Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • of ya offf. sans yok bende ya :(( vecdi gonulun aciklamalarinida gordukten sonra kesin bence 2-3 aya kalmaz cikarirlar bu yasayi. bosuna okudum ya :((8 keske okumasaymisim
  • niye boşuna olsun hocam. daha bir şey çıkmadı ümidini kaybetme bence
    quote:

Orjinalden alıntı: gravestone80

of ya offf. sans yok bende ya :(( vecdi gonulun aciklamalarinida gordukten sonra kesin bence 2-3 aya kalmaz cikarirlar bu yasayi. bosuna okudum ya :((8 keske okumasaymisim
  • merhaba arkadaşlar 329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) kısa dönem askerlik konusunda deneyimli arkadaşlara sorularım olacak:

1-haziran ayı içerisinde üniden mezun olucam ağustos dönemine yetişebilirmiyim?

2-erken gitme dilekçesini elden teslim etme şansımız var mı?

3-başvuru yaparken zaman kaybetmem ve işlemlerimin daha hızlı olması için tavsiyeleriniz nelerdir?

4-eğer yetişirsem ağustos ayı içerisinde ne zmn sınava gircem ve ne zmn teslim olucam?

bana bu konularda bilgi verirseniz çok sevinirim.hoşçakalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S0N3R -- 8 Mayıs 2009; 2:24:53 >
  • Arkadaşlar hepinize merhaba...Bende geçen hafta bağlı bulunduğum Askerlik Dairesine dilekçemi askerlık durum belgesi ile iadeli olarak yolladım.İnternetten kontrol ettim posta ulaşmış.Sonra kendi şubemi arayak sonucu e olur dedim. Oradaki memur bey kabül olur dedi.Kontenjan dolması zor ihtimal haziranın ilk haftası ara kesin sonucu al.Temmuz ayın da da gider işlemini yaptırırsın dedi. Ayrıca şu askerlik uzayacak diyen arkadaşlar; Allah aşkına hangi çalışma gün yüzüne çıktı ? Komando okullarına profosyonel askerlık için öğrenci alındımı ? Oraları hala askerlerle dolu!!! Astek alımları durduruldumu ? Meclise kanun gittiimi ? Alt komisyonda veya üt komisyonda görüşülüp karar için meclis kuruluna gittimi? Orada kabül edilip cumhurbaşkanına gönderildimi? Bu süreçler kolay işlemiyor.Ortalama 2 sene için de astek alımları durdurulup kesin olmamakla birlikte kısa dönem askerlik kalkabilir.Yani bu ağustosta gidecekler boşuna 12 ay yapacağız diye üzülmesinler.Askerlik içinse aralık dönemin de kardeşim dahil bir çok arkadaşım gitti.Geneli rahat olduklarını belirtiyor.bizim tek sıkıntımız acemilik günlerini sıcaklarda geçirecek olmamız.Ben onu da takmıyorum açıkcası.Spor yapmayı da çok istiyorum.Şimdiden hayırlı olsun gidecek arkadaşlara.

• quote:

Orjinalden alıntı: S0N3R

merhaba arkadaşlar 329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) kısa dönem askerlik konusunda deneyimli arkadaşlara sorularım olacak:

3-başvuru yaparken zaman kaybetmem ve işlemlerimin daha hızlı olması için tavsiyeleriniz nelerdir?

4-eğer yetişirsem ağustos ayı içerisinde ne zmn sınava gircem ve ne zmn teslim olucam?

327 kısa dönem olarak erzincan muhabere alayında askerliğimi yapıyorum. bugün yemin töreni vardı, 2 gün evci olarak izne çıktım.
    sorularına cevap vermeye çalışayım.

1- şubat ayı sonuna doğru yüksek lisanstan mezun olup nisan celbine yetiştim. bizim son başvuru tarihimiz şubat 26 yada 28di yanlış hatırlamıyorsam sizinde haziran sonu olması gerekir.

2- ben dilekçeyi elden teslim ettim. okuldan diplomayı aldıktan sonra tecil tehir belgesinide elden aldım ve hemen askerlik şubesine götürdüm. eğer o işi okula bırakırsanız postayla falan gitmesi 1 haftayı buluyormuş.

3- bütün işlemleri sen yapmaya çalış, dilekçe gönderme işlemlerini okula falan bırakma.

