Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar moralimzi bozmak gibi olmasin ama. meclis temmuzda tatile girecek tatilde oldugu icin meclis yasyi cikaramaz diye düsünmeyin bu yanlis. cünkü hükümetin kanun hükmünde kararname cikarmasi yetkisi var. askerlik yasasi nida kanun hükmünde kararname ile cikarabilirler.Genelkurmay derseki bizim projemiz su sekilde hadi hemen cikaralim. hükümet 1 hafta bile sürmeden cikarir yasayi
  • :)dediklerin doğru, doktor 12 ay erlik yaparsa hakkatten epey ezilir, üstelik uzun dönemler ona "bak o kadar okumuş etmişsin ama benden daha beter eziliyorsun" der, bu da onların çok ağrına gider. doktor, mühendis, öğretmen, hakim, savcı vs. hepsi epey ezilir 12 ayda ve meslekleri ile ilgili pratiklerini tabi ki unutabilir.
    ama askerlikte mantık yoktur. yol, otomobil, ağaç vs hepsi cezalı olabilir bunları düşüneceklerini hiç zannetmiyorum.
    hem arkadaşlar hepimiz diken üstündeyiz ve terhis belgesini alana kadar bu şekilde olacağız, kısa dönem ve as tek kalkacak ama yerine 12 ay geleceğini daha kimse söylemedi, belki daha kısa askerlik yaptırırlar, 8 ay gibi.
    neyse yapacağımız bir şey yok, bekleyip göreceğiz, inşallah çıkmadan geliriz
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

1 mayısın tatil olması fikri gündeme geldikten yaklaşık iki - 3 hafta sonra bütün işlemleri yapılarak yürürlüğe girdi ve 1mayıs resmi tatil ilan edildi. sizin yaptığınız hesap çok yanlış, hükümet isterse bu işi iki en geç üç hafta içinde halleder, buna resmi gazetede yayımlanması da dahil.
    delinin biri kuyuya bir taş attı, kırk akıllı çıkaramadı. şöyle olacak yok böyle olacak demenin hiç faydası yok, eğer yasa çıkarsa hapı yuttuk beyler, bize düşen bir an evvel şu askerlik belasından kurtulmak.
    bilseydim çok önceden gider dönerdim,
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

Arkadaşlar yazmayayım dedim de dayanamadım..Arkadaşlar siz ağustos dönemine alınmaya bakın..(ki buna ben de dahilim) Ben de bir şeyi hayatta öğrendim..her zaman kötüye yorardım,kötü bir şey olacak diye beklerdim ama artık olumlu düşünmenin vaktidir arkadaşlar..yapılabilecek bir şey yok şu an..yanlış bir bilgi varsa düzeltin..benim kpss de gördüğüm konu üzerinde yorum yapmak isterim..Meclis 1 temmuzda tatil oluyor değil mi arkadaşlar?ekim 1'e kadar tatil..en azından burdan..4 ay gidiyor..yürürlüğe girerse eğer resmi gazetede yayınlanması da 1.5 ay sürer..aralık 15 ediyor..ben böyle bir hesap yaptım ama yanlış olabilir..yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..hangi kanunlar 45 gün içinde giriyordu yürürlüğe?

ramcofb sen bize metin olmamızı söylerken yaptığın şeye bak:)lütfen arkadaşlar biliyorum,ben kendimi rahat hissetmiyorum ama yapılacak bir şey yok maalesef..hem senin dediğin şey KHK olursa olur ramcofb..yani kanun hükmünde kararname çıkarılırsa..belki de ben yanlış biliyorum ama neyse araştırmak gerek..eğer böyle bir şey gerçekleşirse eminim o kadar kişi karşı çıkacaktır..bir mühendisi 12 ay yaptırın bakalım ya da doktoru bildiği tüm terimleri unutur..programcıyı da düşünün..uzun lafın kısası zaten kısa dönemin amacı bu,üniversite mezununu hayattan kopmaması..askeriye o kadar adamı nasıl beslesin 12 ay onu da bir düşünün..eminim mantıklı bir karar verceklerdir..böyle umalım...

