edeceksiniz. kendinize dikkat edin. bu arada İSTANBUL ASKERLİK DAİRESİNDEYİM vede Çok güzel bir yer.
  • EWER ARKADASLAR BENDE 325 ANKARA MAMAK MUHABERE OKULU... BENDE SOYLE DONUP GERIYE BAKTIGIMDA NE KADAR CABUK GECMIS DIYORUM... BI USTTEKI ARKADASIMINDA DEDIGI GİBİ İLK BİR HAFTA 10 GUN ALISMA DONEMI KISMEN ZOR GECIYO...BUNU ALISMA DONEMI OLARAK ALGILAYIN..SONRASI Bİ SEKILDE GECIYO...BURDA KISA DONEMLERE KARSI OLAN TUTUM COK COK IYI KOMUTANLAR FALAN COK IYI DAVRANIYO...BURAYA DUSEN YASADI DIYEBILIRIM :D

İLERLEYEN ZAMANLARDA SIZE YARDIM OLMAYA CALISCAM ARKADASALR... MERAK ETCEGINIZ COK SEY OLCAK...

SIMDILIK GORUSMEK UZERE.
  • MARDİN KIZILTEPE den sevgiler....acemilik bitti...bütün arkadaşlarım cizre,silopi,dargeçit,midyat ve nusaybine dağıtıldı...bende kurada kızıltepe yi çektim...herkese şimdiden hayırlı tezkereler....mayısta kazasız belasız dönmek dileğiyle...
  • listede karışık bir durum var sanırım. kimisi ikamet edilen yeri kimisi kütüğünü yazmış. ben bizzat kütüğü verdim sakarya die. ikamet istanbul
  • quote:

Orjinalden alıntı: samalop
    quote:

Orjinalden alıntı: airgop
    geçen pazartesi belgeleri postaya verdim.

hayırlı olsun kardeş...

eyvallah hacım
    askerlik kararını verdik
    sırada kısa-uzun seçimi var (:
  • keşke bize bu konuda seçme şansı verseler ama bunuda askeriye belirliyo malesef.
  • uzun fakat hiçbir bilimsel değeri olmayan aşağıdaki hesabı bilgi almak isteyen arkadaşlar için yazayım;

kışla sınırları dahilinde geçirdiği süre olarak bakıldığında kısa dönem cavuş rütbesi astegmen arasında hemen hemen bir fark yoktur.

hesap şöyle;

kısa dönem 365 gunun yarısını askerlik yaparak gecirir = 183 gun
    bu sürenin 12 günü zorunlu izin = 183 - 12 = 171
    12 gün de idari izin = 171 - 12 = 159 gün fiili askerlik günü sayısı
    159x24 = 3816 saat (saat olarak fiili askerlik süresi)

asteg 365 gun askerlik yapar
    bu sürenin 12 günü zorunlu izin = 365 - 12 = 353 gün kalır.
    24 gün de idari izin = 353 - 24 = 329 gün fiili askerlik günü kalır.
    28 gün acemilik (24 saat kışlada olma durumu) 28 x 24 = 672 saat (kenara koyalım)
    329x-28 = 301 gün (subay olarak fiili askerlik süresi) yani 301 / 7 = 43 hafta eder.
    43 hafta x 5 gün x 9 saat = 1935 saat (astg’in subay olarak askerlik bitene kadar kışlada harcadığı standart mesai saati)
    tabi bir de bu surelere asteg'in tutacagı nöbetler'den gelen süreler eklenecek.
    sıkı çalışan bi asteg olsa, her hafta bi nöbeti olsa 43 defa nöbet tutar. 10 – 11 tane de ekstradan gol yese 53-54 nöbet olur. 54 nöbetin yarısı hafta sonu yarısı hafta içidir diyelim.

hafta içi nöbeti hesabı; mesaisinin 9 saatini yukarda hesaplamıştık. geriye kalan 15 saatini de nöbete verir.
    =27x15 = 405 saat hafta içi nöbetlere ekstra mesai yapar.
    hafta sonu için = 27 x 24 = 648 saat ekstra mesai yapar.
    nöbetlere ekstradan 405 + 648 = 1053 saat verdi.

e bu adam 672 saatini asteg okuluna + 1935 saatini standart subay mesaisine + 1053 saatini ekstra (yani nöbetlere) mesaiye veriyor. toplam 3660 saat ediyor.

kısa dönem arkadaslar kışla sınırları dahilinde n.ş.a’da yaklaşık 3816 saat harcarken asteg’ler n.ş.a’da yaklaşık 3660 saat harcıyor.

süre olarak hemen hemen bir fark yoktur denilebilir. fark ise asteg olunca bi sürü adamın veya işin sorumluluğunu omuzuna alıp kolayı bardaktan içme, kışla dışına cıkabilme vb lükslerinizin olması :))

ekşisözlkten alıntıdır. Bu açıdan düşününce askerlikle ilişkili süre hakikaten hemen hemen aynı gibi.. ilginç

• quote:

Orjinalden alıntı: tortus

uzun fakat hiçbir bilimsel değeri olmayan aşağıdaki hesabı bilgi almak isteyen arkadaşlar için yazayım;

kışla sınırları dahilinde geçirdiği süre olarak bakıldığında kısa dönem cavuş rütbesi astegmen arasında hemen hemen bir fark yoktur.

hesap şöyle;

kısa dönem 365 gunun yarısını askerlik yaparak gecirir = 183 gun
    bu sürenin 12 günü zorunlu izin = 183 - 12 = 171
    12 gün de idari izin = 171 - 12 = 159 gün fiili askerlik günü sayısı
    159x24 = 3816 saat (saat olarak fiili askerlik süresi)

asteg 365 gun askerlik yapar
    bu sürenin 12 günü zorunlu izin = 365 - 12 = 353 gün kalır.
    24 gün de idari izin = 353 - 24 = 329 gün fiili askerlik günü kalır.
    28 gün acemilik (24 saat kışlada olma durumu) 28 x 24 = 672 saat (kenara koyalım)
    329x-28 = 301 gün (subay olarak fiili askerlik süresi) yani 301 / 7 = 43 hafta eder.
    43 hafta x 5 gün x 9 saat = 1935 saat (astg’in subay olarak askerlik bitene kadar kışlada harcadığı standart mesai saati)
    tabi bir de bu surelere asteg'in tutacagı nöbetler'den gelen süreler eklenecek.
    sıkı çalışan bi asteg olsa, her hafta bi nöbeti olsa 43 defa nöbet tutar. 10 – 11 tane de ekstradan gol yese 53-54 nöbet olur. 54 nöbetin yarısı hafta sonu yarısı hafta içidir diyelim.

hafta içi nöbeti hesabı; mesaisinin 9 saatini yukarda hesaplamıştık. geriye kalan 15 saatini de nöbete verir.
    =27x15 = 405 saat hafta içi nöbetlere ekstra mesai yapar.
    hafta sonu için = 27 x 24 = 648 saat ekstra mesai yapar.
    nöbetlere ekstradan 405 + 648 = 1053 saat verdi.

e bu adam 672 saatini asteg okuluna + 1935 saatini standart subay mesaisine + 1053 saatini ekstra (yani nöbetlere) mesaiye veriyor. toplam 3660 saat ediyor.

kısa dönem arkadaslar kışla sınırları dahilinde n.ş.a’da yaklaşık 3816 saat harcarken asteg’ler n.ş.a’da yaklaşık 3660 saat harcıyor.

süre olarak hemen hemen bir fark yoktur denilebilir. fark ise asteg olunca bi sürü adamın veya işin sorumluluğunu omuzuna alıp kolayı bardaktan içme, kışla dışına cıkabilme vb lükslerinizin olması :))

ekşisözlkten alıntıdır. Bu açıdan düşününce askerlikle ilişkili süre hakikaten hemen hemen aynı gibi.. ilginç

yine de kısa yapmak isteyenlerin fikirlerini değiştirmesini istemeyiz uzun isteyenler olarak

• valla ben kısa dönem istiyorum ama bu hayatta ne zaman bişey istesem hep tersi olmuştur kendi kendime hayırlısı olsun demekten başka yapcak bişey yok galiba
  • birşey sorucam arkadaşlar. uzun dönem gidensabah 9 akşam 5 mi askerlik yapıyor. Daha doğrusu nöbetinin felan yoksa 5ten sonra kimse karışmıyor mu.. Dışardan ev tutulabiliyormu. Anlatanlar varda bilmediğim için soruyorum yoksa bunlar efsane mi :o))
  • selamlar.. bişey sorucam.. cuma günü yerli şubemin yönlendirmesiyle kendi isteğimle yapmış olduğum 2 senelik tecili bozdum.. 31 mart 2009 ' a kadar askerlikle ilişkisi yoktur diye de durum belgesi aldım. şubemi aradım ve ''dilekçe göndermene gerek yok tecili bozunca nisan celbine denk geliyosun.. listeler 31 ocakta gelecek seninde adın listede olur'' diye söylendi..
    ama haftasonu hep düşündümde bi aksilik çıkacak sanki gibi geliyo..
    benzer durumda olan kimse yokmu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: akalistanbul

selamlar.. bişey sorucam.. cuma günü yerli şubemin yönlendirmesiyle kendi isteğimle yapmış olduğum 2 senelik tecili bozdum.. 31 mart 2009 ' a kadar askerlikle ilişkisi yoktur diye de durum belgesi aldım. şubemi aradım ve ''dilekçe göndermene gerek yok tecili bozunca nisan celbine denk geliyosun.. listeler 31 ocakta gelecek seninde adın listede olur'' diye söylendi..
    ama haftasonu hep düşündümde bi aksilik çıkacak sanki gibi geliyo..
    benzer durumda olan kimse yokmu...

aynen bende senin durumuna benzer bi durumdaydım.. 31 mart 2010 a kadar tecilli olarak gözükmekteydim... askerlik kararı aldırarak tecilimi bozdurdum ve buna ragmen yinede dilekçe gönderdim erken sevk için... sen yinede bi dilekçe gönder derim eline bişiyy yapışmaz, zararı olmas yani nie gönderdin bunu demez sana kimse...

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.