4- sınavlar celp aylarının ilk 3 günü olur. 1-2-3 ağusta olur sizin sınavlar. celp aylarının 12. günü saat 17:00'a kadar teslim olursunuz. sınav açıklanma tarihleri celp aylarının 8-11 günleri arasında değişir.

• 327.dönem bal askerlerden olan dedeniz lazdan selamlar....bizimde canımız çok sıkıldı bu uzama muhabbetine her akşam yemekten sonra toplanıyoduk gazinoya evli olan çocuğu olan arkadaşlarımız vardı adamlar çökmüşlerdi haberi duyunca ama bizi teğet geçiyo galiba...işallah sizide geçer 12 ay çekilmez la ben 28 gün sonra dışarı çıktım diyorum dünya diye bişey varmış ama pazar günü teslim olacağımı düşündükçede keyif kaçıyo neyse ben istanbulun tadını çıkartıyım biraz sıkmayın canınızı 329 da vurmaz bu bana göre ama askeriyede bişe öğrendik her an her şey olablir...tüfeksiz hareketleri iyi öğrenin

• arkadaşlar bu haber 1 sene içinde tamamlanamaz.. onun için teleşa düşmeyin.. askere gitseninz bile etkilemez.. kanunlar lehte çalışır...
  • şafak 130 civarı, zorunuza gitmesin

bu arada kısa dönem olarak 329. dönem 6 ay askerlik yapacak şanslısınız bizim gibi, 331. dönem diye birşey olmayacak canınızı sıkmayın
  • quote:

Orjinalden alıntı: zekk

şafak 130 civarı, zorunuza gitmesin

bu arada kısa dönem olarak 329. dönem 6 ay askerlik yapacak şanslısınız bizim gibi, 331. dönem diye birşey olmayacak canınızı sıkmayın

niye olmayacak sizce??
  • 1- haziranın en geç 25'ine kadar ankara asal'a erken sevk dilekçeni ulaştırabilirsen ağustosta askere gidebilirsin. ama bundan önce son yoklamanı yaptırıp askerlik kararı aldıracaksın. vaktin çok sınırlı.
    2-tabi, askerlik şubesine veya askerlik dairesine dilekçeni verebilirsin.
    3- yapacağın tek şey diplomanı alır almaz askerlik şubesine koşman.
    4-ağustos 1,2 veya 3'te sınava girer 12.sinde teslim olurdun
    quote:

Orjinalden alıntı: S0N3R

merhaba arkadaşlar 329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) kısa dönem askerlik konusunda deneyimli arkadaşlara sorularım olacak:

• 1 mayısın resmi tatil edilmesi zannedersem iki haftada yasalaştı. haklısın bu işlemler kolay değil ama hükümet isterse çok kısa bir sürede yapar ve cumhurbaşkanının onayına sunar, orda da en geç 15 gün durur ve yasalaşır. yasalaşırsa işimiz hiç kolay değil, 12 ayı s.s. yaparız.
    bazen düşünüyorum ne kadar şanssızım diye, üniversiteyi bir yıl uzattım kpps'yi kazandığım halde atanamadım, bir yıl boşu boşuna bekledik, sonra 2007'de mezun olup şükür atandık, geçen sene gidecekken staj durumu yüzünden ertelemek zorunda kaldım, aralıkta gidecekken dilekçe verdik ağustosa aldık, tam askerlik moduna girmişken şu kötü haberi aldık. ben böyle şansı neyleyim?
    quote:

Orjinalden alıntı: caydanl

Arkadaşlar hepinize merhaba...Bende geçen hafta bağlı bulunduğum Askerlik Dairesine dilekçemi askerlık durum belgesi ile iadeli olarak yolladım.İnternetten kontrol ettim posta ulaşmış.Sonra kendi şubemi arayak sonucu e olur dedim. Oradaki memur bey kabül olur dedi.Kontenjan dolması zor ihtimal haziranın ilk haftası ara kesin sonucu al.Temmuz ayın da da gider işlemini yaptırırsın dedi. Ayrıca şu askerlik uzayacak diyen arkadaşlar; Allah aşkına hangi çalışma gün yüzüne çıktı ? Komando okullarına profosyonel askerlık için öğrenci alındımı ? Oraları hala askerlerle dolu!!! Astek alımları durduruldumu ? Meclise kanun gittiimi ? Alt komisyonda veya üt komisyonda görüşülüp karar için meclis kuruluna gittimi? Orada kabül edilip cumhurbaşkanına gönderildimi? Bu süreçler kolay işlemiyor.Ortalama 2 sene için de astek alımları durdurulup kesin olmamakla birlikte kısa dönem askerlik kalkabilir.Yani bu ağustosta gidecekler boşuna 12 ay yapacağız diye üzülmesinler.Askerlik içinse aralık dönemin de kardeşim dahil bir çok arkadaşım gitti.Geneli rahat olduklarını belirtiyor.bizim tek sıkıntımız acemilik günlerini sıcaklarda geçirecek olmamız.Ben onu da takmıyorum açıkcası.Spor yapmayı da çok istiyorum.Şimdiden hayırlı olsun gidecek arkadaşlara.