• askerlik uzama muhabbetine 329. dönem rekor kırar diye düşünüyorum katılım olrak
  • quote:

Orjinalden alıntı: dexterr

askerlik uzama muhabbetine 329. dönem rekor kırar diye düşünüyorum katılım olrak

Herkes öyle bekliyor ama bilinen kontenjan var.Onun dışın da bir alım yok.Her zaman giden neyse şimdi de o kadar kişi askere gider.
  • mrb tertibler... bende ağustos ayında askere gidiyorum.şubem konya idi.orada dilekçe verdim.dilekçen kabul ediyoruz dediler ve temmuzda herhangi şubeden evraklarını alabiilirsin dediler.kasımda son yoklamamı yaptırıp 2010 sevk tehiri yaptırdım. ama ne iş var şu sıralar ne de tanıdık.inşallah 31 ocak'tan sonra çıkar bu yasa.
  • hayırlı olsun tertip.

bencede bu ağustos geçen yıllara oranla epey kalabalık olacak. ya da geçen yılki gibi kalabalık olacak. malum 25 gün rapor olayı geçen yıl patladı.
    yahu hakkatten rahat değiliz, bir açıklama yapsınlarda boşuna merakta kalmasak, uzayacaksa uzasın be!
    quote:

Orjinalden alıntı: rocky1000

mrb tertibler... bende ağustos ayında askere gidiyorum.şubem konya idi.orada dilekçe verdim.dilekçen kabul ediyoruz dediler ve temmuzda herhangi şubeden evraklarını alabiilirsin dediler.kasımda son yoklamamı yaptırıp 2010 sevk tehiri yaptırdım. ama ne iş var şu sıralar ne de tanıdık.inşallah 31 ocak'tan sonra çıkar bu yasa.

• 327 KD olarak size tavsiyem AĞUSTOS celbine başvurun..

% 70 ihtimalle sizlerde kısa dönem olacaksınız
    % 30 ihtimalle uzun dönem

bu dönemde de çok fazla başvuru olacağı için işinizi sıkı tutun

yoksa 12 ay kötü olur sizin için

ama şanslısınız....

PİYADE olacak olanlar KEBAP gibi askerlik yapacaklar.

EDOK DENETİMİ yapıldı.

şimdi MAYIS sonu HAZİRAN başı itibariyle KARA KUVVETLERİ denetimine gireceğiz... dehşet sıkı tutuyorlar işi.. spor atış vs vs....

size tertemiz bir dönem gelecek....

kabul edilirseniz eğer SAKIN elime düşmeyin..... :)

AFFIM yok

• saol tertip. bakarsın aynı yere düşmüşüz.eğitimde fazla zorlanmazsak iyidir agustos sıcagında.eline düşersekte biliriz ki donanımhaber fedaisidir, eyvallah!!!! bi de piyade daha zor diyorlar,jandarma iyi diyorlar,kafam bi karıştı.

temmuzda evrakları almaya gidince soruyorlar mı levazım mı yoksa topçu.ulastırma mı.... diye? 327 lere hayırlı teskereler dilerim.eylülde siz giderken biz sizin yerlerinize geleceğiz.
  • öyle tercih yapılmıyor artık, eskiden seçebiliyordun jandarma vs. diye, şimdi sadece kısa-uzun tercih ediyorsun.
    hakkatten 12 ay er olmak beni bitirir
    la bizi mi buldunuz be
  • Arkadaşlar bu liste abartı ben söliyim. Gideciğiniz yere göre yani biraz merkezi bir yerse kantininde herşey oluyor yokluk yerine gitmiyorsunuz. Her türlü imkan var.. Fazla stress yapmayın..
  • Arkadaslar iki uc gun once bunalmisken bir bilgi edinme dilekcesi yazayim dedim Milli Savunma Bakanligina,belki bir cevap aliriz diye, direk dolandirmislar yollamislar cevabi

Genel Kurmay Başkanımız Sayın Orgeneral İlker Başbuğ’un 29 Nisan 2009 tarihli basını bilgilendirme toplantısına atfen, yazılı ve sözlü basın organlarında, yedek subay aday adaylarının askerlik yükümlülüklerine ilişkin esasların değişeceği, halde 6 ay olan kısa dönem askerlik süresinin 12 aya, kimi kaynaklarda ise 15 aya çıkarılacağı,yedek subay alımının tamamen kaldırılacağı ve bu değişikliklerin 329.dönem’den itibaren hayata geçirileceğine ilişkin haberler yer almaktadır.

1-Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu değişikliklerin hayata geçirilmesine ilişkin belirlediği bir tarih var mıdır?

2-Basın organlarında yer alan bu değişikliklerin 329.dönemle birlikte hayata geçeceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmakta mıdır?

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler yukarıda belirtilmiştir.

Gereğini arz ederim.

Neyse bugün, komik bir cevap yollamislar:

İLGİ: (a) 09 Ekim 2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu.

2. 19 Nisan 2004 tarihli, 2004/7189 sayılı ve Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik.

(c) 06 Mayıs 2009 tarihli 1243/847383-06 numaralı Dilekçe.

