Şimdi Ara

329. DÖNEM(AĞUSTOS 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.481
Cevap
14
Favori
1.399.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nasipse haziran ayında üniversiteden mezun olacagım
    askerlik şubesinin internet sitesiydi sanırım agustos için 1 nisan 25 haziran arasında basvuru dönemi olarak gösterio
    buşekilde bir yol takip edilirse
    benm gibi haziranda mezun olacak arkdaşlarında isterlerse agustosta asker olabilirler mi
  • herkesi derin bir sıkıntı almış bürümüş. rahat olun diyecem ama bende son derece rahatsızım. gerçekten bahtsız bedevi, durumuna düşmek üzereyiz. mezun olalı 2 sene oldu, geçen yıl staj kalksın diye tecil ettim, aralık celbine yetişme imkanım yoktu. nisan celbine ise soğuk bakıyordum (yaz tatilimin askerde heder olmasına razı olmadım) bir tek ağustos celbi kaldı dilekçemi hemen verdim ve mezun olalı 2 yıl olduğu için hemen tecilim iptal oldu ve ağustosa dahil oldum.
    ne güzel tam askerlik moduna girmişken başbuğ tak diye açıklama yaptığı beri içim rahat değil, inşallah bizi teğet geçer, yoksa acayip derecede moral bozukluğu ile 12 ayın her günü cehennem azabı gibi geçer benim için!
    beyler, siz gene de olayları akışına bırakın, moralinizi bozmayın.
    artık bizi de etkilerse ne diyelim kısmet!!!
    bir de meclis kapalı diye düşünmeyin, hükümet yasa çıkarabilir, 1 mayıs tatili iki haftada yasalaştı. bu da gündeme gelirse 2 haftada yasalaşır, şu anda gündemde bir şey yok. ama bu durum bizi etkilemeyecek diye bir şey yok

• evet dostum 25 hazirana kadar vaktin var, ama diploman ile önce askerlik şubesine gidip askerlik kararı aldıracaksın, iki günde son yoklamanı olup "askerlik durum belgesi"ni alırsın, orda 2011 ağustos celbine bağlı olduğun yazar. sen durum belgesinin yanında "erken gitmek istediğin için" erken sevk dilekçesini alacaksın ve 25 hazirana kadar ankara asal'a posta ile başvuracaksın. aps, kargo ile gönderirsen daha iyi olur.
    neyse bu işlemleri 25 hazirana kadar yapabilirsen elbette ağustosta gidebilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: the gift

merhaba arkadaşlar ii forumlar
    nasipse haziran ayında üniversiteden mezun olacagım
    askerlik şubesinin internet sitesiydi sanırım agustos için 1 nisan 25 haziran arasında basvuru dönemi olarak gösterio
    buşekilde bir yol takip edilirse
    benm gibi haziranda mezun olacak arkdaşlarında isterlerse agustosta asker olabilirler mi

• askerde kazanılmış hak diye bişey yoktur askerliğinin son günü bu yasa onaylanırsa +6 ay askerlik yaparsın.
    meclis kapalıykende uygulanabilr kanun hükmünde kararname şeklinde (bkz askerliğin 15 aydan 18 aya çıkışı)
  • Bence o kadar telaş etmeye gerek yok. Malum forumdan da belli olacağı üzere ağustos celbinde oldukça fazla kişiyiz. Bu kadar içinde kin besleyen adamı alıp o kanun nedeni ile askerliğini kimsenin uzatmazlar cesaret edemezler bence. Sakin sakin gideriz ama bizden sonrakilerin hali nice olur merak ediyorum.
  • evet kazanılmış hak kişiye özgüdür, yani siz askerliği bitirdikten sonra yasa değişikliği olup askerlik uzarsa sizi yeniden silah altına alamazlar.
    yada memur olarak belli haklara sahipseniz, bu haklarını geri alınmaz,
    quote:

Orjinalden alıntı: erkanerler

askerde kazanılmış hak diye bişey yoktur askerliğinin son günü bu yasa onaylanırsa +6 ay askerlik yaparsın.
    meclis kapalıykende uygulanabilr kanun hükmünde kararname şeklinde (bkz askerliğin 15 aydan 18 aya çıkışı)
  • Arkadaşlar ben 90 Eylül dogumluyum nzmn gelir yoklama ?
  • anneler gününde bir açıklama yapacağı yönündeki söylentiler ne kadar doğru acaba inanın kanser olduk ya..kpss hazırlanıyoruz hiç çalışma isteğimiz kalmadı..Arkadaşlar bu gelecek kanunun açılımı genel görünüm ne acaba??üniversite mezunu normal er statüsünde mi olacak?yoksa yine 6 ay kısa dönem statüsünde mi?
  • hocam söylenenlere göre; astek'lik ve kısa dönem askerlik kalkacak diyorlar, yerine tek tip askerlikten bahsediyorlar.
    yine söylenenlere göre; üniversite mezunları 12 ay er, diğer okul mezunları 15 ay yapacak.
    valla yapacak bir şey yok, hem profesyonel ordudan dem vurup hem askerlik süresini üniversite mezunları için uzatmak çelişki değilse ben adımı değiştiririm
    quote:

Orjinalden alıntı: astarmh

anneler gününde bir açıklama yapacağı yönündeki söylentiler ne kadar doğru acaba inanın kanser olduk ya..kpss hazırlanıyoruz hiç çalışma isteğimiz kalmadı..Arkadaşlar bu gelecek kanunun açılımı genel görünüm ne acaba??üniversite mezunu normal er statüsünde mi olacak?yoksa yine 6 ay kısa dönem statüsünde mi?

• doğum önemli değil, yakında yoklama kağıtların gelir, seneye askersin zaten bunu biliyorsun. seneye aralık da olabilir şubat da
    quote:

Orjinalden alıntı: TheDeathRain

Arkadaşlar ben 90 Eylül dogumluyum nzmn gelir yoklama ?
  • Arkadaşlar karar aldırdıktan sonra, kararı bozdurabilir miyiz?Yani ben askere daha sonra tecilimin bittiği dönemde gitcem diyebilir miyiz son dakika gelişme olursa diye soruyorum benim mesleki işlerden dolayı??
  • usta eğer erken sevk dilekçen onaylanır da sarı zarfı almadan vazgeçersen hiçbir şey olmaz. normalde gitmen gereken zamana kadar tecilli sayılırsın.
    ama sarı zarfı aldıktan sonra vazgeçme şansın yok ona gre davran.
    quote:

Arkadaşlar karar aldırdıktan sonra, kararı bozdurabilir miyiz?Yani ben askere daha sonra tecilimin bittiği dönemde gitcem diyebilir miyiz son dakika gelişme olursa diye soruyorum benim mesleki işlerden dolayı??
  • mrb arkadaşlar 2 sorum olacak,
    bu yıl mezun olacağım. 25 hazirana kadar mezuniyet belgesini askeriyeye bildirmemiz mi gerekiyor. belgeyi temmuzda falan alabiliyormuşuz ancak. belgeyi başvurduktan sonra götürme gibi bir ihtimalimiz var mı?
    ayrıca ağustos da askerliğe başlayacaklar, ayın kaçıncı gününden itibaren silah altına alınıyorlar. teşekkürler
  • mrb arkadaslar
    herkesi sanırım almış bir telaş
    bencede panik yapmaya gerek yok.
    yakın zamanda çıkacağını sanmıyorum.

ayrıca bende agustosta askere gideceklerdenim.
    inşallah hepimiz için hayırlısı olur...
  • hocam öyle şey olmaz. mezun olmadan askerlik işlemlerinizi başlatamazsınız.
    diploma aslı ve fotokopileri ve nufus cüzdanı aslı ve fotokopileri olmadan askerlik kararı aldıramazsınız.
    diplomayı aldıktan sonra yapacağınız iş tecilinizi bozup askerlik kararı aldırmanızdır, yani son yoklamayı yaptıracaksınız ardından size "askerlik durum belgesi" verilecek. muhtemelen bir yıl tecilli olacaksınız (isterseniz 2 yıl da olur) ardından erken sevk dilekçesi isteyeceksiniz ve onunla beraber askerlik durum belgesi fotokopisini ya şubeye ya da askerlik dairesine vereceksiniz.
    25 haziran ağustosta erken sevk vermek için son süredir, bu tarihten sonra kesinlikle erken sevk edilemezsiniz. en erken aralık döneminde askersiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: ecrasniann