• arkadaslar merhaba ben son yoklamamı olmus ve tecil ettirmistim ama bu son sıkıntılardan sonra agustos'da gitmeyi dusunuyorum.
    Erken sevk icin direk subeme gidip basvurabilir miyim?
    Veya oraya gitmem gerekiyor mu dilekce ornegi almak icin vs...

Tesekkürler.
  • Arkadaşlar yazmayayım dedim de dayanamadım..Arkadaşlar siz ağustos dönemine alınmaya bakın..(ki buna ben de dahilim) Ben de bir şeyi hayatta öğrendim..her zaman kötüye yorardım,kötü bir şey olacak diye beklerdim ama artık olumlu düşünmenin vaktidir arkadaşlar..yapılabilecek bir şey yok şu an..yanlış bir bilgi varsa düzeltin..benim kpss de gördüğüm konu üzerinde yorum yapmak isterim..Meclis 1 temmuzda tatil oluyor değil mi arkadaşlar?ekim 1'e kadar tatil..en azından burdan..4 ay gidiyor..yürürlüğe girerse eğer resmi gazetede yayınlanması da 1.5 ay sürer..aralık 15 ediyor..ben böyle bir hesap yaptım ama yanlış olabilir..yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..hangi kanunlar 45 gün içinde giriyordu yürürlüğe?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natulus -- 8 Mayıs 2009; 22:28:02 >
  • 1 mayısın tatil olması fikri gündeme geldikten yaklaşık iki - 3 hafta sonra bütün işlemleri yapılarak yürürlüğe girdi ve 1mayıs resmi tatil ilan edildi. sizin yaptığınız hesap çok yanlış, hükümet isterse bu işi iki en geç üç hafta içinde halleder, buna resmi gazetede yayımlanması da dahil.
    delinin biri kuyuya bir taş attı, kırk akıllı çıkaramadı. şöyle olacak yok böyle olacak demenin hiç faydası yok, eğer yasa çıkarsa hapı yuttuk beyler, bize düşen bir an evvel şu askerlik belasından kurtulmak.
    bilseydim çok önceden gider dönerdim,
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

Arkadaşlar yazmayayım dedim de dayanamadım..Arkadaşlar siz ağustos dönemine alınmaya bakın..(ki buna ben de dahilim) Ben de bir şeyi hayatta öğrendim..her zaman kötüye yorardım,kötü bir şey olacak diye beklerdim ama artık olumlu düşünmenin vaktidir arkadaşlar..yapılabilecek bir şey yok şu an..yanlış bir bilgi varsa düzeltin..benim kpss de gördüğüm konu üzerinde yorum yapmak isterim..Meclis 1 temmuzda tatil oluyor değil mi arkadaşlar?ekim 1'e kadar tatil..en azından burdan..4 ay gidiyor..yürürlüğe girerse eğer resmi gazetede yayınlanması da 1.5 ay sürer..aralık 15 ediyor..ben böyle bir hesap yaptım ama yanlış olabilir..yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..hangi kanunlar 45 gün içinde giriyordu yürürlüğe?

• evet şubeye giderseniz size hazır dilekçelerden birini verir doldurursunuz, sonra onu alır askerlik dairesine gönderirler. ya da posta ile de başvuru oluyor.
    yalnız benim şube askerlik dairesiyle işin yok, bize vereceksin dilekçeni dedi, senin şubede durum farklı olabilir, şubeyi arayıp öğrenmende yarar var.
    15 haziran dilekçenin son günü, 25 haziran ise ankara asal a dilekçe göndermenin son günü
    quote:

Orjinalden alıntı: Schwadorf

arkadaslar merhaba ben son yoklamamı olmus ve tecil ettirmistim ama bu son sıkıntılardan sonra agustos'da gitmeyi dusunuyorum.
    Erken sevk icin direk subeme gidip basvurabilir miyim?
    Veya oraya gitmem gerekiyor mu dilekce ornegi almak icin vs...