1. İlgi (a) Kanun ve ilgi (b) Yönetmelik kapsamında yapmış olduğunuz bilgi edinme başvurusu ilgi (c) ile alınmıştır.

2. İlgi (c) talebiniz; değerlendirilmiş olup, öze ilişkin değişiklik yapma yetkisi TBMM'de bulunduğundan, dilekçenizin TBMM Savunma Komisyonu'na iletilmesi uygun görülmüştür. An itibariyle,Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı herhangi bir kanun teklifi bulunmamaktadır.

Rica ederim.

Kısaca bizden sır çıkmaz demişler:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavailere -- 10 Mayıs 2009; 2:57:26 >

• TBMM Savunma Komisyonu'na iletelim o zaman kardeşim dilekçeyi olmazmı?
  • moraliniz fall down olmuş üzülmeyin ilk ay biraz zorlu sıkıntılı geçiyor sonra monotonluk
    torunlar cumartesi dedeler gidiyor gelin artık gelin 327 ler sizi çok seviyor yolunuzu gözlüyor
    çöp dökmek mıntıka temizlemek koğuş paspaslamak sizlerin bizlerden geçiyor
    erzincan dan selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askertamer -- 10 Mayıs 2009; 11:44:41 >
  • İstanbul sakarya ve izmirliler çoğunuz GAZİANTEPE geleceksiniz hazırlanın :)))) huduta bizleri topluolar hep :))
  • belki denizci oluruz ne biliyorsun dede
    quote:

Orjinalden alıntı: lovecity

İstanbul sakarya ve izmirliler çoğunuz GAZİANTEPE geleceksiniz hazırlanın :)))) huduta bizleri topluolar hep :))

• selam arkadaslar, ben 2007 mezunuyum ve 2007 eylul ayında halıcıoğlu'nda tecilimi yaptırarak 2009 aralık celbine kadar tecil almıştım. şimdi ağustos celbinde gitmek istiyorum ancak bir sorum var.

ben istanbulda çalışıyorum, ikametgahım izmirde ve kütüğüm konya'da. ben şimdi erken sevk talebi için halıcıoğlu'na mı gitsem yoksa asal'daki dilekçeyi doldurup konya'ya mı göndersem?

bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? teşekkürler.
  • arkadaslar bende suan ITU de master yapiyorum ama izin alip agustos doneminde gitmek istiyorum. Sanirim surec biraz daha gicik, once okuldan izin almak icin dilekce vericem sonra askerlik subesine bildirecekler , askerlik subesi bana pusula gondericek sonra onu ogrenci islerine vericem off offf.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: imansiz1903

selam arkadaslar, ben 2007 mezunuyum ve 2007 eylul ayında halıcıoğlu'nda tecilimi yaptırarak 2009 aralık celbine kadar tecil almıştım. şimdi ağustos celbinde gitmek istiyorum ancak bir sorum var.

ben istanbulda çalışıyorum, ikametgahım izmirde ve kütüğüm konya'da. ben şimdi erken sevk talebi için halıcıoğlu'na mı gitsem yoksa asal'daki dilekçeyi doldurup konya'ya mı göndersem?

bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? teşekkürler.

Sen erken sevk dilekçeni bu hafta içi konyaya gönder.Yalnız askerlik dairesi olacak.İlçede isen daire neredeyse ona göndereceksin.İşlemler için herhangibir askerlık şubesine gidin diyor.Sen sınava izmir de gireceksen oradan başvur çünkü istanbuldan başvurursan sınava tuzlada girmek zorundasın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

arkadaslar bende suan ITU de master yapiyorum ama izin alip agustos doneminde gitmek istiyorum. Sanirim surec biraz daha gicik, once okuldan izin almak icin dilekce vericem sonra askerlik subesine bildirecekler , askerlik subesi bana pusula gondericek sonra onu ogrenci islerine vericem off offf.....

Allah yardımcın olsun ben bile daraldım okuyunca :)
  • evet dediğin işlemleri yaptıracaksın, üniversitedeki kaydın dondurulacak, sonra askere gideceksin.
    işlemlerini hemen başlatmalısın, geç kalırsan ağustosa yetişemezsin. kolay gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: ßëệłžξЪцЪ

arkadaslar bende suan ITU de master yapiyorum ama izin alip agustos doneminde gitmek istiyorum. Sanirim surec biraz daha gicik, once okuldan izin almak icin dilekce vericem sonra askerlik subesine bildirecekler , askerlik subesi bana pusula gondericek sonra onu ogrenci islerine vericem off offf.....
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.