mrb arkadaşlar 2 sorum olacak,
    bu yıl mezun olacağım. 25 hazirana kadar mezuniyet belgesini askeriyeye bildirmemiz mi gerekiyor. belgeyi temmuzda falan alabiliyormuşuz ancak. belgeyi başvurduktan sonra götürme gibi bir ihtimalimiz var mı?
    ayrıca ağustos da askerliğe başlayacaklar, ayın kaçıncı gününden itibaren silah altına alınıyorlar. teşekkürler

not: ağustosun 12. saat 17:00'a kadar birliğe teslim olmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramcofb -- 6 Mayıs 2009; 10:53:31 >

• Arkadaşlar
    bugün askerlik şubesine gittim benim şube sivasta..ben konyada ikametgah ediyorum..Bana bir tane dilekçe örneği verdiler..bunu ve askerlik durum belgemi sivas'a aps ile göndermemi söylediler ben de aynen yolladım..Dilekçede "2009/1 grup yedeksubay aday adayı olarak" başlıyordu bu normal midir?Ben de sivas askerlik daire başkanlığına gönderdim arkadaşlar...bir şeyi sormayı unuttum gönderdikten sonra ne yapcam ya da bana herhangi bir belge gelcek mi?ya da ben mi takip etcem..nasıl bir prosedür var bundan sonra
    teşekkürler..
  • 329 ları beklıorsunuz :))) daha dur suan sen torunsun önce bı çuval ol baklaım ))
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

hocam öyle şey olmaz. mezun olmadan askerlik işlemlerinizi başlatamazsınız.
    diploma aslı ve fotokopileri ve nufus cüzdanı aslı ve fotokopileri olmadan askerlik kararı aldıramazsınız.
    diplomayı aldıktan sonra yapacağınız iş tecilinizi bozup askerlik kararı aldırmanızdır, yani son yoklamayı yaptıracaksınız ardından size "askerlik durum belgesi" verilecek. muhtemelen bir yıl tecilli olacaksınız (isterseniz 2 yıl da olur) ardından erken sevk dilekçesi isteyeceksiniz ve onunla beraber askerlik durum belgesi fotokopisini ya şubeye ya da askerlik dairesine vereceksiniz.
    25 haziran ağustosta erken sevk vermek için son süredir, bu tarihten sonra kesinlikle erken sevk edilemezsiniz. en erken aralık döneminde askersiniz.
    quote:

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım. o zaman 25 hazşrana kadar belgeyi çıkarttırmaya çalışcam

• hocam dilekçenin sonucunu haziran sonuna doğru öğrenirsin, tabi bu arada birkaç kez kendi şubene telefon edersin, sonuç ne diye. eğer kabul edilirse (ki sen vaktinde dilekçeni ulaştırırsan red edilmez) temmuz ayında herhangi bir şubeden sevk evraklarını (sarı zarf) almaya gideceksin, (kendi şubenden almazsan diploma aslı kimlik aslı ve fotokopilerini yine isterler) sonra ağustosun ilk üç gününden birinde sınava gireceksin ardından 10 ağustos sabahı sonuçlar açıklanacak, 12 ağustosta ise birliğine teslim olacaksın.
    quote:

Arkadaşlar
    bugün askerlik şubesine gittim benim şube sivasta..ben konyada ikametgah ediyorum..Bana bir tane dilekçe örneği verdiler..bunu ve askerlik durum belgemi sivas'a aps ile göndermemi söylediler ben de aynen yolladım..Dilekçede "2009/1 grup yedeksubay aday adayı olarak" başlıyordu bu normal midir?Ben de sivas askerlik daire başkanlığına gönderdim arkadaşlar...bir şeyi sormayı unuttum gönderdikten sonra ne yapcam ya da bana herhangi bir belge gelcek mi?ya da ben mi takip etcem..nasıl bir prosedür var bundan sonra
    teşekkürler..

• inşallah ağustos dönemine yetişirsiniz.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ramcofb

hocam öyle şey olmaz. mezun olmadan askerlik işlemlerinizi başlatamazsınız.
    quote:

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım. o zaman 25 hazşrana kadar belgeyi çıkarttırmaya çalışcam

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.