Tesekkürler.
  • bizim okulun finalleri 30 haziranda açıklanıyor.... şimdi benim hiç şansım yokmu..... şimdi gidip okuldan bu adam son sınıf derslerini geçse mezun olur gibi bi belge verse başvurulmaz mı... illaki sınav sonuçlarının açıklanması ve benim mezun oldugumun belli olmasımı gerekli.....
  • hakkos senin sansın yok cunku daha diploma ve cıktı islemlerin var...
    en erken aralık.
  • ARKADAŞLAR BU UZAMA MUHABBETİ 2 SENEDEN ÖNCE GERÇEKLEŞMEZ. BELKİ ARALIKTAN SONRA AS TEK ALMAZLAR AMA KISA DÖNEM KALKSA BİLE 2 SENEYİ BULUR. BEN RAHATIM AÇIKCASI.UZAMAYACAĞINA EMİNİM. SİZLER KARARINIZI ALDIRIN. TUZLA DA SINAV GECESİ BULUŞURUZ.. KARDEŞİM 325.KD OLARAK GİTTİ HAFTAYA CUMA BURADA. ONDAN TECRÜBELİYİM ARTIK :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

1 mayısın tatil olması fikri gündeme geldikten yaklaşık iki - 3 hafta sonra bütün işlemleri yapılarak yürürlüğe girdi ve 1mayıs resmi tatil ilan edildi. sizin yaptığınız hesap çok yanlış, hükümet isterse bu işi iki en geç üç hafta içinde halleder, buna resmi gazetede yayımlanması da dahil.
    delinin biri kuyuya bir taş attı, kırk akıllı çıkaramadı. şöyle olacak yok böyle olacak demenin hiç faydası yok, eğer yasa çıkarsa hapı yuttuk beyler, bize düşen bir an evvel şu askerlik belasından kurtulmak.
    bilseydim çok önceden gider dönerdim,
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

Arkadaşlar yazmayayım dedim de dayanamadım..Arkadaşlar siz ağustos dönemine alınmaya bakın..(ki buna ben de dahilim) Ben de bir şeyi hayatta öğrendim..her zaman kötüye yorardım,kötü bir şey olacak diye beklerdim ama artık olumlu düşünmenin vaktidir arkadaşlar..yapılabilecek bir şey yok şu an..yanlış bir bilgi varsa düzeltin..benim kpss de gördüğüm konu üzerinde yorum yapmak isterim..Meclis 1 temmuzda tatil oluyor değil mi arkadaşlar?ekim 1'e kadar tatil..en azından burdan..4 ay gidiyor..yürürlüğe girerse eğer resmi gazetede yayınlanması da 1.5 ay sürer..aralık 15 ediyor..ben böyle bir hesap yaptım ama yanlış olabilir..yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..hangi kanunlar 45 gün içinde giriyordu yürürlüğe?

ramcofb sen bize metin olmamızı söylerken yaptığın şeye bak:)lütfen arkadaşlar biliyorum,ben kendimi rahat hissetmiyorum ama yapılacak bir şey yok maalesef..hem senin dediğin şey KHK olursa olur ramcofb..yani kanun hükmünde kararname çıkarılırsa..belki de ben yanlış biliyorum ama neyse araştırmak gerek..eğer böyle bir şey gerçekleşirse eminim o kadar kişi karşı çıkacaktır..bir mühendisi 12 ay yaptırın bakalım ya da doktoru bildiği tüm terimleri unutur..programcıyı da düşünün..uzun lafın kısası zaten kısa dönemin amacı bu,üniversite mezununu hayattan kopmaması..askeriye o kadar adamı nasıl beslesin 12 ay onu da bir düşünün..eminim mantıklı bir karar verceklerdir..böyle umalım...

• bence 12 ay muhabbetinin ana sebebi, üniversite mezunlarının hayata 6 ay daha geç atılmalarını sağlamak. böylelikle işssiz sayısı bir süre daha azmış gibi görülecek. insanlar hayata ne kadar geç atılırsa o kadar iyi mantığı var temelde. oyalama taktiği banagöre.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.